Kontrplak Akvaryum Son Video Sayfa 8


cemakkayaÇevrim Dışı

Kayıt: 04/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 130
cemakkayaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2009 06:23
[QUOTE=reddragonxxx]
  Açıklayıcı cevabınız için çok teşekkür ederim. Boyut olarak 600 litre düşünüyorum. Daha büyüğünü koyabileceğim bir yer yok ne yazık ki. Sizin bu boyayı kullanma sebebiniz nedir? Fiyat mı? Tam olarak epoksi fiyatlarını bilmiyorum. Pahalı olduğunu duymuştum yanlızca. Isı yalıtımı için aklımda şöyle bişey var. Kasanın iç kısmını kalın, dış kısmını ise ince kontraplakla kaplarım, ortasını ise köpük veya straforla doldururum. Böylece ısı yalıtımını göz zevkini bozmayacak şekilde halledebilirim. Bu konudaki fikriniz nedir? Odam kışın soğuk oluyor ve ısı yalıtımı zorunlu. Filtre olarak da kule sump düşünüyorum. Hatta onu da yalıtımı yapılmış kontraplaktan yapabilirim. Hem akvaryum içinde kötü durmaz hem de ucuza gelir. Tam olarak tasarlamadım ama aklımda birkaç fikir var. Yalıtım işi iyi halledildikten sonra akvaryumdaki birçok şeyin kontraplaktan yapılabileceğini düşünüyorum.
[/QUOTE]
 
 Olcay bey düşünceniz doğrudur nitekim bu şekilde ısı yalıtımı yapılmış örneklerde mevcut.Bu sizinde üstüne bastığınız gibi hem görüntü açısından hemde maliyet açısından uygundur.
  Ben neden bu yalıtım malzemesini kullandım sorusuna gelecek olursa bunu şu şekilde izah edeyim;malesef benim bu akvaryumu inşa edecek bir alanım yoktu,tamamını evde inşa ettim. Epoksinin malesef zehirsizi de olsa uygulanırken toksik bir etkisi var ,yapılırken ciddi şekilde havalandırma yapılmalı yada buna uygun bir yer olmalı . Mesela sizin babanızın atölyesi buna uygun olacağını düşünüyorum. Kullandığım malzeme epoksi gibi uygulanınca camsı bir tabaka olmuyor daha esnek, kauçuk bir yapısı var .Yani aslında epoksinin akvaryumun sağlamlığına bir etkisi var fakat benim yalıtım malzememin böyle bir etkisi yok.Avantaj olarak ancak esneklik denilebilinir belki.Fiyat olarak gerçekten ciddi rakamlar değiller gözünüz korkmasın. Hatta çok deiğik malzemelerde var araştırın derim.Illa epoksi olacak diye bir kural yok veya benim kullandığım.
 Ben gittim bir yapı markete baktım malzemelere.Maddelerine kullanım alanlarına,hatta orada demolar vardı çektim büktüm kesmeye çalıştım fiyatına baktım,kaç kat uygularım,gerekli kalınlık nedir gibi sorularla karşılaştım.Ama epoksi kesindir 2 kat atarsınız 1mm 2mm kalınlığında sonuca bağlarsınız.Benimki biraz deneysel oldu kısaca bilmem anlatabiliyormuyum.Ama istediğimi hatta fazlasını elde ettim.
 
Bir eklenti daha , kasanın içini köpükle yalıtmasanız bile olur Olcay bey sadece kenarlarını hava geçirmez hale getirseniz dahi yeterli unutmayınki hava en iyi yalıtım malzemelerinden biridir.En kısa zamanda akvaryumu yeniden video ya çekeceğim tekrardan.
 
 Hakan Bey bir projeniz olursa bu şekilde görmeyi dilerim çünki ancak yapılırsa anlayabiliriz hangisinin daha kolay olduğunu.Ben zahmetimin karşılığını aldığıma inanıyorum.Böyle bir projeniz olursa daha kolay olduğunu hepimiz görürsek bizde öyle yaparız neden olmasın.Genede ben bu tarz bişeyi camla kaplamanın mantığını anlayamıyorum ,basitlitlik konusuna katılmıyorum, açıkcası birşeyi sürüp kurumasını beklemenin daha kolay olduğu kanısındayım.Sağlamlık konusu gerçekten tartışmalı . Cam burda akvaryumun kendisi değil sadece yalıtımı durumunda.Epoksi emin olun camdan daha sağlam.Olmaz değil olur ama ne kadar olur bilemem.Bu konuda farklı çalışmalar mevcut dediğim gibi sizde araştırırsanız daha iyi fikirler edinebilirsiniz.Şöyle açıklayayım kalın plastikle kaplayıp plastiklerin kenarlarını ısı ilet kaynaklayanlar dahi var.Dediğiniz kasalı akvaryumlar için geçerli olacağı kanısındayım fakat yukarıdaki düşüncelerim geçerlidir.Hatta Tavsiyeniz için çok teşekkür derim.
 
 500g Epoksi
 
 700g plastik levha yalıtım
 
 
1500g Pond Armor (havuz yalıtımında kullanılan betonsu bir malzeme)
Saygılarımla
cemakkaya2009-12-15 07:11:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eyüp ŞahinÇevrim Dışı

Kayıt: 22/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 83
Eyüp ŞahinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2012 04:58
M merhabalar cem abi akvaryumunuz çok güzel olmuş güle güle kullanın valla bi an blık olum öyle güzel bir tankta olmak istedim :D havuz gibi maşallah 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sensyÇevrim Dışı

Kayıt: 20/04/2012
İl: Adana
Mesaj: 354
sensyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2012 16:24
Merhabalar konu biraz eski ama çalışma çok başarılı son halini resimlerini yükleyebilir misiniz? Birde yapım aşamasındaki resimler artık gözükmüyor. Yeniden upload edebilir misiniz?  Bende yapmak istiyorum. Bu çalışma rehber olabilir. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir