Kuyruk eksilmesi ve yem yememe


hasanacarÇevrim Dışı

Kayıt: 21/06/2009
İl: Konya
Mesaj: 4
hasanacarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2009 11:09
Fotoğraf: Yok

Canlıdaki Belirtiler:
Kuyruk Eksikliği ve yem yememe

Akvaryum Kapasitesi (litre): 80 LT

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Yunus, Beyaz ve Sarı Prenses

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Bilmiyorum

Filitrasyon: WP 2000F Amazon

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Sera Nitrivec (10 ml) - Contra-lchthyo (8-10 damla)

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 3-4 gün önce 80 LT'lik yeni bir akvaryum kurdum. Çeşme suyu koyup 2 gün iç filtre (amazon wp-2000f) açık şekilde balıkları atmadan önce suyu beklettim. Akvaryumcu iki tane ilaç verdi. Sera Nitrivec bakteri kültürü, bu ilaçtan 10 ml suya attım. Bir de Contra-lchthyo 8-10 damla suya attım. 2. günün sonunda akvaryumcudan balıkları aldım. Ciklet türü balıklar hepsi. Yem vs düzenli besliyorum. Ancak bir tane balığım köşede bir yerde çok sakin duruyordu. Yakından bakınca kuyruğunun %70'inin eksik olduğunu gözlemledim. Ayrı bir kaba damaca suyu koyup içine yukarıdaki ilaçlardan çok az atarak ayırdım. Bu balığımın kurtulma ihtimali var mı? Yoksa ölecek mi? Ayrıca yem de yemiyor balığım. (Balığın ismini bilmediğim için yazamadım. Ancak ciklet türü bir balık. Tarif etmek gerekirse açık gri renginin üzerine dikey koyu çizgileri var.)

Ayrıca sitedeki akvaryum hobisi ile uğraşanları ve tavsiyelerini yazanları görünce çok sevindim. Gerçekten yardımsever bir topluluk oluşmuş burada. Tebrik ederim.
hasanacar2009-06-21 12:46:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FreakishÇevrim Dışı

Kayıt: 17/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 661
FreakishÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2009 11:25
Öncelikle balığınız için geçmiş olsun demek isterim.. 80 litrelik akvaryumda toplam kaç chichlid var acaba.? sayısı fazla ise birbirlerine zarar vermiş olabilirler.. Ya da başka türden balıkta var mı acaba akvaryumda..?

Birde muhtemelen bu hobide acemi sayılırsınız, keşke bunu akvaryumcuya belli etmeseydiniz de onun kafasına göre balıklar yerine kendi bildiğiniz balıklardan alsaydınız.. ve ben yıllardır bu hobinin içerisindeyim hiç bir zaman suya ilaçlar atmadım, çünkü bence gereksiz bir durum.. Balıklarınızı iyi gözlemleyip hastalanırlarsa o zaman gerekli ilaçları kullanmakta fayda var..

Akvarymcu muhtemelen tüccar olduğu için para kazamak adına size ilaçları vermş, birde üstüne öyle tahmin ediyorum ki birbirine uyumsuz balıklar vermiş ve akvaryumda çatışmalar var..

Eğer 2-3 tane resim koyabilirseniz daha fazla yardımcı olacak arkadalar da mutkala olacaktır.
Freakish2009-06-21 11:26:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hasanacarÇevrim Dışı

Kayıt: 21/06/2009
İl: Konya
Mesaj: 4
hasanacarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2009 11:47
25 tane balık var abla (Yunus 5 tane, beyaz prenses 5 tane, 2 tane sarı prenses var-akvaryumcudaki son 2 sp-, 2 tür daha var beşer tane ama ne isimlerini biliyorum ne de resimlerini çekme imkanım var. Bazen farklı türler birbirini kovalıyor ancak sürekli bir kavga durumu yok). Küçük hepsi. Daha büyük bir akvaryum alacağım 6 ay sonra filan. Biraz büyüsünler istedim. Ayrıca daha önce balık beslemiştim ama 15 sene önce filandı. Japon, Lepistes, Melek vs.

1 adet canlının ölümü bana göre küçük görülecek bir şey olmadığından ve deneyim kazanmak için forumda durumu sordum. Sanırım balığım ölecek. Tabiki Hayat Veren ne yapar bilemem. Yaşamasını dilerdim.

(Tür ismini bilmediğim balıkları tarif edeyim belki tesbit edebiliriz: Rengi gri, Yunus'un küçüğü gibi fakat Yunusların bazı yerlerindeki rengi tatlı bir mavi ancak bu balıklar tamamen gri gibi. Daha önce söylediğim gibi dikey siyah olmayan koyu çizgileri var.)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gokhan simsekÇevrim Dışı

Kayıt: 04/05/2009
İl: Izmir
Mesaj: 7
gokhan simsekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2009 12:05

Selamlar

Bende de 80 lt akvaryum var ama sadece 1e-4d sarı prenses beslemeyi düşünebiliyorum ancak daha büyüğünü alana
kadar. Göz%20Kirpma
Sizdeki sorun dar alanda aşırı fazla tür ve sayıda balık. 80 lt malawi türünden anca tek bir türe yetebilir o da az sayıda balığa 2-3 ay sonra sp ler daha hızlı büyüyüp akvaryumdaki yunusları kötü etkileyebilir. Akvaryumun küçük kalma sorununu saymıyorum bile. Bence daha fazla balığınız ölmeden aralarından tek bir tür seçip ona devam edin.
gokhan simsek2009-06-21 12:12:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir