lepistesler ve su dengesi


yunustafaÇevrim Dışı

Kayıt: 04/12/2006
İl: Ankara
Mesaj: 37
yunustafaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2007 10:30

aylardır lepistes alıyorum,hepside ölüyor. eskiden akvaryuma rastgele musluk suyunu doldururdum.şimdi ise farklı bir yöntem denemek istiyorum.sizce başarılı olurmu.suyu ph5.5 e göre ayarlıcam sertliği ise 15 yapıcam.ve daha sonra yeniden gidip balık alıcam.acaba bu şekilde balıkların sağlıklı yaşamasını  sağlıyabilirmiyim. ama akvaryumcular  sadece musluk suyu kullanıyor. musluk suyunun dengesi ph7.5 sertlik 30  .peki şimdi   akvaryumcudan aldığım balığı,bu suya atarsam balıklar ölürmü. peki bu balıkları  ithal edenler demi suyu  musluk suyu olarak kullanıyor yada üreticiler bu konuda bilgi  istiyorum. ne yapmam daha sağlıklı olur

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ali AkÇevrim Dışı

Kayıt: 27/10/2006
İl: Sakarya
Mesaj: 107
Ali AkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2007 11:32
bence ph-sertlikle falan uğraşmaya gerek yok. benim lepistesler musluk suyunda gayet sağlıklılar. tabi su değişimleriini 1 gün beklemiş suyla yapıyorum. bence sorunu ve çözümünü başka noktalarda aramalısın. baştan sona detaylı olarak durumu anlatırsanız daha fazla yardım alabileceğinizi sanıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kullanıcı AdıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/02/2006
İl: Samsun
Mesaj: 285
Kullanıcı AdıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2007 12:22
Bence de tek olay, dinlendirilmiş su. Çünkü lepistesler çok geniş bir yelpazeye uyum sağlıyabiliyorlar söz konusu olan su şartları olduğunda. Akvaryumcudan aldığınız balıkların hepsinin yaşayacağını ön görmemelisiniz bence. Bir kısmının öleceği açık; hormon ve benzeri etkenlerden dolayı. Kalanlardan ise yavru alıp onları büyüttüğünüzde iyi bir nesil ortaya çıkabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir