L173


to be continuedÇevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 32
to be continuedÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2016 09:52
Merhaba Arkadaşlar sizlerle l serisinin pek görülmemiş türleriyle ilgili paylaşım yapacağım.
Not:Yazılar yurt dışı sitesinden alıntı olduğundan çevirileri biraz zayıf kusura bakmayın..
L46 ya benzer ve yakın bir ırk.
Kedi-eLog Bilgi Formu
Bilimsel ad Hypancistrus sp. (L173)
Ortak Ad (lar) L173
Telaffuz yutturmaca bir siss makas
Etimoloji Yunan Bir kasılma hipo ve (daha az anlam) Ancistrus bu cins bulunan diş sayısı azaltılmış (özellikle alt çenede) bir ima.
Bir sonraki bölüme geçin Türler Bilgileri
Boyut 80mm veya 3.1 "SL. Bul yakın, yakın veya aynı büyüklükteki spp.
Kimlik L173 farklıdır H. zebra, (Datz dahil) bazı belgeler aynı tür olarak görüyor olsa da. Aynı türler büyük olasılıkla DEĞİLDİR. H. zebra vücut boyunca yanal gitmek, L173 adlı çizgili "dikey" daha düzensiz ve more düz çizgiler vardır. Kenara, o formu L173 olgunlaştıkça, o bodur yapı ve daha yüksek bir gövdeye sahip.
Sexing Erkek ilk göğüs yüzgeci ışını dişi bir dereceye kadar daha kalın olan. Üreme durumda erkekler daha bu ray üzerinde kendi omurga gibi 'odontodes' geliştirmek. Erkek en yukarıda gözlenen kadın, biraz daha geniş bir başı vardır.
Genel açıklamalar Orijinal L numarası benzersiz işaretlenmiş örnek olduğu düşünülen ne verildiği H. zebra.
Bir sonraki bölüme geçin Habitat Bilgi
Dağılım Rio Xingu Amazon, Aşağı Amazon, Xingu (orada bulunan diğer türler bulmak için bu alanlarda tıklayın)
Bir harita üzerinde göster (Türlerin dağılımının / hide map göstermek için harita-simgesini tıklatın)
pH 6,0-7,5
Isı 26,0-30,0 ° C veya 78,8-86 ° F (bu aralık içinde göster diğerleri)
Diğer parametreler Rio Xingu su kimyası iyi belgelenmiş, ancak H. zebra herhangi bir su oksijen içeriği ve sıcak yüksek olması koşuluyla hemen iyi yapmak gibi görünüyor o kadar önemli değildir. pH ve DH balık, su, her türlü sert ve alkalin bile su oluşmasına neden beri önemli görünmemektedir. En iyi doğal yaşam çoğaltmak için su hafif asidik ve yumuşak nötr olur.
Bir sonraki bölüme geçin Yetiştiriciliği Bilgiler
Besleme Diğer birçok loricariids popüler görüş aksine, Hypancistrus türler yosun yiyiciler daha etobur daha vardır. Bu kötü bir yosun yiyen gösteren küçük ve hafif dişli ağız tarafından desteklenmektedir. Böyle bloodworm ağırlıklı olarak etli gıdalar sunmak ve hatta brineshrimp.
Mobilya Rio Xingu aralarında bazı ince kum ile birçok boyutlarda kayaların doludur. İdeal Rio Xingu tankı çok farklı bir tipik 'Güney Amerika' biyotop olarak resmi olandan kurmak olacaktır. Tank yuvarlak kayalar ve iyi su hareketinin jumbles bir dere kayalık bir ızgara alanı benzer olmalıdır. Balık normalde mağara ve kaya yaşayan ve Spawn gibi küçük mağaralar bir sürü sağlar. Kayalar balık kendilerini tıkmak hangi yarıklar ve raflar birçok oluşturmak için gelişigüzel bir şekilde monte edilmelidir. Kum tercih edilir, ancak büyük yuvarlak çakıl veya çıplak tabanlı tanklar da kabul edilmektedir. Koyup, bu dalların koyu kaya tercih ama (birçok kişi kendi Zebralar şeyler asla dokunmayın iddia) ben biraz odun sağlayacaktır - Bence özür daha güvenli.
Uygunluk Bu türün özellikle hızlı veya agresif tankmates ile yemek için iyi bir rekabet yok gibi huzurlu ama akıllıca tankmates seçin.
Önerilen Tankmates İdeal herhangi bir toplum tankı, özellikle aktif olan dolu bir, ama fırtınalı değil, şimdiki sevgi dolu balık (her ne kadar pahalı) ek. Can discus veya balıkları ile devam etti, ancak böyle bir şirkette bu balığın en iyi sonucu almak olası değildir olabilir. En 1 erkek ve 2-3 dişi gruplar halinde tutulur.
Yetiştirme Diğer büyük olasılıkla benzer belgesiz, Hypancistrus türlerinin.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/133850/l173.jpg[/IMG]

Beğenenler: [T]176810,Kromatit[/T][T]130443,Catfish[/T]
Teşekkür Edenler: [T]100597,twinsoul[/T][T]130443,Catfish[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir