Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağası Hastalık mı?


kara657Çevrim Dışı

Kayıt: 09/07/2011
Mesaj: 187
kara657Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2013 17:56



Kabuüunun üstündeki lekeler hastalık mıdır arkadaşlar?
kara6572013-07-05 18:53:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Faruk57Çevrim Dışı

Kayıt: 28/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 108
Faruk57Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2013 20:12
O lekelerin olduğu yerlerde aşırı yumuşamalar var mı kabukta ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tulga CanÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 338
Tulga CanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2013 20:14
Kaplumbağanız daha yavru olduğu için büyüyor. Büyüdüğü içinde deri değiştirme gibi kabuktaki küçük plakaları deiştiriyorlar. Daha sağlam yeni plaka üstekinin yerine geliyor. Sana daha iyi bilgi vermesi için bir alıntı vericeğim:
 
Konu şu; bu hayvanlar soğuk kanlı. Doğada belli zamanlarda sudan kıyıya çıkarak güneşlenirler ve vücut ısılarını yükseltirler. Bu sayede metabolizmaları dengelenir. Buda iştah, sindirim, hareketlilik ve üreme gibi konularda düzeni ve sağlıklı yaşamı sağlar. Bunun haricinde hayvan güneşten uvb ışınları alarak d vitamini sentezi yapar ve buda kemik ve kabuk gelişimi için iyidir.
Şimdi akvaryum ortamında bunları nasıl sağlarız. Kuru alanı bir lamba ile 31-33 derece yapmak gerekiyor. Bu sabahtan akşama gündüz sabit 10-12 saat yanar ve hayvan istediği, ihtiyaç duyduğu zaman çıkar, iner. Bu lambalar 40-60 w güçte soft ampuldür. Bu hayvanlar için üretilmiş uva içerikli olanlar daha iyidir. Buda güneşten gelen uva içeriğinin yerini tutar. Hareketlilik ve üreme isteği bununla daha düzenli olur. Peki güneşten alınamayan uvb ışını olmayınca d vitamini nasıl sağlanır. Bunun içinde ikinci bir lamba gerekir. Bu lamba uvb içeriği ile bunu sağlar. Gündüz diğer lamba kuru alanı ısıtırken bu lambada öğle saatlerinde 4-6 saat yanarak uvb ışını sağlar. Bu lamba ısı vermediği diğer lambada uvb vermediği için iki ayrı lamba gerekir. Bu lambaların kombinesi olan tek ampuller var ancak bunlar sürüngen teraryumları için üretilmiş yüksek watt gücü ile bizim hayvanlara uygun değil. Peki uvb lamba bulamadık yada ilk anda pahalı geldi, ne yapılabilir. Devit 3 vitamini haftada bir kez bir yeme bir damla vererek direk ağıza uzatmalısınız. Vitaminli yem suya atılırsa hem vitamin etkisini kaybeder hemde suda yağlı bir tabaka oluşturur. Kabuğa sürmek doz aşımı yapmaz. Çünkü kabuk eser miktarda emilim yapar. Bu eski plakaların çabuk atılmasını sağlayan veteriner önerili bir yöntem. Ben uyguladım, sonuç olumlu oldu. Ancak en az iki günde bir kez ve iki haftada sonuç aldım.
Alıntı: Su Kaplumbağası.com


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir