Köpekbalığı iştahsızlığı ve Gözdeki beyaz pusluluk


eren26Çevrim Dışı

Kayıt: 27/11/2008
İl: Adana
Mesaj: 12
eren26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2009 12:38
Fotoğraf:
 
 
koldaki beyazlık
 
 
Gözünde beyaz puslu bi perde var, karnı artık içeri doğru çöktü ve yüzgeçteki
beyazlık  (şimdi bu beyazlık gitti gibi kalmadı pek)
Etrafdakiler beyaz benek değil hava kabarcığı
 
 
Gözündeki beyazlık
        
 
         
 
     
 
Canlıdaki Belirtiler: Yem yememe, zayıflama

Akvaryum Kapasitesi (litre):150 LT

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Japon

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Omnipur, icht(beyaz benek)

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 28-29 C

 

150 lt lik avvaryumumda 1 köpek balığı 3 japonum var. bi süre önce ( yaklaşık 3 4 hafta oldu) Köpekbalığımın ( boyu yaklaşık 25 cm) , gece kuma sürtündüğünü gördüm. Sonra japonunda gündüz ağzını kuma ısrarla sürtütüğünü gördüm sanki ağzını ve çevresini kaşır gibi.

Daha önceki okuduklarımdan yola çıakrak tuz banyosu  (şoklama) yapmayı ve tanka tuz eklemenin iyi geleceği düşüncesiyle kaya tuzu kullandım. Yaptıktan sonra japonda bir sorun kalmadı amma köpekbalığı çok daha kötü oldu şöyle ki.  Sonradan öğrendiğimde köpekbalığı tuz karşı son derece hassas bir balıkmış ve sanırım göz ve solungaçlarına zarar verdiğim kanısındayım. Çünkü resimlerden de görüleceği gibi gözlerinde beyaz perde sisli bir görüntü var ve cama vurup titreşimi algılamadıı sürece elimi veya başka birşey hiç görmüyor. Yemi de görmüyor mu bilemiyorm ama hiç ama hiç yem yemiyor 2 haftaya yakın bir süredir. Çok zayıfladı. Zaman zaman öksürürü gibi yada bozaına birşey takılmış gibi aksırıyor. Günde 1 kere kadar nadir sıklıkta. tuzdan sonra sürtünme devam etti bu balıkda bende Sera omnipur kullandım ve ısıyı 29 30 lara çıkardım 1 hafta bekledim kol yüzgeçlerindeki şekilde de görülen beyazımsı noktalar küçüldü kaybolma aşamasına geldi . gözleride geçtimi acaba derken  sanki biraz gerilerken yeniden nüksetmiş gibi oldu. Sera omnipuru 1 kür daha uyguladım yani 1 hafta daha . Devamında 1 haftadan sonra filrteye aktif karbon takıp ilça kalıntınıs biraz temizlemek istedim ve 1 gün çalıştırdktan sonra biraz sarımsak suyu ilave ettim suya ve yemlerine sıktım. Japonlarımda birşey yoktu. 1 tanesi dışında.
 son durum olarak sera az fayda edince akvaryumcuma da danışarak mavi ilaç olan beyaz benek (icht) tedavisine başlayım dedim. Sarımsağı dökeli 1 gün geçtikten sonra. Beyz benek ilacıı kılavuzundaki gibi uyguladım sıcakaklığı 28 29 derecede tutuyorm. Sarımsak kullandım çünkü japonum biri dışkısı ip gibi ve kenarda orta derinlikte yüzgeçlerini yarıya kadar kısıp zaman zaman askıda duruyor  yanına bşaka balık gelince biraz yüzüyor yem yiyor falan ama tekrar işi bitince oraya geçip başı az aşağıda olarak ayada tam tersi başı az yukarda tutarak az eğimli olarak  askıda,  yüzgeçleri biraz kısık duruyr. acaba iç parazit düşüncesiyle sarımsak verdim. köpekbalığımında son hali kollarındaki benek toplar gitti gibi, çok minik olarak varla yok arası gibi. Ancak bu defa da Gövdesinde karın tek tarafda 2 minik beyaza yakın renkte nokta kabarcık arası bir belirti var. Ama sürtünmesi artık hiç yok ya da ben izlediğiğm halde göremiyorm. Özetle şu an ki şikayetlerim: japonum o durumu ( beyaz ip  gibi dışksı ve kısık yüzgeç askıda durması), köpekbalığımın hiç ama hiç yemek yememesi. Karnı içine çöktü  ve açlıktan ölecek diye korkuyorm. gözleri görmeye dair hiç tepki vermiyor sadece dokunmaya ve cama sert vurunca tepki veriyor. yüzmesi canlı aktif. Camaın orda hareketli yüzüyor. ama gözdeki beyazımsı perde, iştahsızlığı ve zayıflaması beni korkutuyor. Eskiden nefes alırken solungaçlarını ağzını kocaman açıp kapadını görebilrdim şimdi ise hiç ağzını oynatmıyor sanki solungçları azıcık kıpırdıyor . bitince havası yukarı çıkıp alıyor geri iniyor aşağı. hava motoru ve ek filtreden minik hava kabarcıı bile veriyorm. Fikir ve yardımlarınızı bekliyorm. bu kadar büyütmeüşken kaybetmek istemiyorm. Şu an mavi ilacın 2. günüdeyim akşam ilk döktüm için bu akşam ikinci gün dozunu dökeceğim. Ve yem oalrak daha önce pond veriyordum yukardan deli gibi yiyordu şimdi iştahsız hiç birşey ymeiyor yemi değiştirdim sera gold color veriyorm sarımsak suyu emdirilmiş( 2 gündür). Hepsi yiyor yavru köpek balıı almıştım eş olsun diye daha önce, o da yiyor ama bu yemiyor.

eren262009-08-22 15:34:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eren26Çevrim Dışı

Kayıt: 27/11/2008
İl: Adana
Mesaj: 12
eren26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2009 20:34
Herhalde fikri yada yardım edebilecek kimse yok. Neyse

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir