kum filitresi


ferhatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/11/2007
İl: Malatya
Mesaj: 285
ferhatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2010 02:12
Dış filitremizin içinde her sepete değişik incelikte kum kullanırsak sonuç nasıl olur?Bütün içme suyu fabrikalarında büyük kum filitreleri kullanılıyor.Böylece filitrelerin debisini kesen elyaf ve sünger gibi doğal olmayan malzemeleri kullanmaya gerek kalmaz hemde temizlemesi kolay olur.

Su fabrikasının birinde sorumlu müdürlük yapmıştım.Orda kum filitresini kurduğumuzda 3 çeşit farklı boyda kumu sırasıyla tanka yerleştirdik.sonra üstüne bir tabaka kömür koyduk.ve filitrelemeye başladık.belirli zaman peryotlarında ters yıkama yapmak suretiyle temizliğini yapıyorduk.(Tabi tank çok büyük olunca kumu çıkarıp yıkama şansı olmadığından) 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dj_ReXÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2009
İl: Mugla
Mesaj: 596
Dj_ReXÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2010 02:19
Kullandığınız kumun inceliği önemli tabiki, diğer türlü motora kaçmalar, arızalar olabilir.Asıl amaç; bakterilerin tutunacağı yüzey alanını artırmak, bunun doğallıkla bir ilgisi yok. Sünger kuma göre daha avantajlı ise sünger kullanılır. Bu mantıkla filtre materyali kullanabilirsiniz. Çoğu insan substratlara 100lerce lira verir, bence hiç bir şey değil sadece geniş gözenekli sünger ile aynı sonucu almak mümkündür. Temizliğe sıkıntı diye bakmayın, elyaf kullanmak zorunda değilsiniz. Kullanmazsanız filtreyi 3 aydan aşağı açmanız için bir neden yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir