L-144 ve Albino Longfin Üretimi (Yeni resimler eklendi sayfa 7-14)


mmaaviiÇevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2009
İl: Ankara
Mesaj: 62
mmaaviiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2013 16:29




Ertan abi senden aldığım balıklar ve yavruları sonunda mutlu sona ulaştık:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ertanÇevrim Dışı

Kayıt: 21/07/2008
İl: Ankara
Mesaj: 665
ertanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2013 10:10
Bir süre önce hobiyi bitirme kararı almıştım.Oysaki ben balıkları bırakmama rağmen onlar beni bırakmıyor,nedenine gelince balıklarımı vermek istediğimde bütün balıklarım yavrulamaya başladılar akvaryumu dahi verecektim.Ama su nakillerinde yavruların öleceğini bildiğim ve çeşitli nedenlerden dolayı hobiye devam kararı aldım.Zaman bulamayıpta cevaplayamadığım bir çok sorularınız var bunları elimden geldiğince cevaplayacağım.Fakat geçmiş yazılarımı okursanız tekrar tekrar aynı soruları soran arkadaşlar var.Özel mesaj yolu ile soru soran arkadaşlar var onlarda buraya yazarak sorarlarsa sorularını cevaplarım, özelden hiçbir soruya cevap vermiyorum sebebine gelince diğer arkadaşlarda aynı soruyu sorma gereği duyduğunda buradan görebiliyorlar özelden göremezler.

Yasin tebrik ederim muhteşem olmuş balıkların, yavru alma konusundaki sabrın sonunu sende görmüş oldun.

[QUOTE=kutlutokdemir]Merhabalar öncelikle sizi tebrik ederim Ertan bey, elimden geldiyince takip ediyorum sayenizde bilgi sahibi oldum. Ama nedense paylaşmış olduğunuz resimleri göremiyorum. Yinede maşallah 41 kere benim size şöyle sorum olçak aslında yazılarda var ama ben yine sizden fikir almak istiyorum musadenizle. Benim  l144 lonfinglerim var yeni aldım 3 erkek 5 dışı 1 metrelık akvaryumda bakıyorum haftalık su değişimi yapıyorum. Magrow kök 5 tane  v küp tepe filtre 2 adet pipo filtre var boyları 9 cm ile 11 cm arasinda sabır bu işler ama ne zaman sürede yavru verir birde özel yem kullanıyormusunuz tavsiyeniz en idaal yem ve ilaç ne tavsiye  edersiniz acaba şimdi den çok teşekkür ederim saygılarımla.
[/QUOTE]

Kutlu bey teşekkür ederim.Resimlerdeki sorun sitede daha önce böyle bir kalıcı sorun oldu ve düzelmedi.Daha sonra karışık resimler eklemeye çalıştım diğer sayfalarda bulabilirsiniz.Balıklarınız hayırlı olsun,özel yem kullanmıyorum.Herkesin kullandığı yemlerden veriyorum bende.


[QUOTE=alcadras]Merhaba. Öncelikle paylaşımda bulunan herkese teşekkür ederim. Baştan sona okudum. Bende bugün toplamda 5 adet albino longfin aldım. Dördü damızlık altı tabir edilen 3-5 cm 1 tanesi de 2 cm bir yavru.70*35*40 İki tane bitki ağırlıklı akvaryumum var. 
Birinde çok sayıda beyaz Moli,3 neon, büyük bir Vatos, bir cüce vatos, 2 buz balığı, 2 çöpçü bir komando, 1 elma salyangozu, 1 tatlı su midyesi, 5-8 tane Lepistes,2-3 Sae, 2 tane dip yeyici var.10-15 cm mangro kökü java moss sarılı.3 Tane kaya ile saklanma yeri ve seramikten içi boş ve moss sarılı kale süsü var.  5 Çeşit yemi yem matik ile düzenli olarak günde 4 kere yemliyorum. Haftada 1-2 kez Tetra fresh delica brine shrimps sıvı yemi ile takviye yapıyorum. Eheim 2213 440 lt lik dış filitrem var. Şelale olarak vererek hava ihtiyaçlarınıda karşılıyorum.
Bu akvaryumuma 2 damızlık altı olanları alıştırarak atdım. Temmuz 2012 de kurdum.
İkinci akvaryumda bolca moli ve az sayıda lepistes yavruları var, ayrıca 1 çöpçü,2 dip yeyici, 5 sae,1 cüce vatos,1 ufak 1 büyük elma salyangozu, havalı yavruluğun içinde de 4 tane pembe zebra var.   lifetech 850 dış filitre şelale şeklinde hava da sağlıyor. 15-20 cm mangro kökü java moss sarılı birde resimde görüldüğü gibi küp var. Genelde yavru yemiyle besliyorum. Zaman zaman diğer çeşitlerden de takviye yapıyorum. 2 damızlık altıyla 1 yavruyu yine alıştırarak bu akvaryuma atdım. 
NE TARZ TAVSİYELERDE BULUNURSUNUZ? LONGFİNLERİN HEPSİNİ BİRİNEMİ ATSAYDIM YADA 40*30*28 LİK VEYA 55*35*35 LİK BOŞ Bİ AKVARYUMDAMI BAŞLASAYDIM ? ŞİMDİDEN YARDIMLARINIZ VE YORUMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM 
[/QUOTE]

Erdal bey baya uzun bir yazı olmuş kısaca cevaplayayım.Öncelikle vatozlar bana göre ayrı akvaryumlarda bakılmalıdır.Lepistesin bile vatoz balıklarına vurduklarına şahit oldum.Bunedenle ayrı ve tabanı geniş bir akvayrumda beslerseniz iyi olur.


[QUOTE=ERHAN 26]Ertan abi merhaba konuyu yeni gördüm vede en başından beri hiçbir satırını atlamadan okudum.L144 konusunda herhangibir bilgiye sahip değilken,sayenizde azda olsa bu kunuda bilgi sahibi oldum.Bu yüzden öncelikle size teşekkür etmek isterim.Bende yakın bir zamanda 3 erkek 5 dişiden ve yanlarında 25'e yakın yavrudan (gerçi 15 civarı yavruyu kaybettim zannediyorum su değişikliğinden) oluşan L144 Blue Eye akvaryumu kurulumunu gerçekleştirdim.Bu arada size sormak istediğim husus; Daha önce bu akvaryumumda sarı prenses beslemiş olmam şu anda L144 lerim için bakteri çakışması yaratırmı?Eğer böyle bir sıkıntı varsa buna nasıl bir önlem alabiliriz.Saygı ve selamlarımla..E.BAYDAN [/QUOTE]

Erhan bey konunun üzerinden 2ay geçmiş ama yinede cevaplayacağım.Bu balıklardaki bakteri çakışması olayı sık rastlanan bir durum olmasada bazen olabiliyor.Bakteri çakışması olan balıklarda ilk önce karında şişme meydana geliyor daha sonra kanatlarda yırtılmalar ve gözlerde şişmeler oluyor ve ağır kayıplar verdiriyor.


[QUOTE=SelahattinYILMAZ] [QUOTE=SelahattinYILMAZ] Merhaba Ertan Abi,
İyisiniz inş. 2 erkek 2 dişi longfinim var. Daha önce hangilerinin erkek olduğunu size sormuştum. ~140lt lik akvaryumumda ~35cm mango, 2 küp, 4 adet üçgen yavruluklardan var. 1200lt lik dış motorun yanında birde iç motor var (Elektrikler gidip gelince sıkıntı olmaması için). Ayrıca ~15 adet lepistes var.
Bir senedir beklediğim yavrudan büyüttüğüm longfinlerim yumurtladılar ancak sorun şu ki iki küptede yumurtalar var ve erkeğin birisi ker iki küpede girip çıkıyor. Küpün birisine dün akşam diğerinede bugün yumurtladılar.

Bir erkek iki küpe bakabilir mi?
Dış filtrenın ucuna pipo filtrenin süngerini takmalı mıyım?
İç filtreyi çıkartmalı mıyım?

Teşekkür ederim,
Herkese sağlıklı balıklar.
[/QUOTE]

Merhabalar,
Küpün birisi boş, diğerinde erkek beklemeye devam ediyor..

[/QUOTE]

Konunun üzerinde baya geçmiş durum nedir.Her iki küpede bakabildimi?
Konuyu o tarihte cevaplamış olsaydım şunu yazardım.Erkek en çok hangi küpte duruyorsa ona dokunmazdım diğer küpteki yumurtaları alıp kuluçka yapardım.


Ertan abi merhaba.
 
Abi kusura bakma rahatsız ediyorum ama benim dişi albino longfinlerin kuyruklarında erimeye rastladım bu gün. İnternette araştırdım ama fazla bilgi yok. Resimlerini ekliyorum abi bi fikrim varmıdır?
 
Bu arada 2 hafta önce 144 blueye ekledim tanka.6 adetten 3ü iç parazitten öldü. İki hafta boyunca sarımsak suyuna emdirilmiş yem verdim.Her hafta 1 kere Nls there A+ veriyorum. Bu hastalık sebep olabilirmi?
 



Serkan arkaşımın özelden sorduğu soruyu buraya ekleyerek cevap veriyorum.

Bu balıkları biryerden tek seferde almak en mantıklısı sonradan eklenen balıklar kesinlikle bakteri çakışması durumu yaratıyor.Bu çakışma balıklarda inanılmaz kayıplar verdirebiliyor.Albino longfinler L-144 longfinlere göre bu çakışmayı daha çok yaşıyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oner1968Çevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2009
İl: Bursa
Mesaj: 119
oner1968Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2013 16:01
Merhabalar, L144 kırmızı göz tül kuyruk cüce vatozlarım var. Bir haftadır doğru düzgün yem yemiyorlar. Önceden yem attığım zaman kapışırlardı. Yeme karşı bir şey hissetmiyorlar. Bugün suyu komple değiştirdim ve sıcaklığını artırdım. Sarımsak sulu yemlerinide karıştırıp akvaryuma bıraktım. İnşallah bir sonuç elde ederim. başka önerileriniz var mı?
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ertanÇevrim Dışı

Kayıt: 21/07/2008
İl: Ankara
Mesaj: 665
ertanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2013 16:30
[QUOTE=oner1968]Merhabalar, L144 kırmızı göz tül kuyruk cüce vatozlarım var. Bir haftadır doğru düzgün yem yemiyorlar. Önceden yem attığım zaman kapışırlardı. Yeme karşı bir şey hissetmiyorlar. Bugün suyu komple değiştirdim ve sıcaklığını artırdım. Sarımsak sulu yemlerinide karıştırıp akvaryuma bıraktım. İnşallah bir sonuç elde ederim. başka önerileriniz var mı?
 
[/QUOTE]

Merhabalar, Akvaryuma herhangi bir balık ekleme veya başka bir akvaryumdan birşey bulaştımı acaba?
Ayrıca suyu komple değiştirdim demişsiniz bu balıklarınızın daha fazla zarar görmesi anlamına geliyor.Su değişim yapmadan önce sıcaklığı 28-29dereceye yükseltmeniz daha doğru olurdu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oner1968Çevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2009
İl: Bursa
Mesaj: 119
oner1968Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2013 16:40
Ertan bey, başka balık eklemedim. Yalnız deniz kenarından topladığım içi boş 2 adet deniz kabuğu koymuştum. Bunları suda kaynatmadan akvaryuma bırakmıştım. Bundan şüpheleniyorum. 3 gün önce bunlarıda çıkardım. Akvaryumun dekoruyla bu aralar fazla oynadım, balıkları strese sokmuş olabilirmiyim. Şu ana kadar herhangi bi ölüm olayı olmadı.oner19682013-03-17 16:45:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ertanÇevrim Dışı

Kayıt: 21/07/2008
İl: Ankara
Mesaj: 665
ertanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2013 16:48
Öner bey akvaryuma ne eklerseniz ekleyin mutlaka dezenfekte ederek eklemek lazım.Kendi hatalarımız sonucu malesef balıklar hastalanıyor.Su değişiminden sonraki gözlemleriniz nelerdir.Gözlemlemek en öncemli faktör ve su sıcaklığını yükseltmek tedaviye sonuç verebilir, ilaç kullanımı zaten daha kötü sonuçlar veriyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oner1968Çevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2009
İl: Bursa
Mesaj: 119
oner1968Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2013 16:58
[QUOTE=ertan]Öner bey akvaryuma ne eklerseniz ekleyin mutlaka dezenfekte ederek eklemek lazım.Kendi hatalarımız sonucu malesef balıklar hastalanıyor.Su değişiminden sonraki gözlemleriniz nelerdir.Gözlemlemek en öncemli faktör ve su sıcaklığını yükseltmek tedaviye sonuç verebilir, ilaç kullanımı zaten daha kötü sonuçlar veriyor.
[/QUOTE]
Ertan bey evet bir an için aceleci davranıp deniz kabuklarını dezenfekte etmeden akvaryuma bıraktım. Şu an sıcaklığı artırdım sarımsak suyuna batırdığım yemleri verdim  ve üzerlerini kapattım karanlık bir ortamda duruyorlar. Gelişmeleri buradan paylaşırım. İnşallah iyi bir sonuç elde ederim.
oner19682013-03-17 16:59:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ertanÇevrim Dışı

Kayıt: 21/07/2008
İl: Ankara
Mesaj: 665
ertanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2013 17:15
İnşallah balıklarınız düzelir.Yukarı ani çıkarak tekrar aşağı iniyormu balıklar yoksa geziyorlarmı .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oner1968Çevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2009
İl: Bursa
Mesaj: 119
oner1968Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2013 17:53
[QUOTE=ertan]İnşallah balıklarınız düzelir.Yukarı ani çıkarak tekrar aşağı iniyormu balıklar yoksa geziyorlarmı .
[/QUOTE]
Balıklar yukarı aşağı inip çıkmıyorlar. Sabit belirlemiş oldukları yerde duruyorlar.
oner19682013-03-17 17:54:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kemal ERTENÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 635
Kemal ERTENÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2013 16:25
      Ertan bey merhaba.Abiciyim bende bu sıralar L144 düz kuyruk beslemeye başladım fakat kafama takılan bir iki şey vardı araştırmalarım sonucu sizin tanıtım sayfanıza girdim.Arkadaşların size sorulan sorularını ve sizinde cevaplarınızı okuyunca bende sorumun cevabını buldum ve bu defalık sizi rahatsız etmedim ama ilerisinde belki bizimde size sorularımız olabilir şimdiden söyleyeyim.Çok güzel bilgileriniz var maşaallah bu konuda bayağı uzman olmuşunuz sizi tebrik ediyor sağlık diliyor selamlar gönderiyorum hoşçakalın sağlıcakla kalın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ertanÇevrim Dışı

Kayıt: 21/07/2008
İl: Ankara
Mesaj: 665
ertanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2013 18:36
Kemal bey çok sağolun,zevkli ve vazgeçemeyeceğiniz bir tür olan vatoz camiasına hoşgeldiniz diyelim ozaman.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oner1968Çevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2009
İl: Bursa
Mesaj: 119
oner1968Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2013 20:55
[QUOTE=ertan]Öner bey akvaryuma ne eklerseniz ekleyin mutlaka dezenfekte ederek eklemek lazım.Kendi hatalarımız sonucu malesef balıklar hastalanıyor.Su değişiminden sonraki gözlemleriniz nelerdir.Gözlemlemek en öncemli faktör ve su sıcaklığını yükseltmek tedaviye sonuç verebilir, ilaç kullanımı zaten daha kötü sonuçlar veriyor.
[/QUOTE]
Bugün 1 adet Gold Longfin kırmızı göz tül kuyruklarımdan birini kaybettim. Balığı incelediğimde beyazlamıştı. Daha öncede belirtmiştim 10 gündür iştahsızlık ve renk solması vardı. Sarımsaklı yem vermiştim ve suyu değiştirmiştim. İç parazit olabilir mi? Bugün eczaneden flagyl aldım. Bunu kullansam faydasını görürmüyüm. Bilmediğim için Flagyl şurup olarak aldım, tablet olarak almadım. şurup olarak suya atsam olur mu? yoksa tablet olarak değiştireyim mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ertanÇevrim Dışı

Kayıt: 21/07/2008
İl: Ankara
Mesaj: 665
ertanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2013 00:13
Öner bey, balıklarınız bloattan dolayı ölüyorlar.Karın şişmesi,beyazlama,iştahsızlık ve gözelin dışarı fırlaması belirtileridir.Flagyl denemelerinde genelde tablet olanını kullandım fakat faydasını çok fazla görmedim.En güzel yapacağınız iş su sıcaklığını 30dereceye yükseltmek ve burada 5-6gün tutmak olur.Su değişimi bu dönemde en riskli olanıdır,siz komple değişmişsiniz.İnşallah kurtulur balıklarınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

asimsek73Çevrim Dışı

Kayıt: 11/09/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 300
asimsek73Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2013 00:40
Merhaba Ertan Bey . Karşılaştığım bir durum hakkında görüşlerinizi alacam. 
Akvaryumum da sürekli yavru veren bir çift siyah düz vatozum var. kendi yavrularından da bir çift büyüdü ve 2 çift oldu dersem yeridir.
Büyük vatozum bir kaç ay öncesine kadar düzenli yavru veriyordu ama son zamanlarda hiç yavru vermiyor.daha doğrusu dişi yumurta dökmüyor sanıyordum. Ama erkek sürekli küpün içinde duruyor. Bugün şüphelenip küpün içine bakınca bir sürü boş yumurta gördüm. Sadece beyaz zarları kalmış ama hiç yavru yok ortalıkta. 
Bildiğim kadarıyla vatozlar yavrularını yemiyorlar ama bu kadar yavru nereye kayboluyor.
Akvaryumum bitkili akvaryum (gerçi şu sıralar pek bitki yok) ,bu nedenle toprakta planaria denilen toprak solucanı var ve küpün etrafında bazen bolca oluyorlar. Bir arkadaşın akvaryumundaki planariların videosu linktedir.
Sizce bu solucanlar yumurtların içini yiyebilirlermi( ben birazda onlardan şüphelendim bugun)

Not: Akvaryumum da ki diğer canlılar full red lepistes ,neon,sae ve panda çöpçü.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir