kumda salınım bıtkıler erıme olması


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2010 00:21
Arkadaslar akvaryumumu 25 kılo sıyah hagen kum aldım fakat ıyıce yıkadım yıkamama rahmen hala daha akvaryuma koydum fakat beyaz salınım yapıyor hala onuda gectım bıtkı ektım uc gunde erıdı bıtkılerım ısıgım 80 cm boyunda t s ıkı mavı ıkı beyaz floresanlı suretlı yanmakta ama nıtrat vede fosfatta koydum ama curume oldu bıtkılerımde acaba nedendır kumdanmı yoksa nırtatla fosfatı fazlaca koydum ondanmıdır yardımınızı beklıyorum su anda suyu yarılayıp tazeledım su an karamsarım ne oalcak dıye

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TorikÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 682
TorikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2010 09:07
Koray Bey,
Kum, iyi yıkanmasına rağmen buğu yapabiliyor. Ben elekle yıkamama rağmen hafif bir buğu oluyor. zamanla oturacaktır.

Bitkilere gelince. 3 gün gibi kısa bir sürede bitkilerin erimesi oldukça kritik bir durum. Aklıma ilk gelen bitkileriniz, siz akvaryuma eklemeden önce zaten çürümeye başlamış olabilir.  Işık yetersiz ya da kalitesiz olabilir. Henüz adaptasyonunu tamamlamamış olan bitkilere fazla gübre vermiş olabilirsiniz ama sucul bitkilerde bu kadar fazla etkilememesi gerekir. Hani karasal bitkilerde fazla nitrat bitkiyi yakar evet ama su içinde bu kadar etkilememeli. (Bütün nitratı boşaltmadınız değil mi Dil%20Çikarma  )


Tabii ki net bir şey söyleyebilmek için
1. Suyun sıcaklığı
2. Akvaryum aydınlatması (Watt/Litre)
3. Aydınlatmada kullandığınız florasanların markası. (mavi ışık demişsiniz mavi ışık ile mavi dalga boyu veren ışık çok farklıdır. Piyasada satılan mavi ışıklar mavi dalga boyunda ışık vermezler ve bitkiler bu ışığı fotosentezde etkili bir biçimde kullanamazlar)
4. Eklediğiniz gübre çeşitleri ve miktarları
5. Akvaryuma eklediğiniz bitki türleri
6.Akvaryumun büyüklüğü

gibi bilgileri verebilirseniz sorunun tespiti konusunda daha fazla yardımcı olabiliriz belki.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir