Kirizalar tek tek ölüyor


kervanbekçisiÇevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 10
kervanbekçisiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2010 23:44

Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Alt yüzgecinin yanında siyah küçük bir çizgi şeklinde leke

Akvaryum Kapasitesi (litre): 300

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Demasoni, Sarı Prenses

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): ph 8 civarı

Filitrasyon: Dış filitre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada bir 40 lt dip çekimi

Bir kaç gün arayla 6 aylık kirizalarımı tek tek kaybediyorum. Fark edebildiğim kadarıyla halsizlikle birlikte alt yüzgeçlerinin bir tarafında küçük bir kesik şeklinde siyah bir leke oluşuyor. Yem yemiyor ve 8-10 saat sonra ise ölüyor. Bu şekilde 6 tane balığımı kaybettim. Bu konuya bir çözüm önerisi olan varsa şimdiden teşekkürler. 




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

İsmail USLUÇevrim Dışı

Kayıt: 14/06/2010
İl: Bursa
Mesaj: 164
İsmail USLUÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2010 10:21

Bu kadar çok sayıda kaybettiyseniz akvaryum suyunda muhtemelen bir sorun oluşmuştur. Size tavsiyem balıklarınızı başka bir yere aktarma şansınız varsa suyu komple sıfırlayın daha sonra yeni suyu akvaryumunuza basın. aquatan ve nitrivec kullanarak akvaryumun suyunu bir kaç gün boş çalıştırın(imkanınız varsa) yoksa balıkları bir müddet sonra suyunu alıştırarak akvaryuma koyabilirsiniz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kimyager16Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 145
kimyager16Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2010 16:28
Halil bey öncelikle çok geçmiş olsun ,eğer balıklar yem yemeden kesilip 8-10 saat içinde ölmeye başlıyorlarsa akla gelen en büyük ihtimal su değerlerinizde sıkıntı olmasıdır. Akvaryumunuza acil olarak % 40 civarında  (daha önceden dinlendirilmiş,hava verilmiş su ile) su değişimi yaparak  bol hava vermenizi daha sonra balılarınızın durumunu gözlemlemenizi, duruma göre  teşhis koyduğunuzda ilaç kullanmanız gerektiğini düşünüyorum.Akvaryumunuzda ki balık sayından bahsetmemişsiniz ve filtrasyon kısmına sadece dış filtre yazmışsınız.Bu konularda ek bilgiler verirseniz durum daha iyi yorumlanabilir.Tekrar geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir