Kurulu Akvaryumda Düzenleme


muarremÇevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 73
muarremÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2012 01:11

Merhaba arkadaslar bundan 1 ay önce . Bitkili akvaryuma gecis yaptim. Basit bir sey yapma düsüncesiyle basladim , daha sonra forumda ki arkadasların tanklarını görünce.Ekipmanları biraz daha iyilestirip akvaryumun görselliğinede biraz önem vermeye karar verdim. Ama aklımda tam olarak bir sey kuramadım. Forumdan tanistigim Aykut arkadaşım bir kac öneride bulundu benimde kafama yatti , sizede danismak istedim nasil olur kurulu bir tankta bunu nasil yapabiliriz.

 

Tank Hakkında Bilgiler

80*35*50(yükseklik)

Aydinlatma 3*24w t5 – 2Grolux 1 adet 10000k Beyaz

2*20wt8 – 1 Grolux 1adet 10000k Beyaz

Taban 25kg hagen

Co2 şimdilik mayalı sistemle, dış filtreye bağlı ısta reaktörler. İlerde tüplü sisteme geçmeyi düşünüyorum maddiyatımı ayarladığımda.

Yapmak istediklerim

Sol tarafa biraz yükselti verip java sarili mango kökümü oraya çapraz şekilde yerleştirme.Kökün altına taşlara sarılı cristmas moss veya riccia.

Sağ taraf konusunda sizin fikirleriniz.



Arkadaşlar hic yardimci olucak fikir verebilecek kimse yokmu :). Sizin fikirlerinze göre bazi bitkileri cikartip ona göre bir düzenleme yapicam.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fzkdevilÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/01/2012
İl: Manisa
Mesaj: 624
fzkdevilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2012 12:39
Amatörce bi önerim olacak sazlarını arka iki köşeye L şeklinde paylaştırıp, rotalaları tam arkada kümelesen  filtre ve ısıtıcını örtmüş olursun. iki mango kökünübirbirine dayayarak ortada birleştirsen dik olan arkada olacak şekilde ve orta bölümü çukur bırakarak kenarları en azından yatık mango kökü kadar birleştirsen, sarım japonica o zeminde bolca olan onları tepenin arkasından öne doğru sıkça yerleştirip en öne glossostigma alıp ön taban bitkisi yapsan , kırmızı bitkilerinide ortadaki mango kökünü çevirecek şekilde dizsen ve son olarak en öne 20cm uzunluğunda (genişliği sana kalmış) boşluk kalması ve yansıma yapması için beyaz kumla doldursan, Bence hoş olurdu yani. :))) Not olarak bu düzenlemenin herhangi bir yerine tiger lotus ta harika haşmet katar kanısındayım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muarremÇevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 73
muarremÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2012 18:32
[QUOTE=fzkdevil]Amatörce bi önerim olacak sazlarını arka iki köşeye L şeklinde paylaştırıp, rotalaları tam arkada kümelesen  filtre ve ısıtıcını örtmüş olursun. iki mango kökünübirbirine dayayarak ortada birleştirsen dik olan arkada olacak şekilde ve orta bölümü çukur bırakarak kenarları en azından yatık mango kökü kadar birleştirsen, sarım japonica o zeminde bolca olan onları tepenin arkasından öne doğru sıkça yerleştirip en öne glossostigma alıp ön taban bitkisi yapsan , kırmızı bitkilerinide ortadaki mango kökünü çevirecek şekilde dizsen ve son olarak en öne 20cm uzunluğunda (genişliği sana kalmış) boşluk kalması ve yansıma yapması için beyaz kumla doldursan, Bence hoş olurdu yani. :))) Not olarak bu düzenlemenin herhangi bir yerine tiger lotus ta harika haşmet katar kanısındayım.
[/QUOTE]

Fikriniz icin teşekkürler. Sazlar zaten o köşeden utanmasalar diğer köseye kadar sürgün vericekler :). Akvaryumun ortasından , kenarından , önünden yeni yeni sazlar cıkıyor , bunları nasıl engelliycem hic bilmiyorum. Taban bitkisi olarak riccia yapmak istiyorum. Ön tarafta bulunan zemin cimlerini komple cıkarıp riccia eklemeyi düsünüyorum. Ama bütün fikirlere aciğim. En önemlisi sizce anubiasi cikarmalimiyim. Kendisi bayagi da büyüdü acikcasi kıyamıyorum biraz da.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir