Lepistesimin sol gözü şiş ne yapmalıyım :(


Taner_1907Çevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 28
Taner_1907Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2009 11:01
Arkadaşlar Merhaba..

Tankıma sonradan kattığım siyah köpekbalığı(pentasus) deli gibi çok hızlı sağa sola yüzüyor. Arada bu hızından dolayı lepisteslere çarpıyor.Bugün farkettim hamile durgunlaşan lepistesim arkalarda saklanıyordu. Bugün ortaya çıkınca anladım ki sol gözü şişmiş , şişliğin içinde beyaz bir sıvı görünüyor. Çarpmadan dolayı olan bu tip hastalıklara ne yapmamız gerekir. Her zaman iştahla yem yiyen balık bu sabah yemlediğimde yemde yemedi. Hamilelikten dolayı bir durgunluğu vardı ama bariz bir şişliği var.

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Özen GünayÇevrim Dışı

Kayıt: 05/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1848
Özen GünayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2009 16:29
Çarpmadan kaynaklandığına emin misiniz? Anlattığınız şişkinlik aşağıdaki durumu çağrıştırdı bana:
 
"GÖZ FIRLAMASI: Göz fırlaması bakteriyel bir hastalıktır. Genel olarak kalitesiz, uygun olmayan su şartları sebebiyle oluşur. Ayrıca, göz ve çevresinde meydana gelen, mantar benzeri rahatsızlıklar veya yaralanmalar sonucu bölgede oluşan enfeksiyonlar sebebiyle de ortaya çıkabilir. Bu yüzden, benzer rahatsızlıklardan sonra, balık tedavi edilmiş görülse bile gözlenmesi ve gerekirse ilaç tedavisine devam edilmesi faydalıdır. Temel belirtisi, gözün yuvasından dışarı çıkmaya başlamasıdır. Eğer zamanında müdahale edilmezse, göz tamamen yerinden çıkabilir ve hatta düşebilir. Göz fırlaması ölümcül bir rahatsızlık değildir. Göz düşse bile balık yaşamına devam edebilir. Ancak, göz çevresinde oluşan enfeksiyonun yayılma ve diğer organları da tehdit etme riski vardır.


    Uygun şartlar oluşturulduğunda ve tedavi yapıldığında, göz normale dönecektir. Tedavisi için, öncelikle balık karantinaya alınmalıdır. Göz fırlaması bulaşıcı bir hastalık olmasa da, tedavi sürecinde hem balığın daha güvenli bir ortamda olmasına hem de tedavi sürecinde ilaç kullanımı ve su şartlarının belirlenmesine yardımcı olur. Eğer balık zaten izole bir akvaryumdaysa ve tedavi bu akvaryumda uygulanacaksa, ilk etapta büyük çaplı bir su değişimi yapılması ve suyun uygun koşullara getirilmesi yararlı olur.
    Göz fırlaması bakteriyel bir rahatsızlık olduğundan, antibiyotik kullanımı yeterli olur. Tedavi sürecinde ve sonrasında suyun temiz tutulması önemlidir.. Oluşumunun engellenmesi çok kolaydır; suyun uygun şartlarda ve temiz tutulması yeterlidir. Akvaryum suyuna düşük miktarda tuz eklenmesi de oluşumunu engelleyebilir. Ancak, temiz su kesinlikle önemlidir. Yüzgeç çürümesi ve göz fırlaması, betanızın bulunduğu akvaryumun gerektiği kadar temiz olmadığının en belirgin işaretleridir.
"

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Taner_1907Çevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 28
Taner_1907Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2009 17:57
Sayın Özen Gözcü
 
Yaklaşık 1 hafta boş çalıştırdığım tankıma 2 haftadır balıklarım mevcut. Bu tepki yeni aldığım balık sonucunda gerçekleşti. Bende buna yordum. Blgileriniz için teşekkür ederim. Lepistesimin gözü aynen resimdekine benzer bir şekilde ancak o kadar büyük değil şiş. Bugün diğer dişi lepistesiminde bir gözünün şiştiğini gördüm. Blackshark ı ayırdıktan sonra şişmelerde gözle görülür derecede azaldı.  Bugün akşam bemiks tablet takviyesi yaptım. Balıklar hareketlendiler yem almaya başladılar özel bir ilaç var mıdır yoksa bugün birazda tuz takviyesi yapsam uygun olur mu ?
 
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir