Kum Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler


TürkÇevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 656
TürkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2011 07:08
Arkadaşlar bir çok hobiye yeni başlıyan hobici arkadaşların kum secimlerinde akıllarında soru işaretleri oldugunu gördüm.Benimde bir cok kum çeşitlerini kullanmiş olmamdan dolayı bu arkadaşlara bazi tecrubelerime dayanarak bilgiler vermek istiyorum.Öncelikle naturel yani doğal olmiyan kum çeşitlerinden özelliklede boyalı kumlardan kaçının ben ilk hobiye başladıgımda akvaryumcu arkadaşın önerdiği kum kirmizi renkte fiyati gayet uygun görünümüde güzel bir kum çeşitiydi.Akvaryuma ilk olarak kaplumbağa besliyerek başlamiştim ve kaplumbağaların suyularının bir sure sonra kızıla boyandığını gördüm.Daha sonrada kaplumbağaların kabuklarinin kirmizi renk olmasi beni şaşırtı ve epeyi bir sürede bu kirmiziliklar geçmemişti. 10-15 defa yikamama rağmen salınım yapiyordu ve hemen gidip beyaz cakıllardan almistim.Çünkü diger kumalrinda salinim yapicağini düşünmüştüm. Sonra midye kirigi,silis kum ve siliskumda pek bir farki olmiyan quartz kum kullandim.Şu andada Amerikan beslemekteyim ve hagen siyah kum kullaniyorum.Öncelikle bu kumlar arasında en memnun kaldigim silis ve midye kirigi olan kumdur.Tabi silis kummu 30 kere yikamaniza rağmen salinim yapacaktir.Bunun için 1-2 gün suda bekletip leğen veya başka büyük bir kap içerisinde iyice durladiktan sonra akvaryumma salinim yapmiycağina emin olmadan kullanmamlisiniz.Hagen kum ise akvaryumu çok boğdu ve gündüzleri arkafonnumda koyu renkde oldugu için akvaryumda olup biteni göremiyorum diyebilirim.Hagen kum bitki bakmiycak hiç bir arkadaşa önermiyorum.Anliycağınız bana göre beyaz kum tercih etmelisiniz ve akvaryumunuzun görünüm,estetik,güzelliğini,dekarasyonunu 1.dereceden etkiliyen kum seçimidir.İyice araştırmadan karar vermemenizi tavsiye ederim.Genel olarakda belirtmek gerekilirse doğal olan her türlü kum kullanila bilir.Taklitlerden kaçinalim Naturelden şaşmiyalim İyi kafiyelide oldu son cümlem :D Saygilarimla... bahtiyar2011-01-28 02:25:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.MÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 13/12/2010
İl: Izmir
Mesaj: 396
M.MÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2011 07:30
Bende silis kum kullanıyorum. Dediğiniz gibi yıkamak ölümdü. Yıkadığımın gecesi leğeni su doldurup bir gün biraktım. Sonra sabah 1 kac kere daha yıkadıktan sonra koydum akvaryuma 2 haftadır problem yok :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TürkÇevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 656
TürkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2011 07:37
[QUOTE=MertDedeci]Bende silis kum kullanıyorum. Dediğiniz gibi yıkamak ölümdü. Yıkadığımın gecesi leğeni su doldurup bir gün biraktım. Sonra sabah 1 kac kere daha yıkadıktan sonra koydum akvaryuma 2 haftadır problem yok :)[/QUOTE]Evet gerçekden öyle defalarca yıkasanız bile salınım yapıyor.Bunun için en iyisi en azindan 1 gün su içerisinde dinlendirip sonra akvaryumu kurmak.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliassÇevrim Dışı

Kayıt: 21/08/2013
İl: Bursa
Mesaj: 80
aliassÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2013 22:23
Doğal kum olduğunu nasıl anlıycaz? Akvaryumcu doğal kum der satar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir