L144 Corydoras Ve Apisto Tankı Hakkında


DiscusAddictÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 421
DiscusAddictÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2017 16:54
Arkadaşlar herkeze merhaba bir konu hakkında danışmak istiyordum.Bir tankta bir çift apisto beslemeyi planlıyorum.Tank silis kum dal low tech bitkilerden oluşacak.Bu tanka damızlık altı 8 10 lu bir grup longfin blu eye atıp damızlık olana kadar boylamak istiyorum.Balıklar damızlık olunca ayrı bir akvaryuma alcağım.Bu sürecte balıkların boylanırkenki diyetleri tankın bitkili ve yapraklı bir tank olması sorun oluşturur mu ?
Diğer yandan tanktaki apisto çiftlerinin yavruları için ne derece tehdit oluştururlar.Birde Apistoların Longfin kuyruklarına saldırma gibi bir adetleri olup olmadığı hakkında fikirlerinizi bekliyorum.

Tankta bir grupta corydoras olsun istiyorum fakat bu sanırım apisto yavruları için ciddi bir tehdit oluşturuyormuş.Bu da benim aklıma ikinci bir senaryo getirdi apistoya bir tank ayırmak.Üretmeyi ve boylandırmayı deneyeceğim corydoraslar için ayrı bir tank ve longfinleride yanlarına boylamak.

Sonuc olarak bu üç türe en az akvaryumla idare etmek istiyorum.Apistoları ve corydorasları üretip longfinleride boylamak damızlık olunca cama cam bir üretim tankına geçirmek istiyorum..


Bu üç tür için kafamdaki senaryolardan biraz bahsettim.Türleri tanıyan kişi nasıl bir projelendirme yapmam gerektiği konusunda belki yardımcı olabilir.Siz olsaydınız bu üç türü ne şekilde kombinlerdiniz.?Ayrı üç tank elbetteki en güzeli ama boylama için longfinlere bir tank açmam elzem değilse iki tankla bu işi çözebilmek isityorum.

Fikir ve önerilerinizi heyecanla bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

caga71Çevrim Dışı

[B]15007,2[/B]
Kayıt: 07/07/2014
İl: Kirikkale
Mesaj: 266
caga71Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2018 12:09
Cevap yazan olmamış bende aynı soruyu sormak istiyorum. Bende de aynı akvaryum var (silis kum yati kökü yapraklar vs 1m) apistogramma inka damızlık ve yavru l144 longfinler var aynı akvaryumda sorun olurmu?

l144 boylanınca cıkacak akvaryumdan bu sürecte inkalar yavrularsa yavrulara sorun olurmu yada inka lar l144 lere zarar verirmi ?[:?][:?]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir