Lepistes İçin Bitki Önerisi?


ClearyÇevrim Dışı

Kayıt: 16/05/2016
İl: Ankara
Mesaj: 4
ClearyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2016 00:49
Selam,

2. El olarak almayı düşündüğüm 60 40 50h ebatlarında mobilyalı şık bir akvaryum var.

Balık konusunda hala emin olmasamda lepistes ve benzeri düşünüyorum.

Tabiki doğal olması için bitki de ekmeyi planlıyorum.

Bitki türünün ve cinsinin yeni doğanlarım saklanması olayını yerine getiren türde olması tercihim. Bu nedenle bir den fazla bitki türüde tavsiye edebilirsiniz. İşlevsellik için ayrı ve gösteriş için ayrı gibi....

Bu akvaryuma ve balık türüne en uygun, daha önce hiç bitki yetiştirmemiş birisine hangi tür bitkileri önerirsiniz?

Co2 vb. Gereksinimleri olmamalı.

Bir de tohum mu ekeyim fidan mı ekeyim. Eğer fidan derseniz nereden temin edebiliriz? Şimdi ankarada en basit bitki köküne bile. 50 60tl istiyorlar.


Son olarak izlediğim bazı videolarda kök koymanın faydalı olduğunu öğrendim. Bu ağaç kökleri satılıyor mu? Nereden kaça alınır? Bir de o kök neden suyun yüzeyine çıkmıyor? Neticede odun!

Ayrıca köyden ordan burdan kurumuş her hangi bir ağacın kökünü veya benzeri dallarını koysak olur mu? Olsa bile o da yüzmez mi ya?

Teşekkürler :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliküçük07Çevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2013
İl: Antalya
Mesaj: 203
aliküçük07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2016 14:21
İkinci el akvaryum alırken dikkat edin sizin adınıza korktum bile. Akvaryum almıştık baya büyüktü 110*45*60 gibi 10 mm. Akşam vakti almıştık tabanda boydan bir catlak varmış üstten gözükmüyor ama alttan dikkatli bakınca gözüküyordu tanıdığımız camcıya gösterdik akvaryum yapan bir camcı değilde profesyonel işerle uğraşan biriydi. Resmen kazıklanmışşınız dedi bu silikonlar bayatlamış hava yapmış. Cam zaten gevremiş dedi geri vercek olduk adam görerek aldınız ilgilendirmez dedi bende tatsızlık cıkarmak istemedim burnundan gelsin dedim yoluma baktım. İkinci el cok az kullanılmış alabilirsiniz tanıdığınız falan olur. Bende yenisini yaptırdım. Neyse konuyu dağıttık kusura bakmayın. Bitki olarak saz çok güzel ben bile daha ekleyeli 5 gün oldu 2cm uzadı bile gübre vs yok yumurta suyu döktüm sadece 60w grolux var tamam.antalyada yaşadığımdan başka bitkiden umudum yok yazın su sıcaklı 35 cıkıyormuş ve bunla baş edicek sadece saz ve anubias var. Ama anubias alırsanız aydınlatmanızı fazla açamazsınız bu sefer akvaryumdan zevk alamayabilirsiniz ama siz ilk saz edinin pişman olmazsınız

Teşekkür Edenler: [T]186023,Cleary[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir