Kribensis Cinsiyet Sorunu Ve Balık Ilavesi..


anill377Çevrim Dışı

Kayıt: 17/05/2015
İl: Izmir
Mesaj: 290
anill377Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2015 16:54
İyi günler herkese tankımda bir erkek krib var diğerinin cinsiyetini bilmiyorum ama erkek bunu kovalıyor gördüğü yerde. Bende bir tane dişi aldım gidipte. Ama içindeki cinsiyetini bilmediğim kribi bir turlu çıkaramadım akvaryumdan saklanıyor. Bu şekilde eş tutup yavrulaması olabilir mi acaba ? Onu çıkarmam mı gerekiyor illaki ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FatihYildizÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,156083[/C]
Kayıt: 04/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 437
FatihYildizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2015 17:30
Resim koyabilseydiniz daha iyi anlaşılırdı. Erkek ve dişiyi ayıran en büyük özelliklerden birisi dişinin karın bölgesinin pembe renkte olması ve erkeğe göre daha canlı renklere sahip olmasıdır. Bir diğer özelliği ise erkek dişiye göre daha büyük olur. Eş tutan ve yavrularına bakabilen canlı cinsindendir. Eş tutma bir kere olur ve ömür boyu aynı çift yumurta döker. Tanka başka dişi veya erkek var ise eş tutmuş eşler (özellikle dişi, diğer dişilere) tankı diğerlerine dar edecektir. Ayrıca akvaryumdaki diğer canlılar yumurtlama ve yavruların yumurtadan çıkma evresinde hem erkek hem dişi tarafından hırpalanacaklardır. Bu canlılar özellikle dip balıkları (çöpçü, vatos gibi..) daha çok hırpalanacaklar arasında sayılabilir. Kovalamalar bölgesel de olabilir. Bölgesini seçmiş ise artık o bölge onundur.. :)
Eğer yavru almak isterseniz, tankınızda oyuk, çukur veya hindistan cevizi kabuğundan yapılmış yuva veya yuvalar olmalıdır. Yuvalar diyorum çünkü anne tankın acemisi ise saat başı yumurtaların yerini değiştirecektir. Eğer koyduğu yerden emin olamazsa tekrar tekrar yer değiştirecektir. Yavrular yumurtadan çıkıp serbest yüzüşe geçtiğinde de aynı şekilde yer değiştirecek ve hatta ağzına alıp bir oraya bir buraya yavruları taşıyacaktır. Dolayısı ile filtre emiş tarafına bayan çorabı yada benzer ince yapıya sahip bir materyalle yavruların filtre tarafından çekilmesini önleyebilirsiniz.

Benim tecrübelerim bu yönde.. Aşağıda da video mevcut. Bunlar benim çiftim-di.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=ErRFuiCZw5A[/VID]
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=5c1pte0ides[/VID][EDIT]FatihYildiz,2015-08-25 17:34:40[/EDIT]

Beğenenler: [T]174370,anill377[/T]
+1: [T]94479,Mustafa Uzlu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir