lepistes kumu


Fakirr1212Çevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2014
İl: Bursa
Mesaj: 113
Fakirr1212Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2014 09:16
Lepistes dahil diğer canlı doğuran türleri sert su sever ve doğal yaşamlarındada böyledir yanlış bilgilendirme olmasın .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DemAktasÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2014
İl: Balikesir
Mesaj: 109
DemAktasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2014 09:58
Arkadaşım amacımız kendi zevklerimize uygun akvaryum yaratmak değil. Amacımız balıkların yaşayabileceği doğal alanları akvaryuma aktarıp onlara aynı yaşama benzer bir yaşam sunmaktır. O yüzden ben bitkisiz canlı doğuran akvaryumuna karşıyım biraz. Bitkili yapmanı öneririm. Hagen siyah kum kullanabilirsin akvaryumda.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2014 13:48
Birincisi Akvaryum.com'da balıkların her birinin istediği su şartları yazıyor ve Endler hariç tüm Canlı Doğuranlar sert ve alkali su ister. Endleri ayırdım çünkü o da sert ve alkali suda yaşamasına rağmen düşük ph'lı yumuşak sularda sorunsuz yaşayabilen Canlı Doğuran türüdür. Tartışmadan önce bakılsa sorun olmayacak.

İkincisi; bitki olmayacaksa mercan kırığı, midye kırığı ve kalsiyumkarbonatlı kum Canlı Doğuran akvaryumunda kullanılabilir ama şahsi önerim Canlı Doğuran akvaryumlarının bitkili olmasıdır. Bu yüzden salınım yapmayan kuvarz ve silis kumların bulgur kıvamında olanlarını kullanmanızı tavsiye ederim.

Üçüncüsü; Canlı doğuranları yumuşak ve asitli suda beslerseniz ne olur:
1: Ömürleri kısa olur, 4-5 yaşında Lepistes göremezsiniz.
2: Omurga problemleri daha sık görülür.
3: Balıklar iri boylara ulaşamaz, büyüme kapasitesinin altında kalırlar.
4: Xiphophorus cinsinin balıkları yani Kılıçkuyruk, maculatus Plati ve variatus Plati'lerde erkek-dişi dengesi bozulur, PH düştükçe erkek yavru sayısı artar, dişi sayısı azalır. Bir erkeğe birkaç dişinin düştüğü bu karmalarda uzun vadede büyük sorun olur.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir