Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağası Hakkında


saint zephyrÇevrim Dışı

Kayıt: 30/12/2007
İl: Ankara
Mesaj: 29
saint zephyrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2008 20:38
Merhaba Arkadaşlar,
Akvaryum.com sitesinde Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağaları başlığında şöyle bir yazı dikkatimi çekti;
"Akvaryumda kum kullanılması zorunlu değildir ancak kullanırsanız kaplumbağanızın yanlışlıkla yiyemeyeceği kadar büyük olduğundan emin olun."
Önümüzdeki günlerde ben de kaplumbağa beslemeyi düşünüyorum fakat ben daha önceden siyah kum almıştım akvaryumun tabanına koymak için. Akvaryum derin olucak ve kum sadece kaplumbağaların yüzdüğü suyun yaklaşık 20 cm aşağısında olucak. Benim aldığım kum bildiğimiz ince siyah kum yani çakıl taşı gibi değil. Eğer kumu koyarsam kaplumbağalarıma bir zarar verir mi?
Saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Doruk ErdemÇevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 337
Doruk ErdemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2008 20:52
Berkay bey ben ince taneli beyaz kum kullanıyorum diğer akvaryumda da siyah ince taneli var..Hiç kumu yediğini veya yemeye çalıştığını görmedim Ercüment'in..Forumda resimleri de var hatta akvaryumların..Eğer ki tavsiye edilmeyen birşey olsa mutlaka üyelerimiz uyarırdı..Ben bir zarar geleceğini düşünmüyorum açıkcası..

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

druzhokÇevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2007
İl: Izmir
Mesaj: 303
druzhokÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2008 23:13
Kaplumbağalar buldukları herşeyi herşeyi yenir mi diye incelemeye, ağızlarına götürmeye pek meraklı oldukları için tabanda kum yada küçük çakıllar pek tavsiye edilmiyor. Özellikle küçük çakılların keskin olabilecek yüzeyleri iç organlara zarar verebilir, ama sizinki gibi ince kumu yutsalar bile dışkıyla atabilme ihtimalleri tabi epey yüksek ama böyle bir risk de var. Bir de kaplumbağa akvaryumlarının temizlik yükü çok ağır olduğu için kum, temizlik için de bir dezavantaj.
(Doruk Bey, sizin dubleks akvaryum o kadar enteresan ki tabanda ne var ne yok diye bakmak hiç aklıma gelmedi LOL )

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir