kırmızı karınlı japon semenderlerim


FlowerÇevrim Dışı

Kayıt: 23/09/2012
İl: Afyon
Mesaj: 108
FlowerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2013 13:21
Merhaba arkadaşlar.Elimde 50 cm boş bir akvaryum vardı.Bende geçen haftaki araştırmalarım sonucu kırmızı karınlı japon semenderlerine merak saldım.Akvaryuma birkaç adet canlı biti,üstlerine çıkabilecekleri bir tahta ve biraz kaya ayrıca kayaları da suyun altında bir miktar gölge oluşturacak şekilde dizdim.Bugün 2 adet (serçe parmak boyunda) semender aldım.Yem olarak önümüzdeki günlerde solucan vs bulacağım fakat şimdilik jbl nin tubifexini kullanıyorum.size birkaç soru sormak istiyorum.
1)Semenderleri günde ne kadar besleyeceğim
2)semenderler suyun altında mı yoksa bizim gibi havadan mı nefes alır.
3)Semenderlerimin birine elimde 2 kere tubifex yedirdim.Fakat diğeri yemedi acaba bir problem olur mu?
4)Son olarak bu semenderler insana alışır mı yoksa hep böyle kaçar mı ? alışıyorsa şu anda nasıl davranmalıyım nasıl alıştırabilirim?
betam032013-01-29 17:23:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

saydemirÇevrim Dışı

Kayıt: 21/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 31
saydemirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2013 15:30
Semenderler akciğerlerinden nefes alıp verirler. Uzun süre su altında kaldıklarında su yüzeyine çıkıp nefes aldıklarını görebilirsiniz. Yemediyse zorlamaya gerek yok, benimkiler tubifex hiç hayır demediler ama elinize almak hayvanı strese sokmuş olabilir. Bulundukları kabın içine koyun tubifexin hareketleri zaten semenderin ilgisini çekip yemesini teşvik edecektir. Bendeki semenderler twezerın ucuna kadar geliyor. Beni görünce başlarını uzatıyor ama evcillik derken elinize alıp başını okşayamazsınız sanırım, bu onları strese sokacaktır her zaman. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir