Lepistes Akvaryumu İçin Altyapı Oluşturma


tosyalıÇevrim Dışı

Kayıt: 01/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3845
tosyalıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2022 11:14
Lepistes için dış filtre ye gerek yoktur 4 çıkışlı bir hava motoru alın akvaryuma 2-3 tane pipo filtre koyun tamamdır olay. Biraz lepistes üretimhane videolarına bakmanızı öneririm yüzlerce balık hangisi dış filtre kullanıyor.

Ev ortamı olacak galiba sizin ki kum du bitkiydi biraz da göze hitap etsin istiyorsunuz.

Beğenenler: [T]233765,hestiya[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alpaydusunguluÇevrim Dışı

Kayıt: 01/12/2021
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 123
alpaydusunguluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2022 13:13
[QUOTE=hestiya]Merhabalar 150-200 litreye yakın bir akvaryum alacağım içine sadece tek çeşit lepistes koyacağım (moskov blue,neon blue)gibi içine kum olarak sadece hagen düşünüyorum üstüne biraz tilki kuyruğu,gül bitkisi,lepistes otu,ağaç kökü,monte carlo zemin çimi ve moss koyacağım yanlarına cüce vatoz ve panda çöpçü koyacağım filtre olarak iç filtre kullanmak istiyorum güçlü bi iç filtre öneriniz var mı 150-200 litre için, Hagen yeterli olur mu bitkiler için yoksa başka kum mu kullanmalıyım söylediğim bitkiler için önemli bir ışıklandırma sistemi yapmalı mıyım yoksa akvaryumun kendi ışığı yeterli olur mu? Akvaryum alacağım ısıtıcı,filtre,kum,bitki,ağaç kökü bunlar alacaklarım başka ne almalıyım örneğin yem olarak ne kullanabilirim balıkların çok sağlıklı ve canlı olmasını istiyorum suyun içine ilaç vs atmalı mıyım atacaksam ne atmalıyım kısacası yazdıklarım harici ince detaylar kaldı onları da tam bilmiyorum ne almalıyım şimdiden teşekkür ederim herkese görüşleri ve yorumları için.
[/QUOTE]

Hagen felan boş iş başkan , ben sana olacakları söyleyim alcaksin hagen o kadar para verip ekiceksin bitkileri hiç biri buyumucek ondan sonra tekrar geliceksin buraya çözüm aramaya sana dicekler ki şunu kullan bunu kullan vs. Bnce sen böyle yapicagina maddi durumun yerindeyse alta sera floredepot , üste JBL manado yap icinede kapsül gubreleden al çok güzel bir gelişim gösterir bitkiler ışık olarakta wolfmar plant serisi hem uygun fiyatli hem performanslı . Bunlara imkanın yok isede walstad methoduyla başla araştır bak bir bu methoda . Eğer alta Lav kırığı üste hagen vs. Böyle başlarsan o bitkileri yetistiremeyip yolun başında hobiden sogursunuz :)

Teşekkür Edenler: [T]233765,hestiya[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hestiyaÇevrim Dışı

Kayıt: 23/01/2022
İl: Kütahya
Mesaj: 82
hestiyaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2022 23:36
[QUOTE=tosyalı]Lepistes için dış filtre ye gerek yoktur 4 çıkışlı bir hava motoru alın akvaryuma 2-3 tane pipo filtre koyun tamamdır olay. Biraz lepistes üretimhane videolarına bakmanızı öneririm yüzlerce balık hangisi dış filtre kullanıyor.

Ev ortamı olacak galiba sizin ki kum du bitkiydi biraz da göze hitap etsin istiyorsunuz. [/QUOTE]

Evet ev ortamında olacak sadece hobi için yapacağım pek bi bilgim yok bu konular hakkında fakat kimde görsem iç filtre ve pipo var bundan dolayı sormak istedim dış filtre beni yoracak ekonomik açıdan bundan dolayı ikinci el bakıyorum ama oda zor gibi gözüküyor,amacım sadece 5-6 kök bitki biraz karides ve lepistes sürüsü koymak biolife monera ve flora var iç filtre olarak baktığım ama kimisi çok överken kimisi baya yeriyor ürünlerini bundan dolayı kararsız kaldım ya da bana önerebileceğiniz bi iç filtre var mı dediğim gibi göze hitap etmesi yeterli benim için balıklara da zararı olmasın akvaryumun temizliğini yapsın yeterli zaten haftada 1 kez dip temizliği ve %25 su değişimi yapacağım bundan dolayı hangisi mantıklı olursa o seçimi yapacağım sizlere sorayım dedim herkes dış dedi bi siz iç dediniz ama kimde görsem iç filtre var çözemedim ben bu işi [:?] [:D]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tosyalıÇevrim Dışı

Kayıt: 01/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3845
tosyalıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2022 09:48
Lepistes ve karides olan akvaryuma iç filtre olmaz. İç filtre yavruları çeker, balıkları yorar o yüzden pipo filtrelere yoğunlaşın gözünüze hoş gelenlere bakın dış filtre kesinlikle şart değil. Birde karides ile lepistes bir arada olur ama karides çoğalamaz yavruları hep yem olur.

Teşekkür Edenler: [T]233765,hestiya[/T]
+1: [T]233765,hestiya[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir