Kızgın hayvan sever


MissSevdaÇevrim Dışı

Kayıt: 11/09/2008
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1479
MissSevdaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2008 18:27
Haklisiniz, bence önce bilgilenmeleri gerekiyor. Akvaryumu su isiticisini vs hepsini alip ardindan kaplumbagalari almalari gerekiyor. cok masraftan kaçinip daha coguna yakalaniyolar. örnegin kaplumbaga hasta olup veterinere götürenler var ilaç parasi falan derken baya tutuyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

spartacusÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2008
İl: Ankara
Mesaj: 177
spartacusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2008 18:41
Geçtiğimiz günlerde bir pet-shop'da kuşlar reyonunda tezgahtar ile müşteri bayan arasındaki diyaloğa kulak misafiri olmuştum. Bayan ısrarla bir cins kuşun pembe rengini soruyordu. İstediği renge sahip tür yoktu, tezgahtar neden özellikle pembe renk diye sorduğunda bayanın yanıtı şöyle oldu: (Yanındaki kızını göstererek, sanırım onun için arıyordu kuşu) "Odasındaki herşey pembe, dekor bozulmasın" 
 
İste sorunun kaynağı bu sanırım. Hayvanları bir "canlı" olarak değil de bir aksesuar, eşya olarak görmek.. Böyle olunca da, bakmaktan sıkıldıklarında köpeklerini, kedilerini sokağa terkediyorlar, doğal gereksinimleriyle örtüşmeyen koşullarda besliyorlar, pet kuaförlerine ve veterinerlere canlarını yakan operasyonlar yaptırtıyorlar, vs..
 
Öncelikle "yaşamın kutsallığına saygı" gerekiyor sanırım, insan, hayvan ya da bitki olsun, yaşam hakkına saygı..  Bilgi, görgü falan daha sonra geliyor... 
 
Konuyu açan arkadaşa bu konuya değindiği için teşekkürler..  
 
Yalçın Narinoğlu
spartacus2008-09-14 18:46:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir