Komando Çöpçü


BannedÇevrim Dışı

Kayıt: 17/01/2012
İl: Ankara
Mesaj: 216
BannedÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2012 13:51
Merhaba, 2 yıllık komando çöpçü m vardı.Geçen hafta nasıl olduysa doğurdu şimdi ise yavruları var 2-3 tane kalmış benim anlamadığım nasıl doğurdu?Yavruluk'a felan almadım veya dişiyi ayırmadım sizce bu doğum normal mi şans işimi ? Birde Sarı Prenseslerle yaşar mı ? Komando çöpçüler ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cemirayÇevrim Dışı

Kayıt: 09/11/2011
İl: Bursa
Mesaj: 125
cemirayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2012 14:07
Çöpçü balıkları doğurmaz yumurta dizerler cama ve yumurtalar çatlar yavrular çıkar.tankınızda kaya veya başka bişi varsa sizin göremediğiniz bi yere yumurtaları dizmiştir.sonra yavrular çıkmıştır sizde görememişsinizdir.çöpçüler yavruluğa alınmaz ancak yumurtaları diğer balıklar yemesin diye yumurta yapıştırdıktan sonra diğer balıklar tanktan çıkarılır tabi bu üretim yapmak isteyenler için genelde.ve şunuda söyleyeyim çöpçüler 100 civarı yumurta dizer veya daha fazla 2-3 tane çıktığını söylüyosunuz ya onlara kalan yumurtalardan çıkanlardır.sarı prenseslerle yaşarmı konusuna gelirsek tahmin etmiyorum sarı prensesler zarar verceklerdir çöpçülere.Ve çöpçünüze canlı yem verinki bir kaç ay içerisinde yeniden yumurta dizsin ayrıca cama cam bir tanka alın çok yavrunuz olsun.saygılar


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dora-Çevrim Dışı

Kayıt: 08/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 393
Dora-Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2012 14:17
Sağlıklı bir çöpçü 300 üzerinde yumurta bırakır. Ki benimki coştu 400'ü buluyor bu rakam. :) İllaki bir kısmı mantarlaşır yumurtaların. Ancak çöpçüler bitki üzerine ve camlara yapıştırırlar yumurtaları. Yavrular en fazla 3 gün sonra çıktıklarında anaçları tarafından bile yenebilir. Bu yüzden ayırmak gerekir bütün balıkları. Eğer yavru çöpçüleri ayırmayı düşünürseniz ancak 4'te 1ini kurtarabilirsiniz zira ısı değişimine karşı çok hassas oluyorlar. 2-3 tane vardı diyorsanız muhtemelen hepsi yem olmuştur diğer balıklara karşı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir