Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağam yemek ymyr


beremiÇevrim Dışı

Kayıt: 16/05/2012
İl: Agri
Mesaj: 21
beremiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2012 20:23
Arkadaşlar 2 ay önce kırmızı yanaklı su kaplumbağası aldım 4,5 cm boyunda . Maddi imkanımın fazla olmadığından dolayı plastik kabta besliyorum . Kaplumbağama dün tavuk eti yedirdim sadece 2 parça bugünde normal yeminden veriyorum fakat yemiyo . Bu Durumda beni cok rahatsız etti . size Danısıym dedim . Ayrıca bi kac konuda daha yardımcı olursanız sevinirim plastik kabın dışında nerede besliyebilrim fazla masraflı olmıcak şekilde . Suyunu ne kadar koymalıyım kabuk boyunu geçmelimi .  Bilgili arkadaşları bu konuya davet ediyorum yorum yapan yapmıyan herkeze teşekkürler


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

furkangüner38Çevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2009
İl: Kayseri
Mesaj: 179
furkangüner38Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2012 21:07
Neden yem yemediği konusunda bir fikrim yok ama daha önce ben leğende beslemiştim(en azından hacmi daha büyük oluyor).Kaplumbağanın güneşlenmek için çıkabileceği bir taş vb. koyun su kabuk boyunu geçse iyi olur.Suyu kirlendikçe pislikler gidecek şekilde yenilersiniz.Umarım kaplumbağanız düzelir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HealÇevrim Dışı

Kayıt: 19/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 103
HealÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2012 23:10
kaplumbagalar yer konusunda seciciler yerini begenmesse yemde yemeyebilir,yada yemini begenmemiştir.Hayvansal besin içeren yem alın buyuk ihtimalle bitki yemi veriyosunuzdur.Bütçesi düşük birşeyde beslemek istiyorsanız legen alın suyla doldurun küçük bir kap,kaçaklada dag gibi birşey olusturun yani kapı suya ters olarak koyun tepe olsun orada yasarlar.Kabuk boyları ilk 1 yılda çok fark edecek goreceksiniz çok fazla boy atacaklar 5 cmkn yıl sonunda 12-14 cm ulaşırlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tayfunakhisarÇevrim Dışı

Kayıt: 14/04/2012
İl: Manisa
Mesaj: 51
tayfunakhisarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2012 19:59
kaplumbağalarınız yerini beğenmemiş o yüzden yemekten kesilmiştir.Size tavsiyem şöyle büyükçe dikdörtgen şeklinde bir leğen almanız ve kaplumbağalara tetra yem almanız ben şahsen şuan tetra reptomin kullanıyorum.Ayriyetten  Heal kardeşiminde dediği gibi yükseklik yap ama kabuk mesafesi buna kısa kalır.Daha yüksek olması daha iyidir 7-8 cm felan suyun üstünde kalmalı.Şuan bir filtre ve spot lambaya ihtiyacın var ama maddi imkanlarım yetersiz dediğin için filtre ihtiyacını haftada en az iki kere su değiştirerek lamba ihtiyacınıda 2 günde bir balkonda güneşe çıkararak karşılayabilirsin.Unutma kış geldiğinde mutlaka bir ısıtıcıya ihtiyacın olucak hazırlıklarını yap şimdiden.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir