Lepistes için öneri akvaryum dizaynı.


bthnmrtÇevrim Dışı

Kayıt: 01/12/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 171
bthnmrtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2014 00:30
Merhaba,

Saygı değer arkadaşlar.
Bir önceki tankım olan japon balıklarını elden çıkarttım. Ve sırada ki türüm lepistes. Öncelikle lepistese giriş yapacaktım ancak elimde japon balıkları bulunduğu için onları beslemek zorunda kaldım. Şimdi ise boşaltım akvaryumu kendimce ayar çektim.

Isıtıcı, iç filtre yerlerini değiştirdim kumları çoğalttım ve iç taşlar ekledim ve ufakdan gözüme hitap etmesi açısından dizayn yapmaya çalıştım. Suyunu temizledim su ekledim. Hava hortumu ile birlikte hava taşı ekledim kumun içerisine gizli. Şimdi ise sizden öneri ve fikir bekliyorum.

Lepistes için akvaryumum bu;




Göstermiş olduğum ölçüleri bölüp sadece orayı yavruluk yapacağım. Minnacık yavrulukta besleneceklerine o alanda beslenmeleri daha iyi. Hem annelerin babalarının gözetimi altında. Altında görünen kumu sol tarafa doğru atacağım altı cam olacak. Düşüncem bu yönde. 
Ancak orayı nasıl yapabilirim. Sineklik ile yapabilirsem suyu hiç boşaltmadan halledebilir miyim? Yoksa bildiğimiz sineklik kenarları beyaz oluyor çıtalarıyla birlikte artık ölçüm falan yaparak onun boyutuna oturacak şekilde oturtmalımı.

Yoksa cam ayarlayıp camın ortasını delip sineklik yapıştırıp oturtmak mı mantıklı ve ucuza gider.
Yavruluk mevcut ancak orada beslenemiyor büyümüyor zor oluyor yani. En azından yavrular büyüyüne kadar orada kalmalarını tercih edeceğim. Akvaryum içinde akvaryum kısaca. 
Yeni akvaryum alacak maddi gücüm olmadığı için (ayrı ısıtıcı, motor çalıştırmak vesaire.) Böyle beslemek istiyorum. 

Minik yavrulukta bulunacağına böyle bir fikir çıktı. Gerçekten büyük bir alan dahi ayarladım onlara.
Sol taraftada anne ve babaları kalacak. Onları izleyebilecekler... 
bthnmrt2014-02-07 00:31:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kalirtonÇevrim Dışı

Kayıt: 22/05/2013
İl: Balikesir
Mesaj: 119
kalirtonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2014 00:46
Dediğiniz Gibi Beyaz Şeritli Sineklik Yapmanız Daha Ucuz ve Zahmetsiz Olacaktır Hem Büyüdüklerinde Çıkartabilirsiniz Cam Daha Zor Olur Düşüncesindeyim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bthnmrtÇevrim Dışı

Kayıt: 01/12/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 171
bthnmrtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2014 00:49
[QUOTE=kalirton]Dediğiniz Gibi Beyaz Şeritli Sineklik Yapmanız Daha Ucuz ve Zahmetsiz Olacaktır Hem Büyüdüklerinde Çıkartabilirsiniz Cam Daha Zor Olur Düşüncesindeyim[/QUOTE]

Size katılıyorum ancak sinekliğin köşeleri falan tam olarak sokunca oturması lazım eğer boşluk olursa büyük ihtimal su dalgasından dolayı yada balıklar çarparsa düşüp anneler o tarafa geçip yavruları yeme ihtimali olabilir. yani direk oturması lazım ki tam oturması lazım bunun için akvaryumun nasıl bir ölçüsünü almak lazım pvc kenarları + akvaryum ölçüsü sanırım ona göre oturması için 2-3 kere git gel deneme yanılma yapacağız büyük ihtimal eğer boşluk gelirse dediğim olay gelir çok büyükte gelirse oturmama sorunu olacaktır sanırım.



edit bunu yazarken araştırma yaptım aynı anda:
çıkan sonuçlar;






bthnmrt2014-02-07 00:50:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibrahim,07Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2013
İl: Antalya
Mesaj: 1330
ibrahim,07Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2014 13:23
merhaba bende lepistes besliyorum be akvaryumun 30 cmini böldüm bu şekilde sanayiden aldım ben sinekliği beyaz şeridli ama benimkisi takıp çıkarmalı olduğu için akvaryuma koyduktan sonra 0,5 cm kadar bi boşluk kaldı onu da sinekliğin geçtiği yerlerden genişlettim o şekilde tam oturdu sizde bu şekilde bulursanız iyi olur yalnız bu çizdiğiniz yerde yavruluktan farksız bunu belirtmek isterim balıklar sadece yukarıdan aşağı yüzeceği yer var ve yavruların gelişmesi için enine yüzmeleri lazım size tavsiyem ya biraz daha açın arayı yada imkan varsa biraz daha büyük bir akvaryum alın 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bthnmrtÇevrim Dışı

Kayıt: 01/12/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 171
bthnmrtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2014 19:10
Yaptırdım arkadaşlar.
ASLAN nickli arkadaşa sonsuz teşekkürler.
Kendisi yardımcı oldu ölçülendirme vesaire olarak bende tanıdık bir yere gidip yaptırdım.

Fotoğraflar;







En azından yavrular yavruluktan kurtulur. Şimdilik onlara ufak bir yer ayarladım ilerleyen dönemlere doğru elbette ki bu yeri genişletebilirim ancak sağ sola sorduğumda şu cevabı aldım; en azından belirli bir boya gelene kadar orada beslemek mantıklı sonra sol tarafa alabilirsin cevabını aldım. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir