Kuyruk Erimesi


GuppyKeeperÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/12/2009
İl: Bursa
Mesaj: 1421
GuppyKeeperÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2010 14:14
Fotoğraf:Yok

Canlıdaki Belirtiler:Kuyruğu eriyor.Eriyen yerin uçları beyazımsı ve diğer lepisteslerede bulaştırıyor...

Akvaryum Kapasitesi (litre):72 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:8 lepistes 25 yavru lepistes 5 neon 1 sae bol bitkili bir akv.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):26 derece sabit

Filitrasyon:iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Kullanmadım ancak sadece elimde metilen mavisi var.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Hastalanmasının sebebini akvaryumdaki suyun bozulmasına bağladı 2 hafta su değiştirmemişti.Yoğundum o aralarr.Ve diğer balıklara da bulaştırıo galiba ne yapabilitirim????


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barış ERÇevrim Dışı

[B]5387,3[/B]
Kayıt: 26/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 2835
Barış ERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2010 14:34
Yüzgeçlerde, özellikle kuyrukta erime varsa, eriyen yüzgecin ucunda pamuğumsu veya koyu renk bir şerit varsa buna yüzgeç erimesi (İngilizce adı fin rot) denir. Yüzgeç erimesi özellikle stresten olur ve önemli bir sebebin sonucu olarak gelişir. Buna neden olan sebeblerden biriside kötü su koşullarıdır.Bunu tesbit etmişsiniz zaten.
Öncelikle hastalığımız bakteriyel bir hastalık buna göre tedaviye gelecek olursak ;
nitrofurozan içeren gram negatif ve gram pozitif bakterilere karşı etkili olduğunu iddia eden antibiyotikler tavsiye edilir. Ben  eczanelerde kolayca bulunabilen tetra isimli antibiyotiği 100Lt. ye kapsulun yarısını atarak tedavide başarı sağladım. İlk önce tankın suyunu %50 değiştirdim ve üzerini uygun su ile tamamladım. Yarım kapsul tetra attım ve filtrenin süngerini çıkarttım. 2.ci gün yine %50 su değişimi ve yarım kapsul tetra kullandım. 3.gün %50 su değişimi ve tetra kullandım.4.cü gün ise %50 su değişii yapıp aydınlatma kapalı iken bemiks ampulden bir miktar tanka boşalttım. Daha sonra erime olayı bitti ve kuyruk tekrar çıkmaya başladı. Burada dikkat edeceğiniz husus erimede durma görseniz dahi 3 gün hep aynı saatte yukarıdaki işlemleri yapın. Hatta 3ncü günün sonunda dahi erime durmamışsa devam tedaviye devam etmelisiniz. Bir başka nokta ise tedavi bitiminde kesinlikle balığı ana tanka atmayın yada daha kalabalık bir ortama atmayın. Çünkü kuyruğu erimiş bir balık sağlıklı halinde olduğu gibi hareketli ve canlı şekilde yüzemez. Hafif yalpalamaları vardır. Diğer balıkların meraklarına hedef olabilir.

En önemli konu ise su şartlarının bozulmasından kaynaklı bu tip bakteriyel hastalıklar siz bakımı aksattığınız sürece sürekli karşınıza çıkacaktır.

İnşallah düzeltirsiniz durumu.

Barış ER2010-01-01 14:35:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kabus_istÇevrim Dışı

Kayıt: 28/12/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 101
kabus_istÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 00:30
Selam ben iş yerinde lepistes bakıyorum ve senin bahsettiğin hastalık bendede sık sık oluyor.Fakat dert etme  fazla yemlemekten oluyor.En azından ben ne zaman fazla yemleme yapsam dediklerinin aynısı ile karşılaşıyorum.Yapacağın tek şey 3 çorba kaşığı çay demini dök akvaryuma filitreleri kapat sadece hava çalışsın.1 gün sonra %20 su değiştir.sonra tekrar 1 kaşık dem dök 1 gün sonra tekrar %20 su değiştir göreceksin bişey kalmıyacak ..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

verkoÇevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 77
verkoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 00:50

Kuyruk erimesi ile ilgili hastalıkların tedavisi ile ilgili bir çok konuyu ihtiyaç duydukça okuyup faydalandım. Biraz araştırma yaparsan istediğin bilgilere fazlasıyla ulaşabilirsin.

Sevgiler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir