lepistes akvaryum kurulumu


QuatleenÇevrim Dışı

Kayıt: 24/08/2013
İl: Burdur
Mesaj: 156
QuatleenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2015 19:16
Arkadaslar suan elimde 35-40 litrelik bos akvaryumum var ben bu akvaryumu bitkili hos bir lepistes akvaryumu kurmak istiyorum simdi bi kac sorum var
1. bitki akvaryumu icin lav tası kumu uygun mu değilse ne kullanmaliyim (java moss ve saz dusunuyorum sadece)
2. Dekor olarak baska ne kullanmaliyim suyu yumusak seviyor sanirim lepistesler
3. Kac tane lepistes koyabilirim ve disi erkek sayisi ne kadar olmali damizlik almayi dusunuyorum
4.filtre sistemi olarak goruntuyu bozmasin diye selale dusunuyorum ama selale temizlemeye yeter mi ve ayriyetten akvaryumun tam ortasina mi koymaliyim ?
5.oda sicakliyi ortalama 20-22 derece yeterli mi isitici kullanmalimiyim ?
6. Saklanmayi seven mi yoksa tam aksine hareketli baliklar midir?
7. Yem olarak ne kullanmaliyim
8. java moss flan topragi hemen tutar mi ?
9. Ortalama ne kadar fiyat tutar sizce ?
Cevaplarinizi bekliyorum simdiden tesekkurler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

greatberfuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 712
greatberfuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2015 00:45
Merhabalar öncelikle kurulumunuz şimdiden hayırlı olsun canlı doğuran ile uğraşıyorum bende senelerdir ve size yardımcı olmak isterim.Sorularınıza sırasıyla cevaplıyım elimden geldiğince.
1-Bitki akvaryumu kurucaksanız 30-40 litrelik bir tanka pek bitki çeşidi sığdıramayacağınızdan ötürü fazla pahalı kumlara yönelmenizi önermem hele de saz ve moss türü düşünüyorum demişsiniz moss için kuma gerek yok saz ise hertürlü kumda yeterli ısı ve su şartları sağlandığında bakılabilecek bir türdür.Ama size önerim uygun fiyatalı bulabileceğiniz hagen(bitki kumudur) ve lav karıştırabilirsiniz.
2-Dekor olarak yapay türü şeylerden uzak durmanızı öneririm çünkü hassas balıklardır salınım yaparsa aldığınız dekor ölümler meydana gelebilir.Suyu yumuşatmak için mangrow kökü kullanabilirsiniz.Moss zaten toprağa gömülmez taşa veya ağaç dalına vs birşeye sarılarak tutturulur moss o yüzden mangrow köküne sarabilirsiniz dekor olarakda gayet şık durur.
3-Sizin akvaryum hacmi canlı doğuranlar için her ne kadar ideal gibi gözüksede başlangıç olarak 1erkek 2 yada 3 dişi ile başlamanızı öneririm.Çünkü çabuk üreyecekleri için nüfus patlaması yaşanmasın.
4-Akvaryum hacminize uygun Şelale filtre de olabilir,pipo filtrede olabilir balık sayısı fazla olmadığı takdirde.Pipo filtreyi sürekli dip çekimi yapıcaksanız kullanmanızı tavsiye ederim.Ama yok akvaryumla sürekli uğraşamam felan derseniz uygun fiyatlı 60-70 tl ye sunsun markaydı yanlış hatırlamıyorsam 30-40 litre arası için ideal dış filtreleri mevcuttur.
5-Oda sıcaklığına bağlı akvaryuma ısıtıcı takmamanız durumunda gece ani ısı düşüşleri ve su değişimlerindeki ani su değişimlerinde hassas bir tür olduğundan ötürü kayıp yaşamanız çok yüksek bir ihtimaldir.50-100w arası bir ısıtıcı takıp 24-26 derece arasında bir ısıda ayarladığınızda zaten su ısısı düşmediği sürece çalışmayacaktır tedbir amaçlı yani almanızı tavsiye ederim.
6-Balıklar ortamına alıştıktan sonra hareketli balıklardır.Özellikle sprilüna tablet yemi yerken ki heyecanlı ve atılgan hallerini izlemek keyif vericidir.
7-Yem olarak canlı doğuranların yem yelpazesi geniştir.Sera vipan,sera flora,jbl sprilüna sera sprilüna felan bir sürü yem çeşidi vardır.Tek bir yemleme yerine çeşitli yemleme ile daha canlı renklerde ve daha sağlıklı daha formda balıklarınız olur.
8-Dediğim gibi java moss toprağa değil bir dekor amaçlı taşa,ağaç köküne felan sarılır.Toprağa ekmeniz halinde çüreyecektir.
9-Ortalama fiyat sizin bulunduğunuz il balıkesir sanırım oranın fiyatlarını bilmiyorum ama istanbula göre yorumlamak gerekirse ; Isıtıcı ortalama 10-20 tl arası,Moss 10-20-30 tl arası türüne göre değişim göstermektedir.Filtre olarakda şelale filtre 30-100 tl arası markasına göre değişiyor.Dış filtrede dediğim marka 60-70 tl'ye burda satılmaktadır.Saz bitkisinide zaten çoğu hobici ücretsiz dağıtmaktadır yada 1 tl den vermektedir.Balıklarda ortalama 15 tl yi geçmez.Sağlıklı hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

QuatleenÇevrim Dışı

Kayıt: 24/08/2013
İl: Burdur
Mesaj: 156
QuatleenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2015 05:43
Cok teşekkür ederim cevaplariniz üzerinden hareket edicem :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir