Lepistesim erken yaşta anne oldu


onurdemir014Çevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2013
İl: Bolu
Mesaj: 97
onurdemir014Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2013 19:13
Herkeze selamlar lepistesimin boyu 2 cm karnı da hamile gibi şiş ama çok hareketli yavrulayacak gibi durmuyor.Sürekli dolaşıyor.Bir kenera çekilip beklemesi gerekmiyormu.Ya da hasta olabilirmi ama karnı çok şiş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2013 20:06
Fotoğraf olsaydı daha doğru tespitlerde bulunabilirdik.

Bu arada dişinin boyca ufak olması onun 3 aylık gelişim süresini tamamlamadığını göstermez, boyunun yanık kaldığını , iyi beslenemediğini gösterir. Küçük boydaki dişi balıkların doğumdan sonra vücutlarında deformasyonlar olacaktır. Örneğin kamburlaşma gibi.
İlk doğumunda 2 veya 5 yavru verecektir. Boyudaha da büyüdüğünde, yaşı da ilerledikçe vereceği yavru sayısı artacaktır.
Bence balıklarınızı daha kaliteli yemlerle günde ne az 2 en fazla 5 öğün şeklinde azar azar yemleyerek besleyin. Günde bir öğün yeni çıkartılmış artemia, veya su piresi ile canlı yem takviyesi şeklinde besleyebilirsiniz. Günğn diğer öğünlerinde ise Sprulina yem öneririm. Bir de balığınız erişkin bir balık dahi olsa yemleri iyice ufalayıp öyle yedirin. Bu balıklarınızın yediklerini daha iyi sindirmelerine yardımcı olacaktır. Daha iyi sindirilmiş besin ise daha sağlıklı bir gelişimi beraberinde getirir. 

Bu arada doğum yapacak olan balık illa bir yerde hareketsiz duracak diye bir kaide yok. Diğer balıklar onun hareket alanını işgal edeceklerinden o tankın her hangi bir yerinde doğum yapabilir. 

Balıkta şişiklik var derken, balığın pullarında kabarıklık var ise, ( yukarıdan bakıldığında balığın pulları göveden ayrılmış ve kirpi balığına benzer bir hal almış ise) balığınız dropsy denen hastalığa maruz kalmış demektir. Bu şekilde ise balığın iyileşmesi son derece zor. Ölümle sonuçlanabilir. Dropsy ile mücadele hakkında forumda açıklayıcı bilgiler mevcut.

Umarım dropsy değildir.

Sağlıklı vve bol yavrulu akvaryumlar dilerim

Sevgiler saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onurdemir014Çevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2013
İl: Bolu
Mesaj: 97
onurdemir014Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2013 20:43
Çok aydınlattınız teşekkür ederin sanırım beslenme konusunda sıkıntılarım var önerdiğiniz yemleri derhal temin edeceğim.,pullarında kabarıklık yok.Hasta değiller çok teşekkür ederim.

balığınız yaklaşık bir hafta içinde doğum yapabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir