Koyulaşan yapraklar,üzerlerindeki yapı? Yeni foto


must_1032Çevrim Dışı

Kayıt: 23/01/2011
İl: Izmir
Mesaj: 67
must_1032Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2015 01:12
[QUOTE=Furgaz]Merhaba Mustafa ve Mehmet Bey,

Reeflowers Aquaplants All Inclusive sıvı gübreyi ben de kullanıyorum ve elma salyangozlarımı, midyelerimi ve vatozumu kaybettim. Cüce vatozlar, kuhliler ve katil salyangozlarım sağlam fakat dipte verdiğim kayıpları gübreye bağlıyorum çünkü başka herhangi bir kimyasal kullanmıyorum.  Bu arada tank 200 Lt. Haftada 10 ml. ekliyorum akvaryuma.
[/QUOTE]

Geçmiş olsun öncelikle , bende 2 gündür hem yosunlaşmadan dolayı hemde aldığım yorumlardan ürünü kullanmayı bıraktım.

[QUOTE=çelebi]
Bu tabaka benim akvaryumumda da var. Filtre yüzeyi hareketlendirince kayboluyor. Oluştuktan sonra bir şeyle toplamaya çalışırsanız kaymak gibi bir tabakaya dönüşüyor. Salyangozlar da yiyor. Gübre, ilaç, su hazırlayıcı vb. hiç bir şey kullanmadım. Çeşme suyu, yemler, bitkiler ve salyangozlar var.

http://www.akvaryum.com/Forum/10_lt_bitkili_akvaryumum_k815069.asp

[/QUOTE]


Abi farkettikten sora dış filtrenin bir çıkışını yüzeye verdim zaten baya dalgalanma var yüzeyde ama bir çözüm olmadı.Evet dediğin gibi bir tabaka oluyor kaymak gibi kat kat oluyor toplarken de sebebini bulamadım malesef.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.Emin UzunoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/03/2013
İl: Ankara
Mesaj: 833
M.Emin UzunoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2015 03:17
Bende de yağlı yüzey sorunu var ama pek dert etmedim açıkçası. Zararı da yok gibi duruyor. Ayrıca onun sebebi yüzey durgunluğu olamaz. Kumla alakalı bir durum mu acaba?

Reeflowers'a bir geri dönüş yapılsa iyi olacak o halde bu gübre ile ilgili. Daha önce bildiren olmuştur belki ama sorunun devam etmesi kendileri açısından problem.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir