L 134 Pleco Bakimi


BahadirTÇevrim Dışı

Kayıt: 23/08/2018
İl: Ankara
Mesaj: 10
BahadirTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2018 16:00
L134 pleco bakimi üretimi hakkında hiç bilgi bulamadım bana bilgi verecek olan varmı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cem ÖcalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2340
Cem ÖcalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2018 14:05
Ortak adı: Leopar Kurbağa Plecostomus, L134

Bilimsel adı: Peckoltia Compta

Ortalama Yetişkin Balık Boyutu: 4.3 inç / 11 cm

Menşe Yeri: Brezilya, Güney Amerika

Tipik Tank kurulumu: Kayalar, kökler, dalgaların karaya attığı odun veya bataklık ağaçlarıyla Güney Amerika biyotopu. Canlı bitkiler gerekli değildir, ancak takdir edilmektedir. Orta bir akım varsa en iyisi yapar.

Önerilen Minimum Akvaryum Kapasitesi: 30 galon / 120 litre

Uyumluluk: Yeterli alan ve saklanma yerleri verilirse huzur verir.

Sıcaklık: 75 - 82 Deg. F / 24 - 28 derece C

Su kimyası: pH 6.0 - 7.4

Beslenme: Omnivor. Çok fazla yosun tüketmez. Gofret, pelet, pul ve dondurulmuş salamura karides veya kan kurdu çeşitli diyet besleyin.

Üreme: Erkeklerde, önde gelen pektoral yüzgeç ışınlarını ve balıkların vücudunun arka yarısını süsleyen küçük diş benzeri odontotlar gelişir. Dişiler düzensiz kalır ve vücut boyunca daha geniş bir çevresi vardır. Bu, pektoral yüzgeçlerin hemen arkasındaki alan yukarıdan bakıldığında en belirgindir.

Islahı: Onlar bir mağara yumurtasıdır. Çimlendirilmeleri için çok fazla taş işçiliği ya da çivili kil çiçek saksıları bulundurun. Suyun miktarı ve kalitesi artarken, mevsimlerde bir değişim, vahşi-su ısısında üremeyi tetikleyecektir. Biraz daha soğuk su ile sık sık kısmi su değişimi, bunu bir akvaryumda başarılı bir şekilde taklit eder. Erkek üreme sonrası genç ilgilenir. Yumurtalar 5-7 gün sonra yumurtadan çıkar ve 3-5 gün sonra serbest yüzer. Bebek tuzlu su karidesini, ardından ince ezilmiş pul yiyin. Su parametrelerini korumak için sık kısmi su değişiklikleri yapın.

Ek Bilgi: Genç balıklar daha fazla arka plan sarısı rengine sahiptir ve daha büyük balıklar daha çizgili olur. En iyi oksijenli nehirlerden geldiklerinde kendi doğal ortamlarında orta akım mevcutsa en iyisi. Sık sık kısmi su değişimi şarttır. [EDIT]Cem Öcal,2018-08-27 14:05:39[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir