Lepistes Üretimhanesi Açacağım Önerisi Olanlar ?


King007Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 17
King007Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2018 15:16
[QUOTE=İsmail YILDIRIM]Merhaba;
ufak tefek satır atlamaları dışında konuyu bütün olarak okudum, anlaşılıyor ki bu işlerde pek acemi değil hatta usta bile sayılabilecek seviyedesiniz. Arkadaşların uyarıları gayet yerinde ve doğru sizin de onlara karşı cevaplarınız da tıpkı onlar gibi kibar ve ikna edici.
Bütün bu iyi niyetler karşısında benim de çorbada bir tuzum bulunsun istedim.
Benim bildiğim kadarı ile lepistes konusunda Ziya Erkuş bir numaraydı, çok iyi ırkların ithalatını yapar, üretimini yapardı şu sıralar herhalde yurt dışında bulunmakta.
Kendisinin bir tavsiyesi vardı, ırk lepistes üretmek istiyorsanız bir ırk için en az 6 adet tankınız olması lazım hatta 8 tane olursa daha iyi olur derdi. Ne amaçla derdi orasını bilemiyorum, bizim gibi amatör iki lepistese bakanların bilemeyeceği mutlaka bir şeyler var ki söylemiş.
Bunu öncelikle bir araştırmanızı tavsiye ederim.
Hayırlı olsun.[/QUOTE]

İsmail bey öncelikle ilginize çok teşekkür ederim.
Konuyu analiz ettiğiniz için ayrıca teşekkür ederim her işin artıları olduğu gibi ekaileride bulunmakta ben artılarını yapabileceğimi düşünüyorum arkadaşlarda bana bak kardeşim buda var bunu da düşün diyor onuda aklımda muhakaşa edip tespit yapmaya çalışıyorum. Bende daha önceden başka türlerin üretim işini yaptığımız için sonuçta biraz bilgi akışı olmuş oluyor. Ama eminimki her tür farklı bir profesyonellik istiyor. Bende işimi en iyi seviyede yapmak istediğim ve belkide bu güne kadar bakmadığım bir bakış açısı çıkar veya risklerini görebilirim diye bu platformda bir konu başlıği açtım. Herkese çok teşekkür ederim verdiği bilgiler ve beni farklı konular üzerinde de düşünmeme sebep oldukları icin. Öğrenilmenin bitmeyeceğini düşünüyorum ve bu yüzden ustalık mertebesine ulaşacağımı düşünmüyorum öyle arkadaşlar varki sadece adının duyulması için utanmasalar reklam verecekler egolarından bu piyasada benim ilk hedefim herkese bu işi sevdirmek küstürmemek ve herkese kaliteli balıklar verebilmek ismimiz duyulmasada olur ki burdada ismimi o sebepten ötürü kullanmadım. Ziya erkuşu duydum ve dediğinde de kesinlikle haklı sadece akvaryumlarda bakacaksanız damızlıklar için bir tank doğan yavruları aylıklarına göre ayırmak için (ortalama bir lepistes 3.5 4 ayda satıs boyuna ulaşabiliyor bu da 4 ay boyunca dogarak yavruları düşünürsek bayağı bir tank gerektiriyor) boylandırma tankı erkek dişi ayrım tankı yani kesinlikle haklı :) Bende havuzlarda damızlıklara bakıp yavruların hem doğum hemde boylandırma işini burda çözüp satış boyuna yaklaştığı zaman erkek dişi ayırıp büyüteceğim için bana o kadar gerekli olmayacak akvaryum ama ev ortamında yapan kişiler için zorunlu şart. İyı günler dilerim sağolun

Teşekkür Edenler: [T]109765,İsmail YILDIRIM[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir