L240


to be continuedÇevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 32
to be continuedÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2016 10:06
Merhaba Arkadaşlar sizlerle l serisinin pek görülmemiş türleriyle ilgili paylaşım yapacağım.
Not:Yazılar yurt dışı sitesinden alıntı olduğundan çevirileri biraz zayıf kusura bakmayın..
Kedi-eLog Bilgi Formu
Bilimsel ad Leporacanthicus bakınız Galaxias (L240)
Ortak Ad (lar) L240
Telaffuz Lepor ah KAN thi küfür
Etimoloji Latin, Lepus, Leporis = tavşan + Yunan, akantha = diken.
Bir sonraki bölüme geçin Türler Bilgileri
Boyut 240mm veya 9.4 "SL. Bul yakın, yakın veya aynı büyüklükteki spp.
Kimlik Tüm Leporacanthicus spp. Başlarının üstünde küçük bir geriye dönük biraz gururlu künt diken gibi plaka var. Bu Venezüella türler çok benzer Leproacanthicus Galaxias ve iyi ki türlerin aralığının kuzey sınırını temsil ortaya çıkabilir. Yetişkin balık çiftleşmemiş e siyah kenar görünümünü veren onların ucunda çok az ya da hiç noktalar var.

Sexing Yetişkin erkekler genelde başın iki tarafında küçük odontodes ile çok daha uzun ve daha geniş baş, göğüs yüzgeci omurga ve tüm vücutta daha fazla odontodes, büyük bir sırt yüzgeci ve bir güzel renklendirme var. Başın üst çıkıntılı karakteristik omurga da daha uzun erkeklerde olduğu söyleniyor.
Bir sonraki bölüme geçin Habitat Bilgi
Dağılım Venezuela: Amazonas: Üst Orinoco Orinoco, Yukarı Orinoco (orada bulunan diğer türler bulmak için bu alanlarda tıklayın)
Bir harita üzerinde göster (Türlerin dağılımının / hide map göstermek için harita-simgesini tıklatın)
Isı 28,0-31,0 ° C veya 82,4-87,8 ° F (bu aralık içinde göster diğerleri)
Bir sonraki bölüme geçin Yetiştiriciliği Bilgiler
Besleme O kadar gerçek bir vejetaryen yosun gofret, salatalık ya da kabak (zuchini), dondurulmuş bloodworm, karides, karides ve tablet yemek dahil gıdaların çok çeşitli. Kabuklu kabuklu hayvan veya yumuşakça sevdiğiniz yiyecekleri görünür ama idareli beslenen veya klima için kullanılmalıdır.
Mobilya Koyup, bu dalların ve koyu kayalar tercihi.
Uygunluk Küçük canlı yayın balığı ile ilgili alır ama pek çok diğer büyük alt sakinleri nedeniyle toprak anlaşmazlıkları için (sürece uzay izinleri) kaçının. Onlar da benzer renk ile diğer yayın balığı karşı agresif.
Yetiştirme Türler İsveç akvaryumcular Cristoffer Forssander tarafından yetiştirilen olmuştur, o raporlar şunlardır: Bir erkek ya da daha fazla sayıda dişi eğer mümkünse en az bir kadın tutun. Birbirlerine öylesine gizlemek için alan bir sürü ihtiyacı erkekler çok agresif olabilir. Bu tür bir mağara yumurtlayan olduğunu. Kadın Kadın büyüklüğüne bağlı olarak 50 ila 150 yumurta etrafında bırakır. Yumurta renkli 5-6 mm ve turuncu etrafında, oldukça büyüktür. Yavru kendi sarısı kesesi absorbe kadar erkek yumurta ile mağarada kalmak ve onun den koruyacak. 2-3 gün içinde yumurtadan çıktıklarında sıcaklık yaklaşık 29- 31 ° C iken. Yumurta çok iyi su şartları gibi gerçekten bir zorunluluk başarıyla yumurtadan bu türün ürediği almak için böyledir için, çok duyarlı İlk bir yer. Onlar ıslah edildiğinde pH 6,2 ve kuru-ıslak dönemleri simüle önce sıcaklık dalgalı sıcaklık hafta idi. yavru 12 gün içinde sarısı kesesi absorbe edecektir. Erkek bekçi yumurtalar yumurtadan kadar ve erkek bağlı olarak, bazen daha da uzun. Yavru ezilmiş pelet yem olacak; Artemia ve mysis da tavsiye edilir.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/133850/L240.jpg[/IMG]

Teşekkür Edenler: [T]130443,Catfish[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir