kimyasallar & doğallık...


volkan_denizÇevrim Dışı

Kayıt: 18/08/2006
İl: Izmir
Mesaj: 60
volkan_denizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2006 16:12

Merhaba arkadaşlar...

Geçen hafta bol ölümlü ..bol ilaçlı geçti  benim için.. şimdi ölümler bitti sanırım...tekrar  filtre çalıştırıp sistemi normale sokmaya çalışacağım.  Bu işlemler için bana ilk tavsiye edileceklerin ; Aktif karbon filtrasyonu %20-50 arası su değişimi , aquatan veya aquasafe ile hazırlık , tetra veya sera'dan biostarter ilavesi..olucağını düşünüyorum...Benim sorum aslında bunların dışında ilk kurulumda veya ilaçlı tedavi sonrası yapılması gereken dezenfektasyon ve sağlıklı başlangıç , koruma amaçlı ilaçlama vs... 

1)Yani en az kimyasalla , en doğal sağlıklı ortam nasıl oluşturulmalıdır. ?

2) Hiç bir koruyucu kimyasal ilave edilmeden oluşturulmuş , 2-3 aylık bir sistemde ...filtre sügeri dahi sadece  akv. kendi suyunda yıkanarak temizlenen bir sistemde ; hem sistemin dengesini (yararlı bakteriler vs.) hemde mevcut balıkları koruyacak , yeni balık , bitki , dekor vs. ilavelerinde başka bir karantina tankı kullanmadan güvenli bir şekilde sisteme ilave eilecek yararlı bir ilaçlama var mı?

3) Sera - tetra  bir ilaç karmaşası var...iç parazit - dış parazit - virüs -bakteri..  hangisinden nasıl koruncaz..  hepsinden bir ilaç alıp sistemi ilaç şurubuna mı çevircez.. bunun türkçesi nedir? sanki bir rant zinciri kurulmuş gibi...bozuk ırklar..kolay hastalık... binlerce karışık ilaç tanımı..yüksek fiyatlar..sonuç ölü balıklar..yeni..balıklar...tekrar...

teşekkürler..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

strangerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 1663
strangerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2006 17:44

1-) Önce akvaryumunuzun suyunu oturtun ve su değişimlerinizi dinlenmiş su ile yapın hiçbir ilaç kullanmanıza gerek kalmaz.

2-)Yeni balık ilave ederken hasta olmadığından emin ve takip ettiğiniz balığı aldıysanız suyunu alıştırıp hiçbir şekilde diğer akvaryum suyunuzu kendi akvaryumunuza bulaştırmadan koyunuz.Herhangi bir dezenfektana gerek yok.En kötüsü metilen mavisi ile banyo yaptırdıktan sonra ekleyebilirsiniz.

3-)Sistem oturduktan sonra hiçbir ilaca gerek kalmaz.Önemli olan türlerin nasıl bakılacağı,strese girmemeleri.Dışarıdan müdahale etmemek.Sağlıklı balıkl almanın yolları forumda mevcut.Şartlarını bozmazsanız balıklar hemen hemen hiç hasta olmaz.

Sağlıklı balıklar dilerim...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2006 20:52
Metin Bey çok güzel anlatmış. Ben de birkaç şey eklemek istiyorum:
1) Yeni balıklarınızı mümkün olduğunca hobicilerden alınız.
2) Akvaryuma elinizi sokmadan önce ve sonra mutlaka yıkayınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

XEZAXÇevrim Dışı

[B]1987,1[/B]
Kayıt: 09/05/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1674
XEZAXÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2006 16:32

http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=35972& PN=1

Bu konuylada ilgili sanırım.

Saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir