Kum seçimi hakkında!


selcukbasarÇevrim Dışı

Kayıt: 19/11/2010
İl: Eskisehir
Mesaj: 51
selcukbasarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2010 21:46
[QUOTE=kocabey]Selçuk bey Aquaclay iyi bir kumdur bi çok arkadaşın dediği gibi bitkiyi tutturmak ve kumda tutmak zordur ama çok faydalı olduğunu söylemek isterim.

Benim asıl dikkatimi çeken içfiltre kullanma tercihiniz,150 litre civarı bi hacminiz olacak bu suyu iç filtre ile filtrelemek tankınızdaki su kalitesini oldukça aşağı çekecektir.Bitkili tanklarda en önemli kurallardan biri biyolojik döngünün oluşması ve korunmasıdır.İç filtre ile bu döngü sürekli sekteye uğrayacak ve sonuç almanız oldukça zorlaşacaktır.Birde tankınız küp şeklinde, iç filtre yüksek debili olduğu için tankınızın altını üstüne getirecekti.Bitkilerinizin ve tankınızın genel sağlığı için bi dış filtre edinmenizi tankınızdaki başarınızı %80 etkileyeceğini tecrübelerimden net bi şekilde söyleyebilirim. [/QUOTE]

           Mustafa Bey uyarılarınız için teşekkür ederim.Zaten uzun süren araştırmalar sonucunda bende bir dış filitre almaya karar verdim.(Jebo-Lifetech 835) Nasıl sizce uygun olurmu?Fiyatı şu an 69 TL görülüyor. Acaba kullanan varsa bu filitre hakkında bir yorum yapabilirmi?
             İç filitre tankın altını üstüne getireceğini söylüyorsunuz debisinden dolayı.Ne yapabilirim o zaman?Bir tavsiyeniz varmı?(Ben Eheim 2010 düşünüyordum aslında).Ne yapsam acaba debisi düşük bir iç filitre kullansam?Yada hiç iç filitre kullanmayıp sadece dış filitre mi kullansam?

             (Kum konusunda nihai kararı verdim 20 kg. Siyah hagen kum siparişi verdimTebessüm)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hadem80Çevrim Dışı

Kayıt: 13/11/2006
İl: Ankara
Mesaj: 166
hadem80Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2010 23:14
Selçuk bey bitkili tanklarda iç filtre uygun olmuyor. Akvaryumunuzun hacminide dikkate alırsak sizin için en uygun olanı dış filtredir. Dış filtrelerde en iyi olanlar Eheim ve tetra var. Tabiki daha bir çok filtre var ama en iyisi bunlar. Jebo dış filtre çin malı bir filtredir. Hiç kullanmadım nasıldır bilmiyorum. Ama dış filtrede kalite çok önemlidir. Sürekli söküp takacağınızdan clipsleri, contası vs. bunlar çok önem taşıyor. Elinizde kalmasın sonra. Ayrıca ben ikinci el bir tetra aldım ve şuanda kullanıyorum hiç sıkıntı yaşamadım. Eğer uygun fiyatlı arıyorsanız bence ikinci ellere bir göz atın derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kocabeyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/11/2010
İl: Konya
Mesaj: 717
kocabeyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2010 23:53
Selçuk bey dış filtre gerçekten önemli bir malzeme tanklar için.Çok uzun süreler kullanacağınızdan  mümkün olan en iyi tercihi yapmalı ve gerekirse yüksek rakamlar ödenerek en iyisi alınmalı diyorum ben. Harun beye verdiği markalar konusunda tereddütsüz katılıyorum,yanılmıyorsam Eheim enerji tüketimi konusunda diğer markalara göre daha az enerji tüketiyor buda önemli bir avantaj uzun vadede.Saatte 500-600 lt kapasiteli bi dış filtre işinizi görür.Bir kere alın tam alın bence...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir