Komple Akvaryum Yapımı-Yeni Resim-(Led, Arka fon, Elektrik tesisatı)


fearless_3327Çevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 89
fearless_3327Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2010 02:36

Öncelikle herkese merhabalar. Aranıza katılalı çok olmadı. Yaklaşık 8 yıldır zaman zaman ara vererek balık besliyorum. Bugüne kadar canlı doğuran ve cichlid türü balıklara baktım çoğu türe akvaryuma başladığım acemi yıllarımda baktım ( bakmaya çalıştım ) diyebilirim. Son bir yıldır da hobiye 60 lt canlı doğuran tankı ile devam ediyordum. Sikkin El emeği göz nuru yetiştirdiğim balıklarım ile birlikte akvaryumum yaklaşık bir ay kadar önce gecenin bir yarısı asılı olduğu platformun kopması sonucu yere düşüp paramparça oldu. SokAglama Balıklarımdan çok azını kurtarabildim. Nedendir bilinmez aklımdan hobiye ara vermek geçerken balık aşkı tekrar ağır bastı ve kendime yeni bir akvaryum yapmaya karar verdim. Tebessüm


İşte yaptığım akvaryumun resmi...   200 lt  Net su hacmi yaklaşık 170 lt 





Bu noktada bu siteye, Sitede konu açan herkese bilgilerini çekinmeden paylaşan herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Şu an hala kurulumu tamamlanmamış olsa da akvaryumum bir yerde bu sitenin eseri. AlkisAlkis

Peşin peşin söyleyeyim öyle çok büyük bir akvaryum beklemeyin... Bu forumda ki ustadlar gibi 600 yâda 700 litre lik bir akvaryumdan bahsetmiyorum. Hacmi 200 litre civarı. Net su hacmi de muhtemel 170 litre falandır sanırım... Utangaç

 

İşe ilk başta okumakla başladım diyebilirim. Saatlerce forumda dolaştım notlar aldım. Öğrenciyim ve akvaryum için ayırabileceğim çok büyük bir bütçem yok. Elimde biriktirdiğim bir miktar para ile yapabileceğim en iyi akvaryumu yapmak için günlerce fiyat araştırdım. Akvaryum için düşündüğüm yer de kısıtlı bir alana sahipti yaklaşık 85x50 cm. Bu alan içine olurdu olmazdı derken kendim için ideal ölçüleri netleştirdim. 75x50x55 yaklaşık 200lt yapıyor. Ve işe bu akvaryumu taşıyacak güçte bir dolap yapmakla devam ettim. Öncelikle dolap için aldığım fiyatlar; 

1) mdf dolap demir destekli iki kapılı 200 TL 

2) demir profil üzeri mdf giydirme iki kapılı isteğe bağlı çekmece iç raf vs. 250 TL

3) sunta dolap çekmece bölme kapak vs.  120 TL

4) demir profil üzeri sunta giydirme çekmece raf bölme kapak  vs. 170 TL

5) Ahşap dolap 150 TL 

 

İkinci el fiyatları ise 100 ila 200 TL arasında değişiyordu. Kafasi%20Karismis

 

Kendim yapmaya karar vermem çok zamanımı almadı. Sadece dolap için 200 250 TL harcasam akvaryum için para kalmazdı bana. Aglama Uygun ölçülerde dolap için biraz hesap kitap sonrası demir profili  75x50x80(h)  ölçülerinde 3x3 cm 1.5mm profilden ayarlı ayaklarla beraber 60 TL ye yaptırdım. (Aldığım en iyi fiyattı diyebilirim). Himmm

Yaptırdığım yerde birde astar boyasını attırdım... İşte yapılan profil.  

 

 

 

 

 

 

Ayarlı ayaklar.



Kaynak yerleri... 


ve getirdiğim gibi demir profili boyadım boya için sentetik siyah bir boya kullandım. (fırça, boya ve tiner evde mevcuttu) 








Giydirme için marangozlar sıfır dolaptan pek farklı bir fiyat söylemediler.Kafasi%20Karismis ( Anlamadığım şey aradaki fark 60 TL bile değil 250 milyona profilli mdfli fiyat veren yer -Niye pahalı bu kadar?dediğimde içi de demir var basit bir dolap değil ağır yük kaldıracak sonuçta diyor, -Demiri yapıp ben getireceğim? diye fiyat sorduğumda ise aynı dolaba 210 TL olur diyor.Kafasi%20Karismis Ya demir adam için çok ucuz yâda adam bir rakam belirlemiş ben bu işten 150 TL kazanacağım demiş kar payını değiştirmiyor.Kafasi%20Karismis Her neyse lafı fazla uzatmadan...  Hazır mdf yâda sunta alıp kendim yapacaktım ki tam evimde sadece bir yıl kadar kullandığım eski sunta ranzam aklıma geldi.Tebessüm Zamanında babam lazım olur diyip atmaktansa parçalarına ayırıp bir kenara kaldırmıştı. Parçaları bir araya getirip elimde metre cetvel ölçümlere başladım.  Elektrikli testere babamla birlikte memlekette olduğu için bütün kesim işlemlerini el testeresi ile yaptım... Evet, onca tahta kolum koptu. Kaçik 












Dolap için elimde olmayan bir kaç malzeme almam gerekti bunlar 60 70 adet vida 4 adet menteşe ve 4 adet L köşebent (aslında adı köşebent değildi başka bir şeydi.. Hatırlamıyorum affedin Utangaç)

Dolabın hemen hemen bitmiş hali. 





Tabi iş suntadan dolap yapmakla bitmiyor. Dolap sunta olunca su ve nem en büyük kâbus olur. Bunun önüne geçmek için hazır satılan PVC kaplama kâğıtlarını kullandım 5 yıl renk kaybetmeme ve kesilip çizilmediği sürece su geçirmeme garantileri mevcut. Biraz piyasa araştırması sonrası 45cm ene sahip bu kendinden yapışkanlı kaplama kâğıtlarını metresi 1 TL ye buldum ve aynı renkten yaklaşık 20 mt kadar sipariş ettim. 


 

 

Kaplama kâğıdının kullanımında elimi korkak alıştırmadım. Olası bir patlama taşma yâda sızdırma sorununa karşı suyun akışı yönünde hiç ek yeri yapmadım zaten suntanın açık kalan yeri yok. Tamamıyla su geçirmez diyemem. Ne kadar süre dayanır bilmiyorum ama sonuçta suyun içinde yüzmeyecek dolap dikkatli kullanıp ıslak yer bırakmadığım sürece uzun yıllar boyu kullanmayı ümit ediyorum.

 








 

Eşdeğer zaman diliminde cam için de fiyat araştırması yaptıktan sonra 74x49x55(h)  6mm ölçülerinde kayıtları kuşakları 6mm  içten sump camı ve bölme camları 4mm (toplamda yaklaşık2,5 m2 ) 42TL ye aldım... Rodaj yaptırmadım hem maliyet açısından hem de cam zaten yeteri kadar düz bir şekilde kesilmişti...  Aslında 8mm daha sağlıklı olurdu ama yüksekliği zaten en fazla 50cm kadar su ile doldururum. O şekilde hesaplayınca 6 mm güvenli gözüküyor. 





Camları getirir getirmez zımparalayıp yıkadım. Zımpara biraz zahmetli bir iş.Sikkin Eğer silikona kan karışırsa daha iyi tutar gibi bir teziniz yâda akvaryuma gerçekten kendimden bir şeyler katmak istiyorum derken abartmak isteğiniz varsa zımparalamayın bırakın. Zımparasız cam bütün isteklerinizi yerine getirecektir. Big%20smile Yâda kuruluma bir kaç saat daha geç başlayın ve her bir köşe yeri iyice zımparalayın.  Bu arada bu benim bugüne kadar yaptığım 3.üncü akvaryumum öyle çok bir bilgim yok. Neler yapılmasını söylerken bile dikkat ediyorum elimden geldiğince yanlış yönlendirmek istemem kimseyi...Himmm )  

İyice ölçüp ölçtüğümüz yerlerden duvar bandı geçiyoruz iyice silikonladığımız alana camı düz bir şekilde oturtuyoruz. Herkesin bildiği gibi önemli nokta hava kabarcığı kalmaması ve camların aşırı sıkıştırılmamasıymış. Elimden geldiği kadar dikkat ettim diyebilirim.  Sabunlu suya batırılan parmak ile silikon düzettikten sonra bantlar çıkartıp silikonu kurumaya bırakılır. 






Ve akvaryumun filtre bölmesi. Bir nevi sump ta diyebiliriz. Yalnız akvaryumun içerisine yerleştirilecek tek farkı o. Ölçüleri sonradan biraz değiştirdiğim için fazlalıkları kendim elmas ile kestim. 

 







Silikonlar kuruduktan sonra ilk test Tebessüm








Herhangi bir sızdırma yok.  Yalnız filtre kısmı akvaryumun içerisine çok azda olsa su kaçırıyordu o kısımı da dekoru yapıştırırken elden geçireceğim.. Su dolana kadar başında bekledim heyecandan.  Sanki patlasa elimle tutabileceğim Big%20smile 

 

Evde bulunan eski bir camı uygun ölçülerde kesip buhar camı olarak kullandım. (Bu arada bu plexiglass ne kadar pahalı bir ürün böle evde cam olmasa da kesin o ölçülerde cam kestirirdim ). 

Unutmadan evde cam kesmeyi tavsiye etmiyorum cidden zor bir iş... Püf noktaları 

Camın altında sert bir zemin üzerine halıfleks gibi hafif yumuşak bir zemin olmalı. 

Gaz yağı mutlaka sürülmeli yoksa elmas istediğiniz gibi değilde istediği gibi hareket eder.

Neticede camı kesmiyoruz çizip kırıyoruz kırma kısmı için kestiğiniz yerin başlangıç kısmının tam altına sert bir şey koyuyoruz. Cama değdiği kısım ne kadar ince ve düz olursa o kadar iyi olur. (ben elmasın sapını kullandım)  Tam olarak çiziğin altına sert bir şey yerleştirince üstten cama eş taraflı ve aynı anda bastırıyoruz. Cam çizgi boyunca kırılıyor. ( Cam eski ise çok zor kesilir ve istediğiniz yerden kırılmaz. )  

Bir kaç kez kesmeyi öğrendikten sonra kolay ama yinede tavsiye etmiyorum kimseye. 

  


Aklımda temiz bir elektrik tesisatı düşüncesi vardı bunun için 3 adet ikili tuş 6 adet priz 6 metre civarı kablo  bir adet sigorta bir adet fiş ve uygun ölçülerde plastik bir kap aldım.

 





Prizleri bir parça tahtanın üzerine yapıştırdıktan sonra aralarını polyester ile doldurdum. 





Şimdi sistem şu şekilde çalışıyor. Ana sigorta tüm elektriği kapatıyor, içerdeki prizlerin her biri dışarıdaki tuşlarla kontrol ediliyor, içerideki küçük tuş ise dışarıda bulunan küçük tuşların ışıklarını açmak ya da kapatmak için kullanılıyor. 




Bu kısımda güzelce kapladıktan ve gerekli yerleri silikonladıktan sonra kurumaya bıraktım. Üzerini yine kaplama kağıdı ile kapladım. 







  

Dekor için 3 boyutlu bir arka fon vardı aklımda ve straforları alıp şekillendirmeye başladım. 




Malavi balığı beslemek istiyorum zevkler renkler tartışılmaz ama ben olabildiğince doğal olması için uğraştım. Üzerime vazife değil ama akvaryumun orta yerine konulan bir gemi yâda yel değirmeni bana çok çocukça geliyor. Onun dışında tropikal balık besleyip mercan kayası kullanmakta çok ironik. Kutup ayısı bakıp yanına palmiye dikmek gibi bir şey benim için. Yazık yahu. 

 



Orijinal malavi kayalıklarını yapmak zor ama elimden geldiğince diyelim. Ve kayalık dekorun çok yer kaplaması da açıkçası istemeyeceğim bir şey değil. Sonuçta balıkların sağılığı kadar akvaryumun genel görselliği de önemli. İki balık az beslerim ama yinede düz cama cam akvaryum kullanmam.  

 





Soldaki delik sumptan gelen hortumun akvaryuma giriş yeri sağdaki ise dalga yapması için kullanacağım minik bir motor için yer. 



Sump için filtre kısımlarının yapımı 

İlk filtre için sıradan sünger kullanıyorum. 


geniş gözenekli bir tül ile bir torba yaptım ve içine sünger parçalarını koydum. 


Bu plastik köşebentler fayans döşerken kullanılıyor sanırım. Alüminyum olanları var genelde bendekiler tamamen plastik.. 



Sumpa yerleştirmek çıkartmak saniyeler sürüyor. 



İkinci aşama elyaf . Aradaki yer ısıtıcı için.. Henüz almadım alınca diğer malzemeleri de ekleyeceğim. Bioball, aktif karbon, midye kırığı vs. 




Sıra geldi kapak ve ışık sistemine... 

Kapak için strafor ışık için led kullandım.. 




sabitlemek için silikon ve ince çiviler kullandım.. 




İçerisi alüminyum folyo kaplı. Renkler için bilindik şeffaf kitap kabı kullandım. 

Toplam led uzunluğu 4 metre adaptör ise 12 V 1 A gücünde.. 

Bu kadar az elektriğe bu kadar çok ışık şaka gibi. 













Ve dekor çalışması bunun için elimdeki kayaların rengini beğenmedim ve kendim yeniden derz ile kaplayıp boyadım. 

Zemine Kuvartz kum var










Son olarak kapak ile ilgili önemli bir not.  Tam oturduğu için inerken kendisi sanki hidrolik sistem varmış gibi yavaşça iniyor. Ne bir menteşe var nede başka bir sistem sadece kendi ağırlığı ve sürtünme o kadar.. Videosu..


[VID]http://www.dailymotion.com/video/xg4h9n_film-0002_animals[/VID] 





Ve Ne kadara mal olduğuna bir bakalım.. 

Demir profil + Ayarlı ayaklar 60 TL 

Camlar 42 TL 

Silikon 4 kutu 28 TL 

15 metre kablo 10 TL 

2 metre led ışık.. 12 TL ( elimde 2 metre vardı fazladan iki metre aldım. ) 

5 adet ikili ışıklı tuş.. 10 TL 

6 adet priz.. 9 TL 

1 adet fiş 1 TL 

1 adet sigorta 3 TL 

4 adet menteşe 3 TL

İki kutu normal silikon 6 TL 

2 adet Fuga Fix 2300 5 kg 20 TL

3 Adet filli boya derz renklendiricisi 15 TL

Sert Strafor 3 adet 1cmlik, 2 Adet 2 cmlik, 1 adet 3 cmlik  toplamda 15 TL 

25 metre kaplama kağıdı 25 TL

Vida + Çivi + köşebent + plastik fayans çitası 6 TL 

Diğer malzemeler Elimde mevcuttu... 

Harcanılan Para Toplamda : 

265 TL ... Bu kadar parayı harcadıktan sonra balık almak için bir kaç ay beklemem gerekecek Höyt Big%20smile

 Okuyanlara teşekkürler ederim. Sizlere bir faydam dokunur mu bilmiyorum  ama  elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştım. Ve bu konuda asıl teşekkürü hak eden sizlere bunu anlatmak istedim..Utangaç 

Saygılarımla... Emret

fearless_33272010-12-14 21:39:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SarumanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/02/2007
İl: Ankara
Mesaj: 869
SarumanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2010 10:15
Tebrik ederim çok güzel olmuş, fakat dış filtre kullanırsanız dolap içine yerleştiremezsiniz, ilk bölme yüksekliği az olmuş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sevesu77Çevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2010
İl: Antalya
Mesaj: 49
sevesu77Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2010 10:35

Tebrik ederim güzel çalışma el becerisi de var tabiiAlkis


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fearless_3327Çevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 89
fearless_3327Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2010 11:03
[QUOTE=Saruman]Tebrik ederim çok güzel olmuş, fakat dış filtre kullanırsanız dolap içine yerleştiremezsiniz, ilk bölme yüksekliği az olmuş.[/QUOTE]

Yorum için teşekkürler Tebessüm  Resimlerin tamamını yükleyemedim henüz akvaryum bitti sayılır. Filtre olarak dış filtre kullanmayacağım. Akvaryumun içerisine bölmeli filtre yaptım. Bir nevi akvaryumun içine sump var.. 

Saygılarımla... Emret


[QUOTE=sevesu77]

Tebrik ederim güzel çalışma el becerisi de var tabiiAlkis

[/QUOTE]


Teşekkürler Big%20smile

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ultraaskinÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2005
İl: Izmir
Mesaj: 273
ultraaskinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2010 11:24
Elinize sağlık harika bir çalışma olmuş .
Marangoz veya mobilyacımıydınız diye sormak geliyor içimden :)
Çekmeceli rafına kadar nasıl yaptınız :)
Bu sıralar bende kendim bir akvaryum dolabı yapmayı düşünüyorum , kapakları aynı çizgide oturtmak sorun olmadımı ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fearless_3327Çevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 89
fearless_3327Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2010 17:36
[QUOTE=ultraaskin]Elinize sağlık harika bir çalışma olmuş .
Marangoz veya mobilyacımıydınız diye sormak geliyor içimden :)
Çekmeceli rafına kadar nasıl yaptınız :)
Bu sıralar bende kendim bir akvaryum dolabı yapmayı düşünüyorum , kapakları aynı çizgide oturtmak sorun olmadımı ?
[/QUOTE]

Teşekkür ederim Tebessüm Çekmece için en çok tıkandığım sorun dolaba tam oturmasıydı bunun için çekmecenin içinin genişliğinin dolabın iç genişliği + takacağınız sürgünün kaplayacağı mesafe kadar olması gerekiyor. Bu ölçüyü sıfıra sıfır yaparsanız benim ilk yaptığım gibi Big%20smile çekmece takılır ama açmak için kol gücü gerekir.  Big%20smile 1 mm fazlası bütün sorunları çözüyor ama .. Göz%20Kirpma

Kapaklar ile ilgili iki tane eş ölçülerde kapak kesin yine 1 2 mm eksik olsun oturacağı yerin tam ölçülerinden.. Menteşeleri takmak için evdeki herhangi bir dolaptan kopya çekin.  Tebessüm Başta yamuk olabilir kapaklar aynı çizgide olması çok zor zaten Tebessüm ( bilmiyorum belki ilk başta oluyordur ama ben becerememiş olabilirim ) Ama   menteşelerin üzerinde iki adet ayar vidası var kapağı sonradan öne arkaya veya çapraz olarak kaydırıp istediğiniz hizaya getirebiliyorsunuz. Göz%20Kirpma

Aslında hiç zor değil bir kez başlayın olmaz ise en kötü ihtimal bir kaç parça tahta fazladan alırsınız.  

Saygılarımla Emret



Saygılarımla... Emret
fearless_33272010-12-14 20:57:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ekrem_257Çevrim Dışı

Kayıt: 26/10/2010
İl: Ankara
Mesaj: 70
ekrem_257Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2010 00:15
Hocam sump su girişini nerden verdiniz ben onu anlasyamadım haricinde işcilik gayet güzel ve temiz ellerinize sağlık 

birde sorum olacak hangi şehirdesiniz eger Ankarada iseniz camları aldığınız fiyatı sorcaktım ve nerden aldınız 

saglıklı balıklar Thumbs%20Up

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

biriÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 371
biriÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2010 00:43
Tebrik ederim. merak ettiğim birşey var el testeresiyle nasıl o kadar düz kesebildiniz?  Var mı bir tüyosu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fearless_3327Çevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 89
fearless_3327Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2010 18:49
[QUOTE=ekrem_257]Hocam sump su girişini nerden verdiniz ben onu anlasyamadım haricinde işcilik gayet güzel ve temiz ellerinize sağlık 

birde sorum olacak hangi şehirdesiniz eger Ankarada iseniz camları aldığınız fiyatı sorcaktım ve nerden aldınız 

saglıklı balıklar Thumbs%20Up
[/QUOTE]


 


Teşekkür ederim Tebessüm Sump girişi ile ilgili bir şeyler karaladım. Şekilden anlaşılır umarım. 
Ankara da değilim. İstanbul da yaşıyorum camlara toplamda 42 TL para ödedim. Her mahallede eminim bir camcı vardır ama her semtte bir cam deposu yada fabrikası olan bir yerde vardır. Bu büyük olan yerleri bulmaya çalışın. Alırken akvaryum yapacağım derseniz biraz yüksek fiyat söylüyorlar.  Ama biraz tatlı dille camları mahallelerde bulunan camcıların aldıkları fiyattan bile alabilirsiniz.  Zira camcılarda bu fabrikalardan temin ediyor camlarını..  Göz%20Kirpma 





[QUOTE=biri]Tebrik ederim. merak ettiğim birşey var el testeresiyle nasıl o kadar düz kesebildiniz?  Var mı bir tüyosu? [/QUOTE]

Aslında o kadar kolay ki. Tek tüyosu  iyi ama gerçekten iyi bir testere edinmeniz. Mesela 10 TL lik testere ile suntayı sadece parçalarsınız. Ama 40 TL lik bir testere ile dekupaj elektrikli testereden bile daha iyi kesersiniz. Acele etmeden bastırmadan kesilirse sunta ve  testere iyiyse zaten size çok iş kalmaz. ( Tek kolumu indirip kaldırmam da 2 cm e yakın sunta üzerinde kesik açılıyordu. 50 cm lik bir suntayı ( 1 cm kalınlığında )  dikine kesmek bir  dakikadan az  sürer )   

Saygılarımla Emret



fearless_33272010-12-14 19:49:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fearless_3327Çevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 89
fearless_3327Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2010 21:42
Kurulum tamamen bitti tüm aşamaları ilk mesaja taşıdım.. Yorumlarınız bekliyorum.. 
Saygılarımla Emret

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ultraaskinÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2005
İl: Izmir
Mesaj: 273
ultraaskinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2010 22:44
Harika bir çalışma ledleriniz 1 wattlamı çalışıyor

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umitasciÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2010
İl: Isparta
Mesaj: 229
umitasciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2010 22:47
Maşallah tamamen el işçiliği 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fearless_3327Çevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 89
fearless_3327Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2010 22:58
[QUOTE=ultraaskin]Harika bir çalışma ledleriniz 1 wattlamı çalışıyor [/QUOTE]

Teşekkürler. TebessümLedler toplamda 4 metre uzunluğundalar. Ben  12 V adaptör kullanıyorum. 1000 mA değerinde.. Şerit üzerine ledlerin her 3 tanesi  seri halde bağlı,  bu seri bağlı üçlüler de kendi aralarında paralel bağlı. Ama bir led tam olarak kaç wattla çalışıyor bilmiyorum.  Kafasi%20Karismis
Saygılarımla... 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ultraaskinÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2005
İl: Izmir
Mesaj: 273
ultraaskinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2010 23:13

Yok tanesi değil , led sistemi kaç wattla çalışıyor :)

Bu arada çok becerikliymişsiniz , herkesin tüm herşeyini yapmayı göze alması çok zor :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir