uygun yem?


nikomediaÇevrim Dışı

Kayıt: 30/12/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 57
nikomediaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2010 05:09
Arkadaşlar merhaba. .Geçtiğimiz haftaya kadar pangasus ve silver shark besliyordum tür değişikliği yapmaya karar verdim ve başlangıç olarak 5 tane 5-6 cm boylarında sarı prenses aldım akvaryumcum bana kırmızı bi yem verdi bulgur gibi taneleri ve bu yem uygun dedi ama ben çeşitli yemlerle beslenmesinin daha iyi olduğunu biliyorum ve emin olmak için sizlere danışmak istedim. Ayrıca bir sorum daha var. Sarı prenseslerimle birlikte mpanga beslemek istiyorum fakat mpangalar yanılmıyorsam otçul. Sarı prensesler ise hem otçul hem etçil. Şimdi sizlerden ricam bu iki tür için uygun yemler ve öğün şekilleri nasıl olmalı. Herşey gerektiği gibi olsun hayvancıklara istediklerini vereyim istiyorum. .:) son olarak bu türlerden hangi boylara ulaştıklarında yavru alabilirim. .Şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kurtyyÇevrim Dışı

Kayıt: 12/09/2009
İl: Izmir
Mesaj: 132
kurtyyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2010 09:57

Merhaba.Ben demasoni ve sarıprensesi birlikte besledim ve sorun yaşamadım tabi bitkisel besledim.Size muhtemelen sera granumeat yada tetra etçil vermiş akvaryumcu.Benim tavsiyem sera garanugreen ağırlıklı olarak besleyin.Ek olarak tetra provegatable kullanabilirsiniz.Ağırlıklıolarak bu iki yemi tavsiye ederim balıklarınızın renkleri gayet canlı görünür.Sera flora da güzelbir yem severek yerler.Bu yemleri güniçine yayarak dönüşümlüolarak verebilirsiniz.

Sarı prensesler 6. ayı geçtikten sonra heran yavrulayabilirler akvaryum ortamınıza göre değişiklik gösterir.Dişi erkekoranını iyiayarlarsanız sorun olmazdiye düşünüyorum.5-7cm olduklarında yavru alabilirsiniz:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir