Leopard Gecko


karides terbiyecisiÇevrim Dışı

Kayıt: 03/08/2014
İl: Ankara
Mesaj: 220
karides terbiyecisiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2015 19:18
Herkese merhaba arkadaşlar ben leopard gecko beslemek istiyorum ama bu konuda yeniyim teraryum için 50-30-35h gibi bir akvaryum yaptırmayı düşünüyorum ama aklımda birkaç soru var
1-akvaryum boyutları uygun mu ?
2-Diğer sürüngenler gibi ıstıcı lamba almama gerek var mı ? Var ise hangi markayı,kaç watt olanını almalıyım ?
3-ısıtıcı ped dedikleri şey çok önemli sanırsam kaç watt olanını almalıyım sadece bir tane gecko besleyeceğim
4-Canlı yem önemli sanırım un kurdunu sevdiklerini duydum nerden temin edebilirim?
5-Kaba bir hesap ile kaç tl tutar ?
6-Alırken yavru olmasına dikkat etmeli miyim ?
7-Cinsiyetine göre artıları ve eksileri var mı ? Hangisini tercih etmeliyim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim,Sağlıklı Hobiler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GeckoloveÇevrim Dışı

Kayıt: 27/11/2015
İl: Balikesir
Mesaj: 9
GeckoloveÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2015 22:55
Bildiğim kadarıyla yavrular daha kolay evcilleşiyor. Un kurdu Ankara'dan falan getirebilirsiniz.Riske girerim diyorsan balıkcılardan temin edebilirsiniz fakat hastalık riski ortaya çıkar.Birde pad kesin gerekiyor da lamba gerekmiyor diye biliyorum.[:iyi:]
Birde eğer satın alırsan banada haber verir misin ?

Teşekkür Edenler: [T]179863,Light[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Furkanbaba76Çevrim Dışı

Kayıt: 24/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 570
Furkanbaba76Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2015 23:26
Buyrun sizin için birşeyler bulmaya çalıştım.
Leopard Gecko Afganistan, Pakistan ve İran, Irak arasındaki bölgede yaşayan bir çeşit kertenkele türüdür.

-1980'li yıllarda doğadan toplanan Leopard Geckolar bir takım insanlar tarafından beslenmeye başladı ve üretildi. Zira süreç geçtikçe beslenmesi ne kadar kolay ve beslenmeye uygun bir hayvan olduğu anlaşılınca gün geçtikçe popülerleşti. Özellikle son yıllarda Avrupa ve Amerika'da son derece popüler ve bulunması kolay. Neden popülerleştiğini açıklayacak olursam da;

1-Beslemek için çok büyük bir ortam yaratmak zorunda değilsiniz. Ortalama olarak 60*30*30 ölçülerinde bir akvaryum yada plastik kap yeterli oluyor. Ancak tabiki görsel açıdan akvaryum çok daha uygun.
2-Son derece uysal hayvanlar. Elinize alıp istediğiniz kadar rahatsız etmeye çalışın yinede en küçük bir ısırma yada saldırma eğiliminde değiller.
3-Gececi oldukları için diğer sürüngenler gibi güneş ışığına ihtiyaç duymuyorlar. Bu nedenle 6 ayda bir fiyatı 60-70 lira olan uv lambalarından almak zorunda değilsiniz.
4-Sadece etçil olarak böcekler ile besleniyorlar. Unkurtları en sevdiği yemler. Türkiye unkurdu satışı yapan antalyada bir firma ve birkaç kişi var. O nedenle canlı yem bulmak sorun olmuyor. Yapabiliyorsanız Arjantin hamamböceği veya çekirge de vermek onlar için daha faydalı olacaktır.
5-Kokuları yok. Çok fazla bi bakımları yok. 1 yaşına kadar 2 günde bir kez besliyorsunuz ondan sonra 3 günde bir kez. Hergün akvaryumundaki taze suyunu kontrol etmeniz ve eğer dışkıladıysa dışkısını almanız yeterli. Ki zaten 2-3 günde bir hatta bazen 6 günde bir kez dışkılıyorlar.
6-Kesinlikle çok dayanıklı hayvanlar. En büyük ölüm sebebi insanların elinden düşürmesi olarak yazılıyor. Yani gereken ortamı sağladığınızda doğal yollarla ölme olasılığı düşük ve 30 yaşına kadar varan örneklerin bulunduğunu belirtelim.
7-Oldukça farklı renkleri var ve her geçen gün farklı eşleştirmeler yoluyla yeni renkler üretiliyor.
8-Başlarken pek de bir masrafları yok. Bugün ufak bi japon balığı bile yapmak isteseniz dış filtre, ısıtıcı derken çok yüksek paralar ödemek zorunda kalıyorsunuz. Akvaryumumda olduğu için biliyorum kesinlikle su değişimi, filtrasyon gibi konular nedeniyle akvaryum daha zor. Leopard Geckolar için kışları ısıtma gerekiyor. Bunuda ısıtma pedlerini akvaryumun altına koyarak sağlayabiliyorsunuz.[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/177077/3_images-1.jpeg[/IMG][EDIT]Furkanbaba76,2015-11-27 23:27:58[/EDIT]

Beğenenler: [T]180076,Geckolove[/T]
Teşekkür Edenler: [T]180076,Geckolove[/T][T]179863,Light[/T]
+1: [T]180076,Geckolove[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir