kuyruk erimesi


cemalerpekÇevrim Dışı

Kayıt: 28/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 4
cemalerpekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2013 00:21
1.5 aylık yavru lepisteslerimde kuyruk erimesi var ve çok halsiz görünüyorlar 1 tanesini bu yüzen kaybettim bile ne yapabilirim tedavisi varmı acaba  diğer lepisteslerde herhangi bişey yok ama

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

wille6994Çevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 23
wille6994Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2013 00:34
(ALINTIDIR)

Sorun : Lepistes yavrularında kuyruk erimesi ve igneleşme ( Kuyrukları İgne Gibi Oluyor ve Ölüm Kacınılmaz )
 
Tedavi : Biraz araştırdım ve bir ilaç ismi ögrendim. İsmi : Kemiceptine, Bu ilacı kullanmadan önce, akvaryumdaki suyun % 50 sini ayrı bir yere bosalttım. Ardından tum balıkları ve yavruları toplayıp bir kaba aldım. Akvaryumda kalan % 50 suyu döktüm. Kumu ve tum fıltre vs... tekrardan yıkadım. akvaryumu tekrar yıkadım. Sonra kenara ayırdıgım %50 suyu filtre ederek akvaryuma geri bosalttım. Ardından 50 lıtreye yarım kapsul olacak sekılde ilacı eriterek akvaryuma ekledım ve gerisine de 2 gun dınlenmıs su ekledım. Az Mıktarda kaya tuzu erıtıp onuda ekledım ve ısıyı 28 dereceye cıkarttım. Akvaryumda ısık acık hava motoru kısık ama acık ve filtre kapalı bir sekılde 1. gun bekledım.
 
1. Gun Sonu Netice :
Kalan son hamile Lepistesim Hala Hayatta. Yavru Balıklarda Ölüm durdu ve kuyrukları tamamen igneleşmiş olmayanlarda gözle gorulur bir düzelme oldu ancak henuz erken. Yavrular dipte dolanmak yerine yem kovalamaya ve toparlanır gibi goruntuler vermeye basladı. ( Yemi normalden biraz daha az vermeye dikkat ediyorum )
 
İlacın Niteliği : aslında bu ilacı cok fazla arastırdım desem yalan olur ancak bu ilac sanırım daha cok iç parazitlerde etkili bir ilacmış. Bu kadar cok balık kaybedince birazda çaresizlikten denedim sanırım ancak netice verir gibi. İlac antibiotik ve akvaryumdaki tum bakterilere etki ediyor. Tereddutum faydalı olanlarıda ortadan kaldırması ancak su an zaten cıkmazdayım.
 
İlacın Temini : Her eczanede bulunan ve sanırım ameliyatlardan sonra mikrop kapmasını engellemek için insanlarda kullanılan bir ilaç. Fiyatıda 5,5 YTL gibi.
 
ÖNEMLİ NOT : Ne çeşit bir tedavi olacagını tam olarak bilemedigimden, aynı sorunları yasayan arkadasların benım her gun yazacagım tedavi sürecini okumadan kullanmamaları daha iyi olacaktır.

http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=91271 (Orjinal bilgide burda umarım yardımı dokunu)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir