Kuyruk Erimesi


enfanatoliaÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 7
enfanatoliaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2008 18:06
Fotoğraf:makinem yok

Canlıdaki Belirtiler:kuyruk erimesi haricinde herhangi olumsuz bir durum yok.Yem yemesi normal davranıs normal.Kuyruk erimesi sadece erkek lepisteslerin bazılarında mevcut dişi lepisteslerde ve çöpçüde yok.

Akvaryum Kapasitesi (litre):40

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:1 adet çöpçü.En son sayımda yaklaşık 200 lesistes( yeni doğanlarla birlikte) Ergin lepistes sayısı yaklaşık 60. 4 kök anabias bitki  

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):26 derece

Filitrasyon:Şelale filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:tetra vital iki günde bir 10 damla, biyoteknik vitafish gece ışık söndürüldükten sonra 10 damla (akşam yemiyle birlikte) Haftasonları dip çekiminden sonra ( 7 litre su değişimi ) 7,5 ml sera toxivet , yaklaşık bir ay önce sera baktopur kullandım ( kullanma talimatına uyarak 3 gün boyunca

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : her hafta dip çekimi


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enfanatoliaÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 7
enfanatoliaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2008 18:14
Öncelikle hepinize merhabalar yaklasık 4 sene önce fanus içersindeki bir japonla daldığım akvaryum dünyasına şu an 40 lt lik bir canlı doğuran akvaryumla devam ediyorum.akvaryum adına bu forumlardan oldukça şey öğrendiğimi düşünüyorum hepinizi çok teşekkürler.
 
Benim sıkıntım bazı erkek lepisteslerimin kuyruk erimesi problemi.Yaklaşık bir ay önce sera baktopur kullandım ondan sonra problem büyük ölçüde ortadan kalktı ancak halen bazı erkek lepisteslerimde kuyruk erimesi var.Sağlıklı olanlarda ilk başlarda kuyruktaki ufak yırtılmalarla preblem başlıyor ve bir süre sonra kuyruğa yayılıyor. Ancak davranışlarında herhangi bir olumsuzluk yok ve oldukça da iştahlılar. Bu lt redeki bir akvaryuma balık sayısının fazla olduğunu düşünüyorum sizce de sorun bundan mı kaynaklanıyor yada ben görmeden birbirlerine bu şekilde bir zarar veriyor olabilirlermi.
 
Üremelerinde de herhangi bir problem yok. Hepsi aynı akvaryumda yetiştikleri için olsa gerek yeni doğan yavruları yeme gibi bir durum yok. Sadece belli zaman aralıklarında Erkek lepisteslerimi değiştiriyorum hem akvaryuma yeni renkler kazandırma hemde kardes çiftleşmesinden doğacak zararları minimuma indirmek için.
 
Bu durumda sizinde yardımınıza ve fikrinize ihtiyacım var.
 
HERKESE ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
 
SAYGILAR SEVGİLER

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

herakliaÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]3956,1[/B] [B]4284,2[/B]
Kayıt: 20/09/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 2208
herakliaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2008 18:43
Engin bey sizinde yazmış olduğunuz gibi sorun büyük olasılıkla canlı sayısındaki fazlalıkta,azaltıp baktopur tedavisini bir daha deneyin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir