K.K. Bedeli


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2011 14:34
     
         Arkadaşlar merhaba dün televizyonda gördüm belki bilenleriniz ve haberi olanınız vardır elektrik faturalarımızdaki K.K.Bedeli yani kaçak kullanım bedeli. Bu devlet malını çalan yetimin hakkını yiyen hırsız aşşağlık heriflerin kullandığı kaçak elektriğin bedelini bizim gibi namuslu şerefli insanlardan alan sistemin adıdır. Yani adam kaçak elektrik kullanıyor parasını biz ödüyoruz.
      Peki niye biz çünkü biz faturanın son günü geldiğinde bankaya koşan ptt kuyruklarında annelerimiz babalarımız dedelerimiz saatlerce bekleyip fatura ödeyen belki o gün evine ekmek almayıp konu komşu ne der diye telefon parasını ödeyen devletten aklı çıkan saygısından korkan DEVLET BABA diye büyük bildiğimiz NE MUTLU TÜRK'ÜM diye bağırdığımız için oluyor. Akvaryumlarımızda kuruş kuruş yaktığımız elektriği hesaplayan daha az yakan ürünleri araştıran ne yapsakta toru topu bir kaç vatt az elektirik harcatsak diye hesap yapan kişileriz. Peki kimin kaçak kullandığı elektriği ödüyoruz malum bölgedeki malum halkın tabiki her fırsatta polise taş atan çoluk çoçuk kadın kız demeden yakıp öldüren askere kurşun sıkan ahırındaki ineği ufo ile ısıtan malum bölgedeki malum kişilerin ceremesini çekiyoruz.( hepsinin aynı keseye koymuyorum ) 
      Öbür tarafta bu şahısların ve buna vesile olanların 20 tırnağım ile buğazlarına yapışacağım günü bekliyorum.  Buyrun kaçak elettriğin Türkiyedeki dağılımı yorum sizin
 

Özelleştirme İdaresi elektrikte kayıp kaçak haritası çıkardı. Dicle bölgesinde kayıp kaçak oranının yüzde 64.3'le rekor düzeyde olduğu ortaya çıktı.Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 20 elektrik dağıtım bölgesinin özelleştirilmesi öncesinde Türkiye'nin elektrikte kayıp - kaçak haritasını çıkardı.
. Buna göre, kaçak elektriğin en fazla olduğu dağıtım bölgesi yüzde 64.3'lük kaçak oranıyla; Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şanlurfa, Batman ve Şırnak'a elektrik dağıtan Dicle bölgesi oldu.
Türkiye genelinde, dağıtılan elektriğin yüzde 17.8'ine denk gelen 20 bin 181 gigawatt / saat(gwh) enerjinin kayıp - kaçak kapsamına girdiği belirlendi.93 bin 196 gwh satıldı.

Elektrik dağıtım bölgelerinin özelleştirilmesi için düğmeye basan ÖİB ve Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (TEDAŞ) hazırladığı raporda, 2005 verilerinden yola çıkılarak 20 bölgedeki kayıp - kaçak oranı, abone sayısı, dağıtılan elektrik miktarı, tüketim oranları gibi yatırımcılara ışık tutacak bilgilere yer verildi. Buna göre, kayıp - kaçak oranının en yüksek olduğu bölge olan Dicle'de, alınan 11 bin 219 gwh elektriğin sadece 4 bin 3 gwh'si satıldı. Geriye kalan 7 bin 216 gwh'lik elektrik hem iletimdeki kayıp hem de kaçak elektrik kullanımı nedeniyle faturalandırılamadı.


Dicle bölgesini yüzde 62.1'lik kayıp - kaçak oranıyla Van Gölü, yüzde 31.7 ile Aras, yüzde 16.2 Boğaziçi, yüzde 14.4 ile Çoruh ve yüzde 14.3 ile Fırat elektrik dağıtım bölgesi izledi. Dağıtım bölgelerinin aldığı toplam 113 bin 376 gwh elektriğin 93 bin 196 gwh'si satılırken, 20 bin 181 gwh'si kayıp - kaçak oldu.

Osmangazi'de en az Kaçak elektrik oranının en düşük olduğu yer ise, yüzde 6.9'la Afyon, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Uşak illerini kapsayan Osmangazi bölgesi oldu. Osmangazi bölgesinde alınan 3 bin 670 gwh elektriğin 3 bin 418 gwh'si satılırken, kayıp - kaçak nedeniyle bedeli tahsil edilemeyen elektrik miktarı 252 gwh oldu.


Rapora göre, 20 dağıtım bölgesinde en fazla elektrik tüketimi sırasıyla Boğaziçi (İstanbul ili Avrupa yakası), Toroslar (Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kilis), Gediz (İzmir, Manisa) ve Başkent (Ankara, Kırıkkale, Zonguldak, Bartın, Karabük, Çankırı, Kastamonu) oldu. En düşük elektrik tüketimi de 757 gwh ile Van Gölü bölgesinde gerçekleşti.


Rapora göre; kayıp - kaçak elektriğin dağıtım bölgelerini alan işletmecilerin gelirini olumsuz yönde etkilemesinin ve bölgesel farklar yaratmasının önüne geçilecek.Bölgeler arası fiyat eşitsizliğini önlemek için, ilk dönemde "ulusal tarife" uygulaması devam edecek.


İşte elektrikte kayıp kaçağın fotoğrafı

DİCLE
Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Batman, Şırnak
Kaçak (Gwh) 7216
Yüzde (%) 64.3

VANGÖLÜ
Bitlis, Hakkari, Muş, Van
Kaçak (Gwh) 1241
Yüzde (%) 62.1

ARAS
Ağrı, Erzincan, Erzurum, Kars, Bayburt, Ardahan, Iğdır
Kaçak (Gwh) 615
Yüzde (%) 31.7

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2011 14:37
Bu sabah bizde aynı mevzuyu konuştuk. Ben hakkımı HELAL ETMİYORUM.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sprwonÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 956
sprwonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2011 16:44
Arkadaşlar ben böyle konular olduğu zaman Adalet bakanlığına düşüncelerimi beyan eden bir dilekçe yazıp yolluyorum cevap gelmese dahi bazı şeyleri gördüğümüzü bunlardan hoşnut olmadığımızı, belirtiyorum mesela en son dilekçemi en son şehitlerimiz olduğunda birazda sitemkar bir dille başbakanlığa, adalet bakanlığına, genel kurmay başkanlığına yazmıştım şimdi bu konuyuda gördüm bu konu içinde yazacağım, 
 
Bununla ilgilide şimdi yapmış olduğum şirketteki arkadaşlar konuşmamızda birşeyi daha öğrendim bu konuya bir vatandaş itiraz etmiş ve davayı kazanmış şimdiye kadar ödediği bütün kaçak kullanım bedellerinin hepsini geriye almış ben bu vatan hainlerine hakkımı helal etmiyorum hem allah katında hemde türkiye cümhuriyetimizin yüce adaleti katında hakkımı arayacağımı söylüyorum buna itiraz etmek içinde hakem kuruluna kaymakamlığa bir itiraz dilekçesiyle başvurmak  ilk adımı atmak demek oluyor ben benim ülkemin askerine kurşun, taş, sopa atıp birde bu ülkeden yiyen ve hemde hırsızlık yaparak yiyen ve tv karşısına geçipte devletin bize ne artısı var diye köpekten bile daha nankörce konuşan bu insan dışı varlıklara hakkımı yedirmeyeceğim bu işler böyle gelmiş böyle gider dersek ozaman böyle gelip böyle gider isteyen herkez susma hakkını kullanmakta özgür olduğu gibi konuşma itiraz hakkını kullanmaktada özgürdür haksızlıklara göz yumanlar haksızlıkları yapanlardan hiç bir farkı yoktur, gerekirse bütün forum elele verip başvuralım herkesin işi var herkes yoğun bir akşam 10dk dilekçe yazamayacak kadar kimsede yoğun değildir, haklarınızı isteyin bu haysiyetsizlere göz yummayın yumdurmayın sevgili dostlar, herkese sağlıklı huzurlu bir yaşamdilerim,  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BURHANERCANÇevrim Dışı

[C]2,1,104587[/C] [B]7564,3[/B]
Kayıt: 05/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1745
BURHANERCANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2011 10:06
Konuyu buraya taşıyan Alperen kardeşime ve takipçisi ve hakkını arayan olarak ferit kardeşimi canı gönülden kutluyorum. Tebrik ederim sizi arkadaşlar güzel bir konuya değinmişsiniz. Keşke duyarlı olsak hep bu konularda da bir şeylere dur diyebilmeyi öğrenebilsek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BlackHorseÇevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 198
BlackHorseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2011 00:28
Bu konuyla ilgili bir dava yeni sonuçlandı.İtiraz eden vatandaş,faiziyle birlikte ödediği kaçak elektrik parasını geri alacak.Bu demek oluyor ki;bu herkese örnek bir dava olacak ve itiraz eden herkes boşuna ödediği ücreti geri alacak.Yapmamız gereken,önce elektrik dağıtım şirketine yazılı ve belgeli itiraz başvurusu yapılmalı. İtirazın reddedilmesi halinde il-ilçe tüketici sorunları hakem heyetine başvurulmalıdır.Sonuç kesin lehimize sonuçlanacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir