Kuyruk Erimesi


semihoÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 58
semihoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2012 16:10
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Kuyruk erimesi.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 15lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 1 Lepistes 8 karides

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 26 derece

Filitrasyon: İç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : İç filtre 4 günde % 30 su değişimi.

Lepistesimde kuyruk erimesi vardı sanırım durdu. Hiç bir ilaç veya katkı kullanmıyorum. Balığım ve karideslerim sağlıklıyken bile koruma amaçlı kullanmamı tavsiye edeceğiniz ilaç tuz gibi katkılar nelerdir? Ayrıca sıvı gübre kullanmak istiyorum ne önerirsiniz. Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barış GİDERÇevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2007
İl: Bursa
Mesaj: 180
Barış GİDERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2012 17:15
15 lt lepistesler için küçük, bu türler için istenen en küçük akvaryum hacmi 40 lt dir. Ayrıca 4 günde  bir su değişimi gereksiz ve balıklarınız için zararlı. Akvaryumda zaman içinde oluşan bir biyolojik yapı var bu oluşumu siz 4 günde bir su değimi yaparak yok ediyorsunuz dolayısıyla bu balıklarınıza da zarar veriyor. Kuyruklardaki erime bu yüzden kaynakşanmış olabilir. Filtrelemeniz iyi olsun değişiminizi ayda 1 yapın sanıyorum ki o zaman problem ortadan kalkar.             

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fazılakgünÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/03/2008
İl: Bilecik
Mesaj: 416
fazılakgünÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2012 17:37
Bakteriyel bir hastalık Biyo mikofish kullanarak balıklarını iyileştirebilir ve akvaryumdaki bakterilerden kurtulabilirsin.
Mikofish kullanımı hakkında alıntı;

Mikofish Balıklar İçin Antibakteriyel Antimikotik 50cc.
Biyoteknik akvaryum balıklarında bakteriyel ve mantar hastalıklarına karşı korur

MİKOFİSH Süspansiyon’in kullanıldığı akvaryum balıklarının bakteriyel ve mantar hastalıkları;

FURUNCLOSİS HASTALIĞI (Bakteriyel deri ve yüzgeç çürümesi) : Bu hastalık tablosu Aeromonas ve Pseudomonas gibi gram-negatif Bakteriler ve vibrio’lar tarafından meydana getirilir. Bu mikroplar her türlü suda bulunabilir. Balığın derisi üzerine yerleşirler, kötü koşullarda özellikle yurtiçi veya ülkelerarası nakliyat sırasında ortaya çıkar. Genç balıklarda ani ölümlere yol açar yetişkin balıklarda akut septisemi ile seyreder. Hastalık uzun sürerse bakterilerin yerleştiği deride çürüme görülür. Hastalık etkeni Aeromonas Salmonicida ise ölen balık miktarı yüksek olur. Deride derin nekrotik lezyonlar (furuncul) meydana gelir. Derideki çürüme ile birlikte yüzgeçlerde de erime olur. Hastalık etkeni Aeromonas Liguefaciens ise derideki lezyonlarla birlikte iç organlarda kanama ile beraber seyreden septisemiye sebep olur. Hastalık etkenleri Pseudononas Fluorescens ve Pseudonmonas Putida ise benzer semptomlar meydana gelir. Vibrio Anguillarum veya Vibrio Cholerae denizde yapılan kültür balıkçılığında veya özel deniz suyu akvaryumundaki FURUNCULOSİS hastalığının etkenidir. Benzer semptomlar bunlarda tespit edilmekle beraber hastalık uzun sürerse balıklarda kansızlık (anemia) meydana getirirler. FURUNCULOSİS hastalığında MİKOFİSH Süspansiyon ile tedavi esas olmakla birlikte akvaryum suyunun temizlenmesi ve diğer çevre şartlarının düzeltilmesi gereklidir.

COLUMNARİS HASTALIĞI : Bu hastalığın etkeni gram-negatif bir bakteri olan Flexibacter Columnaristir. Akvaryum suyunun 15 Co’ın altında oluşu ve deride nakliyat esnasındaki çarpmalardan meydana gelen yaralar (TRAUMA) sonucunda hastalık meydana gelir. Balığın ağzının üst kısmında beyaz alanların görülmesi ile anlaşılır. Benzer lekeler vücudun diğer bölgelerinde de görülebilir. Erken teşhis edilerek MİKOFİSH Süspansiyon kullanılması hastalığı yok eder.

MANTAR HASTALIĞI : Balığın üzerinde pamuğumsu görünüş meydana getirmesiyle tanınan bu hastalığın etkenleri Saprolegnia, Achyla, Aphanomyces, Branchiomyces, Ichthyophonus ve Pythium gibi mantarlardır. Ölü veya yaralı balıklar üzerinde üreyip hastalıkları yaparlar. MİKOFİSH Süspansiyon akvaryum balıklarının yaralarını hızla iyileştirir ve mantar hastalıklarını tedavi eder.

Bileşimi:

%5 Nitrofurazon ihtiva eder. Sarı renkli bir süspansiyondur.

Farmakolojik Özellikleri :

MİKOFİSH Süspansiyon, bileşimindeki Nitrofurazon in vitro (haricen) olarak 0,1 30 mg/ml yoğunlukları arasında bilhassa gram-negatif basiller ve gram-pozitif kokuslar olmak üzere geniş spektrumlu antibakteriyel etkinlik gösterir. İn vivo (dahilen) koşullarda ise 1.100.000  1.200.000 sıvı ve dokusal yoğunlukları arasında belirtilen bakteri türleri üzerinde bakteriyostatik etki gösterir. Açıklanan sıvı ve dokunsal yoğunlukları daha da arttırılırsa antibakteriyel etkisi bakterisit niteliğe dönüşür.

Nitrofurazon balıkların deri, yüzgeç, kuyruk ve ağızlarındaki Furunclosis Hastalığı’nın etkeni Aeromonas, Liguefaciens, Cholerae’ya hem lokal olarak, hem de balıkların suda erimeyen Nitrofurazon partiküllerini yemeleri ile sistematik olarak etki eder. Ayrıca Columnaris Hastalığı’nın etkeni Flexibacter Columnaris, Mantar Hastalıkları’nın etkeni Saprolegnia, Achyla, Aphanomyces, Branchiomyces, Ichthyophonus ve Pythium gibi mantarların yaralı balıkların üzerinde üremelerini engelleyerek etkisini gösterir.

Kullanım Şekli Ve Dozu:

Hastalık görülür görülmez 20 litre akvaryum suyu için 5 cc MİKOFİSH Süspansiyon hesaplanarak ilave edilir. İlaç uygulamasına aynı miktarda 3-4 gün devam edilir. İlaç her uygulandığında 2-3 saat filtre kapalı tutulmalıdır. Tedavi süresi bitiminde (3-4 gün) filtre malzemesi (sünger veya aktif karbon) atılmalı ve yenisi takılmalıdır. Hastalık ilerlemişse, aynı uygulamalar 20 litre akvaryum suyuna 10 cc MİKOFİSH Süspansiyon ilave edilerek yapılmalıdır.

Koruyucu olarak 15 günde bir defa 20 litre akvaryum suyuna 5 cc kullanılması tavsiye edilir.

Balıklarda mantar hastalıkları başka akvaryumdan nakil esnasında bulaşabileceği gibi herhangi bir nedenle de meydana gelebilir. Balıkların nakil esnasında herhangi bir nedenle yaralanmaları mantar ve bakteriyel hastalıkların yayılmasını kolaylaştırır. Bu nedenle akvaryuma yeni balık konulduğunda bir defaya mahsus 20 litre akvaryum suyuna 5 cc hesabı ile MİKOFİSH Süspansiyon uygulanmalıdır.

Mikofish Süspansiyon şeklinde bir mamul olduğundan kullanılmadan önce şişe iyice çalkalanmalıdır.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

semihoÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 58
semihoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2012 17:58
15 lt her halükarda küçüktür onu kabul ediyorum yakında büyüteceğim. 1 lepistes içinde mi küçük sizce ? O zaman ben haftada bir %30 su değişimi yapayım. Birde çokca miktarda salyangoz üredi onlarda tabanda ki yemleri yiyorlar faydalı diye düşünüyorum ama birt yandan atık üretiyorlar. Ne kadarı makbüldür kestiremedim şimdilik azaltmaya çalışıyorum. Temelde akvaryumu büyütmek gerek tabi şimdilik mevcut yapıda tavsiyelerinize ihtiyacım var. Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir