Kribensis hakkında.


16efsane16Çevrim Dışı

Kayıt: 11/06/2014
İl: Bursa
Mesaj: 10
16efsane16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2014 23:46
Arkadaşlar kribensislerimin bulunduğu akvaryum 72-78 litre civarı 20-25 kribensisim var. Yavrularla beraber. Yavrular büyümekteler. Ve bir lepistes bir çöpçü birde cam balığım var. Akvaryumumda daha önce bitki denedim. Işık yetersizliğinden dolayı olmadı. Ama yinede kribensislerim için saklanmaya yerler var. Fakat kribensislerim sürekli saklanıyorlar. Işıktanda çok rahatsız oluyorlar. Işığı bu yüzden açmıyorum. Bu kadar balığım olmasına rağmen akvaryumumda çok az balık varmış gibi görünüyor. İsterdimki kribensislerim biraz dolaşsın. Biraz akvaryumum hareketlensin Ama bu olmuyor. Önerileriniz nelerdir? Ne yapabilirim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MustafaKaya77Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/08/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 308
MustafaKaya77Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2014 00:11
Selamlar 

Yakın zamanda bende bir çift kribensis aldım 100x29x37 ölçülerinde 100 litre hacminde bir akvaryuma koydum balıkları . Akvaryum tabanını altta fondo vivo üstte hagen kum olacak şekilde kurdum. Dekor olarak lav kayası ve 2 adet kök kullandım . Bitki olarak Anubias ve JavaFern var köklerin , kayaların ve yumurta dizmeleri için koyduğum hindistan cevizi kabuğunun üzerine java moss sardım. Kribensislerin yanına 6 tane Limon tetra , 6 tanede kırmızı göz tetra koymuştum yavrular doğunca önce akvaryumu fleksi glass la ayırdım daha sonra tetraları diğer akvaryuma koydum . Şu anda akvaryumda 1 çift kribensis ve 10 kadarda yavru var. Bende kribensisler hiç saklanmıyorlar , sizdekiler neden saklanıyorlar bilmiyorum ama zaten 25 yavru büyüdüklerinde sorun çıkacaktır . Bu yüzden ilk etapta yavrular yeteri kadar büyüdüklerinde yada halihazırda büyüklerse , yavruları ayırın ve kribensis çiftni bırakın derim ben . 
Şayet üretim gibi bir niyetiniz yoksa akvaryumunuza yüzeye yakın hızlı yüzen balıklar ekleyebilirsiniz . Limon Tetralar , Kongo Tetralar , Balta balıkları uygun olur sanırım . Bu arada çöpçü olduğunu yazmışsınız ama Kribensisler dip balıkları ile pek anlaşamaz diye biliyorum ben , üreme dönemlerinde özelliklekavglar çıkar , hatta belkide yavrular çöpçüyü tehdit olarak algılayıp saklanıyorlardır . İlk etapta Çöpçüyü ayırıp gözlemleyin bakalım değişiklik olacakmı daha sonra da dediğim balıklardan ekleyebilirsiniz ayrıca bitki olarak fazla bakım gerektirmeyen , ışıkta çok istemeyen türler olan Anubias ve Java Fern ekleyebilirsiniz akvaryuma. 

Saygılar 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir