LEPİSTES Ölümleri


volkan_denizÇevrim Dışı

Kayıt: 18/08/2006
İl: Izmir
Mesaj: 60
volkan_denizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2007 23:42
Merhaba arkadaşlar;
 
Yaklaşık 1 yıldır kurulu 24 lt. bitkili , düzenli dip çekilen , aydınlatılan , ısıtılan , yemlenen  bir tankım var..  sadece 5-6 ad. lepistes tutmaya çalışıyorum. zaman zaman doğuruyorlar , yavrularla 20 leri buluyor sayıları ancak hiç bir balık tam olarak sağlıklı yaşam sürdürüp , uzun süre yaşayamıyor , 2-3 ayda iç parazit belirtileri ile (zayıflama , karın çökmesi , yüzme bozukluğu , bükülerek ölüm) balıklar ölüyor.
Tuz , flaggy , sarımsak , hepsini her şekilde denedim , ayrı ilaçlama , vs. normalde hiç bir ilaç kullanmıyorum...  yem olarakta sadece sera pul yem kullanıyorum..
 
tankta şu an son yetişkin dişide aynı belirtiler ile ölmek üzere , 20 kadar yavru var onlarda , büyüdükten sonra aynı şekilde ölecekler  biliyorum.. 
 
tankın büyütülmesi vede baktapur tablet ten başka , bir önerisi olan arkadaşlar varsa  son kez denemek isterim.. artık  üzülüyorum , carede bulamıyorum.. en iyisi sanırım bırakmak..
 
Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahli yunusÇevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2006
İl: Ankara
Mesaj: 442
ahli yunusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2007 00:01
Eğer lepsiteslerinizi farklı farklı yerlerden alıyorsanız bakteri uyuşmazlığı olur ve ölürler. Bu bakteri uyuşmazlığı akvaryumunuzu dezenfekte edene kadar devam eder ama bakteri uyuşmazlığında yavruların ölmemesi lazım. Eğer yavrular doğduktan sonra tanka yeni bir lepsites koyuyorsanız ölür. Başka şekilde yavruların bakteri uyuşmazlığından ölmeleri olmamalı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

volkan_denizÇevrim Dışı

Kayıt: 18/08/2006
İl: Izmir
Mesaj: 60
volkan_denizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2007 00:35
teşekkürler Mustafa kardeş ,
Senin tezin doğru ise arkadan gelen yavrulara dışarıdan balık getirmezsek ölmemeleri gerekir.. Bunu deneyeceğim. Teşekkürler.. Bu tarafından bakmamıştım , 3 ayrı akvaryumcudan gelmişti zaman zaman balıklar ,  ama hep sağlıklıydılar , burada bizim tankta 2-3 ayda  ölüp gittiler.. bakalım .tekrar. teşekkür..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zoffÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 405
zoffÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2007 02:44
[QUOTE=ahli yunus]Eğer lepsiteslerinizi farklı farklı yerlerden alıyorsanız bakteri uyuşmazlığı olur ve ölürler. Bu bakteri uyuşmazlığı akvaryumunuzu dezenfekte edene kadar devam eder ama bakteri uyuşmazlığında yavruların ölmemesi lazım. Eğer yavrular doğduktan sonra tanka yeni bir lepsites koyuyorsanız ölür. Başka şekilde yavruların bakteri uyuşmazlığından ölmeleri olmamalı.[/QUOTE] Açıkça söylemek gerekirse bakteri uyuşmazlığı denen bişeyi ilk defa duyuyorum. Hadi insan olsa kan uyuşmazlığı olur diycem de bakteri uyuşmazlığı da neymiş?LOLLOLLOL
Gece gece siz beni güldürdünüz Allah'da sizi güldürsün.
 
Volkan Bey; ülkemizde piyasada bulunan balıkların büyük çoğunluğu ithal balıklardır. Uzak doğu ülkelerinde ticari kaygılarla yetiştirilen balıklar çeşitli nedenlerden dolayı zaten bağışıklık sistemi olarak çökmüş durumda. Bir de bunun üzerine onlarca saat yolculuktan sonra ülkemize gelip farklı sulara giren balık tamamen çöküyor. Belirli bir süre içerisinde bu balıkların çok büyük bir kısmı alan kişilerin elinde ölüyor. Tabi ben bunları sizin balıklarınıza en iyi şartlarda baktığınızı varsayarak yazıyorum.  Bu yüzden bütün kabahati uzakdoğulu çekik gözlü üreticiye ve paragöz ithalatçıya atıyorum.
 
Siz en iyisi yerli lepistes üreten hobicilerden lepistes edinin ve birde öyle deneyin. Mümkün olduğunca akvaryumcudan balık almayın. Herzaman üreten elden almak daha mantıklıdır. Mesela uzman akvaristlerimizden ''Robinson'' nickli Atilla Tarhan hocamız çok güzel ve dayanıklı yerli lepistes üretir. Kendisine site yoluyla ulaşıp tecrübelerinden faydalanabilir hatta lepistes edinebilirsiniz. Şahsen ben mutlaka öneriyorum. Lepistesleri asla kardeşleriyle eşleştirmez. Yerli ırkları devamlı kan değişimiyle üreterek daha sağlıklı, dayanıklı balıklar üretir. Hatta lepistesleri buz tutmuş suyun altında, her türlü hastalığın kol gezdiği bataklık gibi sularda bile yaşayabilir.
(Tamam son cümle biraz abartılı olduTongue)
 
İnşallah bundan sonra lepistesleriniz de siz de mutlu olursunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2007 08:18
Son zamanlarda kulladığınız yemi değiştirdiniz mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir