Koi balıkları hakkındaki herşey


carrdeschÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 211
carrdeschÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2012 00:10
Yapışma olayı sudan kaynaklanıyor o zaman çünkü erkeği sağarken kuyruğunda bir kaç damla su vardı ve yumurtaların üzerine spermlerle birlikte damladı.

+1: [T]187076,Tughan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinan m.dÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/05/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 1571
sinan m.dÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2012 12:58
Bende havluyla kurulama mantığını çözememiştim, şimdi anlıyorum. Yumurtaların osmotik basınçları insanla aynımı bilmiyorum, veya 1 litre suya 2 çay kaşığı tuz (tepeleme-silme ?) %0.9 mu eder bilmiyorum ama yumurtalar için 1000 cc lik (1lt) izotonik sodyum klorür'den kullansak daha sağlıklı olmazmı ? 3-3.5 lira olması gerekiyordu.
Talip abi yumurtaları fotoğraflayıp bizimle paylaşabilsen çok memnun olurdum. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

carrdeschÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 211
carrdeschÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2012 16:00
Sinancığım fotoğraf makinam yok cep telefonuyla çekmeye çalıştım olmadı. İnşallah bir makina ayarlarsam fotoğrafları çekip burda paylaşacağım. İzotonik sodyum klorür bizi aşar, biz kalın tuza devam edelim, ben iki çay kaşığı tepeleme kullandım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aquacalixÇevrim Dışı

Kayıt: 25/04/2012
Mesaj: 101
aquacalixÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2012 21:59
[QUOTE=sinan m.d]Bende havluyla kurulama mantığını çözememiştim, şimdi anlıyorum. Yumurtaların osmotik basınçları insanla aynımı bilmiyorum, veya 1 litre suya 2 çay kaşığı tuz (tepeleme-silme ?) %0.9 mu eder bilmiyorum ama yumurtalar için 1000 cc lik (1lt) izotonik sodyum klorür'den kullansak daha sağlıklı olmazmı ? 3-3.5 lira olması gerekiyordu.
Talip abi yumurtaları fotoğraflayıp bizimle paylaşabilsen çok memnun olurdum.  [/QUOTE]
 
[QUOTE=carrdesch] Yapışma olayı sudan kaynaklanıyor o zaman çünkü erkeği sağarken kuyruğunda bir kaç damla su vardı ve yumurtaların üzerine spermlerle birlikte damladı. [/QUOTE]
 
üç beş lirada olsa yazık paranıza .. ihçiyacımız neticesinde   tuzlu su. tuzlu suyunda espirisi sperm hücresinin hareketini kolaylaştırı.suyun yogunlugu az miktarada artacagı için sperm hücresi içinde daha aktif olacaktır. döllenmede kolaylık olur.oranı önemli değil sizin için işinizin görülmesi önemli..öncelikle evdeki malzemelerle ilaç yem v.b çagreler arama taraftarıyım. izotonik sodyum klorürün bizim hazırladığımız döllenme sıvsından tek farkı bizim işimize yaramaması :). yapışmayı balığın kuyrugundan akan su yapmıyor. yumurtanın üzerinde bulunan özel bir tabaka yapışmanın sebebidir. tabiatta amaç yumurtayı biyere sabitlemek dir. ama bizim uygulamamızda biyere yapışmamaısı gerekir. osmotik basınç tabiki yumurta bir hücre olduğu için yaşanacak bir olaydır ama bizimle dogrudan alakası yok. tekrar anlatırsam su yumurta ile tamas ettiğinde yumurta hızlıca içine suyu çeker ve şişer  bunun sonucu yumurta zarı sertleşir ve içine sperm hücresinin girişi zorlaşır .döllenme verimi ve oranı düşer. sebebi budur sadece bunu bilmemiz yeterli.
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erol Çevrim Dışı

Kayıt: 11/05/2012
İl: Kirikkale
Mesaj: 171
erol Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2012 16:51
AQUACALİX slm lar benmde 30 kadar koim var yararlı bilgiler olmuş tüm msj lar burdan dvm eder inş 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nilüferÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2012
İl: Manisa
Mesaj: 9
nilüferÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2012 23:42
Merhaba arkadaşlar, bahçeme 50 cm yüksekliğinde 1,5 m kare kadar göleti olan kalebodur havuz içine doğal dere taşları koyarak bir şelale yaptım, ortasına bir Nilüfer çiçeği saksısı koydum, suyu devir daim yapması için bir su tahliye motoruyla bir de filtre koydum, çok güzel oldu. 2 hafta kadar önce 5 koi yavrusu aldım, gayet iyiler, büyüyorlar, bir de kaplumbağa almak istiyorum. Sizlere sorularım olacak, yardımcı olabilirseniz sevinirim: Koilerle kaplumbağa birlikte beslenebilir mi, koiler Nilüfer çiçeğine zarar verir mi, koiler için nokta kadar olan kahverengi yemlerden verdiler, şimdilik günde iki üç kez bununla besliyorum, koileri elle besleyebilmek için ne zaman hangi yemi almalıyım, bir ayda ne kadar büyürler, şimdilik aklıma gelenler bunlar? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koi-keeperÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/03/2007
İl: Bursa
Mesaj: 1494
Koi-keeperÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2012 01:45
Merhabalar.....
 
Konunuzla ilgili size çokça yorum gelmeden ben hemen bunu videoyla süslemek istiyorum. Normal şartlar altında yanyana bakmamanızı tavsiye ederim fakat derinlik ve uzunluk gayet yeterli.
 
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=jqU2K84sVjQ[/VID]
 
 
Havuzunuz yeremi gömümü yoksa yerden yüksekmi bilemediğim için, kaplumbanız yeterki kenarlara çıktığında onu yere düşmek gibi, kediler için yiyecek olmaması için, kendisini gün içerisinde kuru bölgelerde kurutması ve gölgelendirmesi için tedbirleri almanız gerekiyor.
 
Nilüfer bitkilerinizi ilk başlarda ısırabilir, fakat zamanla yemi sizden devamlı geliğini gördüğünde ısırmayı bırakacaktır. Ayrıca örtü,böcekte yiyeceği için çok aç kalmayacaktır gün içinde.
 
Günde en az 3 sefer beslemeniz çok iyi olucaktır, azar azar en fazla 5-7 sefer gün içinde besleyebilirsiniz. Ama azar azar ÖNEMLİ!!!!!
 
Yemler için tek tip marka önermeyeceğim, farklı menülerle bağışıklıklarını ve büyümelerine yardımcı olursunuz.
 
Kışa doğruda Kaplumbağa yada kaplumbağalarınızı eve almanız onların sağlığı için çok daha iyi olucaktır...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aquacalixÇevrim Dışı

Kayıt: 25/04/2012
Mesaj: 101
aquacalixÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2012 03:04
Nilüfer hanım hoş bir hobi edinmişsiniz şimdiden başarılar diliyorum. .Nilüfer hanım koiler kaplumbağalarla beslenirmi sorusuna aslında kaplumbağa koilerle beslenebilir diyelim. .Singapur orjinli tropik kablumbagnız yüksek ihtimal son bahar ortasında ölecek. .Türkiye iç sularında yaşayan birkaç su kaplumbagamız var onlardan teğmin edin küçük olanlardan seçin güneşlenme basamagı yapın ve hayvanın kışlanabilecegi bir (safe tunnel ) kışlanma ini oluşturun topraktan olması lazım ve en az 50 cm derinliğe inmeli. .Ama yinede koi lerle beraber aynı havuzu paylaşmaları doğru olmuyacaktır. .Aralarında ekosistemde av ve avcı ilişkisi vardır. .

koileriniz nilüferinize zarar vermez ilgisini çekmiyen bir su bitkisidir daha narin ve lezzetli bitkileri tercih eder. ..

koileri elle beslemek için pul yem kullanmalısınız şimdiden başlayın. .Günde 3-4 defa besleyerek elle yemeye alıştırılamaz. .Günde sadece tek öğün verin ve her seferinde havuzun belirlediğiniz bir köşesinden verin. Unutmayın pavlov köpeği deneyini. .Emekli bir eğitimci olarak birkaç balığı eğitmek zor olmasa gerek :). .Balıklarınız sizi kısa zamanda klasik koşullanma ile öğreneceğinden korkusuzca elinize yaklaşacaklardır. .Bu alışma sürecinden sonra günlük birkaç ögüne çıkarabilirsiniz. .Unutmayın günde 3-4 defa yem atarak elinizden yemelerini beklemeyin. .Bir atasözümüzün dediği gibi aç köpek fırın duvarı deler. .Aç koilerde insan elinden yer. .

birde bir ayda ne kadar büyürler sorusuna cevabım : bende çok merak ettim nilüfer hanım. Bir ay sonra cevabı bizede verebilecek tek kişisiniz. Kimse doğru ve net cevabı veremez. İşim olmasına rağmen ben bile kesin tahminden kaçınırım. .Herşey büyümeye etki eder. .Yem, ısı ,derinlik ,ışık , stres, balığın kaç aylık olduğu vs. Vs.

en önemli ve üzücü kısma gelelim :(. ...Havuzunız 1. 5 m² çok yetersiz. .En az 4 metre küp olmalı sizinki sadece 0. 75 m3. .Tabi içine kapladığınız dekor taşlarının hacmi ve başka etmenleride katarsak neredeyse bir akvaryum büyüklüğünde. .Havuzunuzun boyutlarına iltifat eden arkadaşım yanılıyor. .Konum olarak manisa belirtmişsiniz. .Bu ilimizde ne yazıkki eksiye yakın ve altında derecelerde hava koşulları görülüyor. .Cyprinidae familyasındaki her akrabagsı gibi koide +4 derecenin altında ölecektir. .Suyun +4 derecenin altına düşmeyeceği yeri 100 cm ve altıdır. Sizinki sadece bu derinliğin yarısı kadar. .Kışın balıkları akvaryuma almalı yada havuzda ısıtıcı kullanmalısınız. .Umarım daha iyi bir havuz inşa edersiniz. Biz müşterilerimize herşeyi ile kusursuz göletler teslim ediyoruz ama havuzdan bozma veya acemice yapılmış yapılarda butip sorunlar hep görülüyor ve hobicinin şevki çabuk kırılıyor. .Yılmayın ve daha çaba sarfedin mutlaka başarırsınız. .Fırsat buldukça burad bişeyler paylaşmaya çalışıyorum. .Soru ve sorunlarınızda umarım yardımcı olurum.
.
 
 
aquacalix2012-07-22 03:13:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nilüferÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2012
İl: Manisa
Mesaj: 9
nilüferÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2012 12:00
Koi balıklarının yanında kaplumbağa besleyebilir miyim diye sormam daha doğru olurdu. Ben şelaleyi balık için yapmamıştım, şelale yapımcılarının verdiği fiyatlar çok fazla geldiği için inşaat ustasına yaptırdım. Balık olmaz diye düşünüyordum, gene de sordum, havuz balığı diye bunları verdiler. Göletin büyüklüğü için verdiğim ölçüler dekor taşları dışındaki ölçüler.Havuzun yarısından fazlası yere gömülü daha küçük kısmı yerden yüksekte. Kaplumbağa için güneşlenme basamağı var ama kışı geçireceği toprak tüneli havuz kenarında kalebodur taşlar olduğu için yapamam. Akvaryumcunun da dediğiniz kaplumbağa türünü bildiğini sanmıyorum, elindekilerden verecektir. Ben en iyisi kaplumbağa almayayım. 

Elden alıştırma için gerekli klasik koşullanmayı biliyorum, ben de öyle yapacaktım, ben yem çeşidini öğrenmek istedim, sanırım akvaryumcuda vardır. Kışın hava ısısı birkaç gün ya da hafta eksinin altına düşüyor, koileri kış uykusundayken taşların arasından çıkartıp akvaryuma almam zor, ısıtıcı kullanırım. Koiler ortama göre büyüyorlarmış, benim göletimde fazla büyümeden yaşayabileceklerini düşünüyorum. İlginiz ve bilgileriniz için teşekkürler.

Şelalemin videosunu youtube'dan bulamadım facebook'tan ekleleyim, daha iyi anlaşılır:





Şimdi fark ettim, elle verilen yem ne zaman verilir derken, yaş büyüklüğünü kastetmiştim:)

Nilüfer çiçeği de videolarda görünmüyor, çünkü dört gün önce koydum, videolardan önce. 

Bu ilk videom, kızım çekip eklemişti, Youtube'dan videomu bulmayı da henüz öğrenemedim:)


Balıkları kış uykusuna yatmadan akvaryuma alabilirim elbette, ne zaman almam gerekir? Ama  sanırım ısıtıcı kullanmam daha iyi olacak.

Koi balıklarının bir ayda ne kadar büyüyeceğini sorarken de belli bir ortam büyüklüğünde ve günde iki üç kez beslemeyle ayda ya da yılda ortalama bir uzama miktarı olduğunu düşünmüştüm.

Şelalemin suyunun mavi renkli olması için balıklara ve çiçeğime zarar vermeyecek ne, hangisinden katmalıyım, nereden temin edebilirim acaba? nilüfer2012-07-22 13:03:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aquacalixÇevrim Dışı

Kayıt: 25/04/2012
Mesaj: 101
aquacalixÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2012 21:49
Nilüfer hanım gönderdiğiniz linkler açılmadı. .Suyunuz mavi renkli berrak aksın ama bitkili bir havuz ve balılara sahip olmak istiyorum diyorsunuz. .Bunların her ikisi birde zor. .Bunun için havuz kimyasalları kullanacaksınız ama tüm faunaya zarar verecek bunun yerine havuzunuzun çevresini birçok saksı ve bodur ağaçla çevirirseniz güneş ışınlarını direkt almayarak yosunlanmayı azaltın. .Havuz filitresi kullanabilirsiniz bio filitreler kısmen su renginde fark yaratır. ...Kışın ısıtıcı kullanacaksanız havuzun üzerini kaplıyacak kadar bir branda kapatın ve ısıtıcıyı ya su çıkışına yada girişine yakın biyere yerleştirinki ısı dağılma göstersin. .+4 dereceden aşagıya düşürmezseniz yeterli olur. .Bu arada belirtmemişsiniz havuz suyunuz devridaim yöntemiyle mi akıyor yoksa şehir şebekesinden süreklimi akıyor bu önemli bir ayrıntı. ..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nilüferÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2012
İl: Manisa
Mesaj: 9
nilüferÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2012 22:11
İlk mesajımda belirtmiştim, devir daim yöntemiyle akıyor, devir daimi bir su tahliye motoru yapıyor ama su tazyikli akıyor, bir havuz fıskiye motoruna hortum taksam tazyiksiz devir daim sağlayamaz mıyım?

Balıklar taşların aralarına girebiliyorlar, taşlar seyyar, taş aralarında daha büyük yerler de yapabilirim, oraları daha sıcak olmaz mı, ısıtıcıya gerek kalmayabilir mi?

Olmazsa balıkları büyük bir akvaryuma almam gerek, kış uykusuna da yatamazlar o zaman değil mi, bu da onlar için iyi olmasa gerek?

Suyu mavi yapmak için bir yerde balıklara bitkilere zarar vermeyen bunun için özel bir boya maddesi okumuştum?

İki video var, linkleri ekranın üstündeki arama motoruna yazınca şelalem çıktı, sizde de çıkar sanırım.
nilüfer2012-07-22 22:15:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aquacalixÇevrim Dışı

Kayıt: 25/04/2012
Mesaj: 101
aquacalixÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2012 01:18
Isı taşların arasındada aynı olacaktır..yani kuytu biyer su içinde sıcak olacak diye bir kanı yok.. balık vucut ısısı her zaman su ısısından yarım derece fazladır.. yani su ısısı ne kadarsa balığın vucut sıcaklığı o kadardır.. balığınız kışlanmazsa yem almaya devam eder ve daha hızlı büyür.. ama uygun ısı şart en az 18 derece onu aktif tutar..
 
 havuz filitresi kullanın aynı enerjiyi harcar devridaim motorunuzla ama fazladan biyo filitrelemede yapar..böylece  suyunuzu temiz göstermek için kimyasala ve suyun tazığını düşürmek için başka aparata ihtiyaç duymazsınız.. unutmayın hiçbir kimyasal tabiatta olmadığı kadar havuzunuzda varsa önce size sonra canlılarınıza tehdit arzeder.. biolojik çözümlerden yana olmak en makulu ve hesaplısıdır.. balıklarınızı akvaryuma alsanızda ısıtıcı kullanmak zorundasınız ..o zaman kışın havuzunuzun üzerine şefaf plastik örtü ile kapatın ve basit bir ısıtıcıyla daha öncede yazdığım derecenin altına düşürmeyin..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nilüferÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2012
İl: Manisa
Mesaj: 9
nilüferÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2012 02:33
Büyük akvaryumlar için olan bir filitrem var zaten, suyu temizliyor ama su akışı çok az, suyu yukarıya çıkarıp şelale gibi akıtamaz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nilüferÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2012
İl: Manisa
Mesaj: 9
nilüferÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2012 14:12

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

Şelalemi Youtube'dan buldum

Şelalem


Şelalemde balıklarım yüzerken


Aydınlatmayı nasıl yapabilirim acaba?


Bu arada balığımın biri elimden yemeye başladı, beyaz kurtçuk gibi bir yem, iki gün yemi gölete attım yemle tanıştılar, ertesi gün elimde suyun içinde uzun 5-10 dk kadar tuttum, daha önce arkadaşları ölen benim balığım dediğim balık korka korka sounda geldi yemi kaptı, artık korkmadan gelip yiyor:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir