Lepisteslerim her doğumdan sonra ölecekler mi?


TropicaÇevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2010
İl: Antalya
Mesaj: 19
TropicaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2010 04:47
Arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce  lepistes  üretimine başladım 60 lt akvaryumumda  balıkları  akvaryuma almadan öncetopladım ve   en uygun koşulları sağlayabileceğim bilgileri  forumlardan topladım ve 2 d 1 e edindim. Lepisteslerim  2 gün arayla doğum yaptılar ve rafya bitki v.s  ile  donatmama rağmen 9 tane  yavru alabildim 2 dişiden . Asıl konuya gelecek olursam balıklarım doğumlarından 2 gün sonra sırasıyla halsizleşti , baloncuk topladı , büküldü ; felç oldu şu an 2 balığımda  son anlarını yaşıyorlar. (Okuduğum kadarıyla Forumda birçok hobici aynı durumu  yaşamış. ) Büyük bir  hevesle başladım lepistes hobiciliğine ; lakin benim için hüsran oldu bu kadar ilgili bakımıma rağmen.
Lepistes  ya da  diğer canlı doğuran türlerini beslemeye devam etmek istiyorum ama  her doğumdan sonra  aynı senaryoyu yaşayacaksam . Bundan sonra Lepistes  beslemenin gereksiz  olduğu kanaatindeyim kendi açımdan .
 Her türlü tavsiyelerinizi bekliyorum . Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ugur_EN_Çevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2010
İl: Antalya
Mesaj: 55
ugur_EN_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2010 05:09
Kendi şahsi fikrim sakınan göze çöp batar misali oluyor kanımca...Fazla üstüne düşmeyin sadece gerekenleri yapın yeterli çok sakınınca mutlaka aksilikler oluyor benimde başıma geldi...Önem verin tabiki ama çok fazla değil benim şahsi görüşüm bu...Lepisteslerin ölümü olarakta bence her seferinde aynı olayı yaşamazsınız diye düşünüyorum bi aksilik olmuş üst üste gelmiş ama devamlı olmaz sanırım...Genede üstadlar daha doğru bilgi verecektir...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kimbleÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 199
kimbleÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2010 09:41
Biraz sabrederseniz kendi büyüttüğün yavrulardan yavru alabilirsin. Aynı senaryoyu kendi büyüttüklerinde yaşamassınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir