Kim gerçek hobici ?


aydınÇevrim Dışı

Kayıt: 11/04/2006
İl: Hatay
Mesaj: 690
aydınÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2007 16:08
Bu hobi için şu ana kadar milyarlarca para harcadım ve ne balık, ne malzeme, ne de bitki vs. satmadım. Akvaryum ve canlılarını çok sevdiğini düşündüğüm kişilere elimden geldiğince yardımcı oldum.  
 
Bazen 10 ytl lik bir balık için 100 ytl harcadığım olmuştur. Örneğin, kadanga erkeği bulabilmek için şehirlerarası yolculuk yapmıştım ve 20 ytl ye aldığım balık için 150 ytl benzin harcamıştım.
 
Bu örneği verdim, çünkü; satıcılardan şikayet ederken biraz da kendimize bakmalıyız diye düşünüyorum. Tamam hobici yüksek fiyatla vermese iyi olur, ama gerçek hobici alacağı üründe 5 kuruşun hesabını da yapmaz diye düşünüyorum.
Mesela, bazen 5 ytl istenen balığa 4.75 ytl veren ve fiyat bu seviyeye inmediği için vazgeçen kişilere denk geliyoruz. Eğer bir insan bu işi hobi amaçlı yapıyorsa, 25 kuruşluk fiyat için ürünü almaktan vaz geçmez. Eğer vazgeçiyorsa, büyük ihtimal o ürünü satmak için alıyordur.
 
Yukarıda da yazdığım gibi, hayatımda akvaryum hobisi ile ilgili hiçbir şey satmadım. Ama eğer satsaydım; çok ucuza satmazdım. Ya bedava veririm, ya da en azından yaptığım masrafa uygun bir fiyata satarım.
 
Selamlar.
aydın2007-12-09 16:16:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdal HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,10749[/C]
Kayıt: 01/05/2006
İl: Mugla
Mesaj: 5214
Erdal HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2007 16:14

Bu foruma üye olurken  herkesin okuduğunu kabul ettiğimiz " forum kuralları " var. Bu kuralların 6. maddesinde aynen şöyle demişiz:

Satılık ilanlarında il ve fiyat belirtilmeyen ilanlar silinir. Ticaret gereği; sergilenen malın satılık olması ve ücretinin belli olması gerekir. Forumun ilanlar kısmındaki alım, satım ve takasların hiç birisinden Akvaryum.com & Akvaryum.org & Akvaryum.eu sorumlu tutulamaz. Bu ilanlardan hiç bir ücret ve/veya komisyon alınmamaktadır. Akvaryum.com olarak tanımadığınız, bilmediğiniz kişilerden alış veriş yapmamanızı, yapacaksanız da alacağınız malı görerek, elden teslim almanızı öneririz.

Kalınlaştırıp altını çizdiğim bölüme özellikle dikkat ediniz.
Hal böyleyken ısrarla sözü forumdaki satış ilanlarına getirmenin mantığını anlayabilmiş değilim.
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir