küf kokusu neden oluyor


boncukk_05Çevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2012
İl: Izmir
Mesaj: 23
boncukk_05Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2013 23:11
Erhaba arkadaslar tankim 1. 20 - 50 - 70 dis filtre olarak eheim 2228 kullaniyorum icinde iki katinda pro substrat bir katinda da seramik var kendi kalin sungeri ve iri mercan kirigi kullaniyorum. Bir adrt ic filtre bir adet dalga motoru ve difizor kullaniyorum. En incesin den mercan kirigi kum ve beyaz tas dekor kullaniyorum. Baliklarim tropheus ilangi damizlik 12ye 2 her hafta 4/1 su degisimi yapiyorum. Ve su degisiminden sonra iki kasik tuz ve bir adet maden sodasi koyuyorum. Asidini kacirip. İcinde uc adet yavru cuce vatoz var. İsiklandirmam da led ve filorasan var gerektigi zaman kullaniyorum florasani. Benim problemim suda bir kuf kokusj var benim aklima gelen vatozlarin yetersizligi yada dis filtre yetersizligi. Ama benim icin sizin gorusleriniz daha onemli yanlis birsey yapmak istemiyorum. Bu arada ph da olcuyorum. 7. 8 civarinda sicaklik da 28 cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim. .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

berducheÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2012
İl: Sakarya
Mesaj: 38
berducheÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2013 00:25
Ustadım akvaryumdaki her turlu kokuya karsı birebir bir diltre malzemesi soyluyorum kesin eminim son kararım basıma geldi ve bu sekilde cozdum zeolit biyolojik oldugu kadar aynı zamanda kimasal filtrelemede yapar kullan pişman olmicaksın
http://www.endustriyelmadenler.com/?pnum=26&pt=ZEOLIT rengi bu linkteki en ustteki resmin aynısı markasını hatırlayamıyorum kusura bakma .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir