çiftleşirmi


kataraÇevrim Dışı

Kayıt: 24/06/2010
Mesaj: 10
kataraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2010 10:34
Yanlış bir başlık altına yazıyor olabilirim japon balıklarının yerini bulamadım benim 5-6 sene önce 2 tane japon balığım vardı birisi siyah ve gözleri büyük öbürü vücudu turuncu ve siyah beyaz çizgiliydi. 10 lt bir akvaryumda beslıyordum. Bir gün siyah japon turuncunun böyle dişkısının çıktığı bir yer var  kafasını ve ağzını oraya değirmeye çalışıyordu (yanlız bunu yaparken turuncu japonun dışkısı yoktu ben ilk küçük bi ihtimal dışkısını yemeye başladığını düşündüm ama dışkısını bunu yaparken hiç görmedim ) 4 ay bu olay sürdü  ama ortada ne yumurta var ne de ölen balık ben de sonra saldırı olduğunu düşündüm. Şu anda yaşamıyorlar zaten 1 seneye yakın yaşadılar.Aldığımda 4 balıklardı 3 tane turuncu beyaz 1 tane siyahtı. Hep aklıma takılırdı bilgisi olanlar cvp yazabilirmi .
 
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2010 10:40
Merhaba ; öncelikle 10 lt de japon balıklarının çiftleşmesi pek mümkün değildir.Japonların çiftleşebilmesi için uygun ortam gerekir.Geniş yüzme alanı olan akvaryumlarda ve iyi kondisyon kazanmış çiftler yumurtlama ve dölleme yaparlar.Balıklarınızdan gözleri şiş olan teleskop türüdür ve diğer japon türleriyle çiftleşmesi normal türlere göre daha zorludur.Balıklarınız tahminime göre yer darlığından dolayı '' yer kavgası '' yapıyorlardı.

Tekrar japon beslemeyi düşünürseniz 1 japon balığı için en az 10 lt lik bir alan gerektiğini göz önünde bulundurmalısınız.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir