Kuyruk Yırtılması ve Kuyruk Sonları Beyazlık Sorunu-Su Raporu+Video


mcmcmcmcÇevrim Dışı

Kayıt: 02/05/2014
İl: Erzurum
Mesaj: 41
mcmcmcmcÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2014 11:23
[QUOTE=Ziya Erkus]

Merhaba, lepisteslerde kuyruk ayrılmasının çeşitli sebepleri vardır. Bu ayrılma kesinlikle erime(fin rot) ile karıştırılmamalıdır. Fin rot dediğimiz kuyruk erimesi tamamen bakteriyel bir hastalıktır. Kuyruk ayrılması bir hastalık değildir ve yukarıdada söylediğim gibi çeşitli sebeplerle ortaya çıkmaktadır. Nedir bu sebepler :

1. Su değerlerinin ani değişmesi. Sık yapılan su değişimlerinde kuyruk ayrılması görülür. pH daki ani değişiklikler, sudaki klor ve calcium miktarının fazla olması, eklenen suyun sıcaklığının tank suyu sıcaklığından daha düşük yada daha yüksek olması gibi. Suyun aniden bazik yada asidik yöne gitmesi.Su değişimlerinizi mutlaka en az 1 gün dinlendirilmiş ve tank suyunuz ile aynı sıcaklıkta su ile yapın.
2. Kullandığınız yemin değiştirilmesi. Balığınızın alışık olduğu ve severek yediği bir yemden, alışık olmadığı bir yeme geçmeniz sonucuda kuyruk ayrılmasına neden olmaktadır. Bu tamamen yemin içeriği ile ilgilidir. Bilindik markaların yemlerinden sonra, açıkta satılan, son kullanım tarihi geçmiş, hava almış ve bozulmuş yemler verildiğinde bu durum meydana gelir.
3. Tankınızdaki kullandığınız iç motor,dış motor yada pipo filtre nin fazla akıntı ve sirkülasyon hızının fazla olması gibi. Düşünün kendinizi, 24 saat yürüme bantında 7 km/saat ile yürürseniz , ne hale gelirsiniz. Aynı şey, balıklarınız içinde söz konusudur. Akıntı ve sirkülasyonun çok fazla olmadığı bir ortam yaratmanız gerekmektedir.
4. Tankta birden fazla erkeğin bulunması. Garip gelebilir ama birden fazla erkek bulunan tanklarda sıkça rastlanır. Çünkü lepistes erkeği, dişisine kur yaparken, kendini gerer ve tüm vücudu gerilerek kur yapar. Diğer erkek yada erkekler ile rekabet içinde olduğundan, kurun en iyisini yapmaya çalışır. İşte yukarıda saydığım nedenlerde var ise, kuyruk ayrılması meydana gelir.
Bunlar benim bildiğim ve önemli sebepler. Bunları ortadan kaldırır, kaliteli ve taze yemler kullanırsanız, ayrıca 15 günde bir bemiks, fishtamin veya muadiMerhabali vitaminler ile balıkların beslenmesini desteklerseniz, kuyruk ayrılmalarının önüne geçebilirsiniz.
Kuyruğu ayrılmış bir erkek, eğer 2 ay veya daha küçükse, kuyruk kendini yenileyebilir. 2 aydan büyük ise, yenileme olması zordur ama balık normal yaşantısına sağlıklı bir şekilde devam eder. Ayrılma kapanır ama parçalanma var ise parçalanma yenilenmez.
Sevgilerimle.
[/QUOTE]

Sevgili Arkadaşlar Merhaba

Bu tartışmaya girmek istememin sebebi şu kuyruk yırtılması ile ilgili kesin bir çözüme kavuşamamam, o kadar araştırma yapmama rağmen.
Bu kadar sıralanan ihtimallerin hiçbiri kesinlik arz etmiyor bence, neden mi:
Bende tülkuyruk, leopar kuyruk, sunset, snake, ay kuyruk, moscow blue, siyah, full red lepistes türleri yanında envai çeşit melek, kılıç kuyruk, zebralar vs .var.

Madem bu saydığınız sebebler ihtimaller dairesinde neden leopar kuyruklara, sunsetlere, ay kuyruğa, moscow blueya kırmızı kuyruğa, snake ' a  bir şey olmuyor da full red, tül kuyruk bundan zarar görüyor. Hepsi de aynı gemi de? Hepsi de aynı yemi yiyor.

Ayrıca bendeki erkek dişi oranı neredeyse 10 / 2. E ? Bu gayet kötü bir oran. Hiç bir akıntım da yok. Su değişimim haftada bir o da % 20 filan, hacmim 120- 150  lt arası.

Bazı forumlarda B vitamini takviyesinden söz ediyorlar, ama hani B bu da belli değil. Acaba bazı tür lepistesler mi çok daha hassas, daha çok strese giriyorlar,  mesele ona mı geliyor, ne dersiniz, yorumlarınızı bekliyorum.




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir