Lepisteslerim


onur0bozÇevrim Dışı

Kayıt: 19/02/2011
İl: Ankara
Mesaj: 44
onur0bozÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2011 13:34
2 yada 3 önce yaklaşık 2.5, 3cm ebatlarında 4 dişi 1 erkek lepistes aldım. İlaveten adını bilmiyorum ama japona benzeyen turuncu bir canlı doğurandan 3dişi 1 erkek aldım ve birtane de dip balığı (çöp) aldım. Cüce vatos alıcaktım kalmamış.

Erkek lepistesin kısır olma gibi bir durum varmıdır? Arkadaşa harem kurduk TIK yok :)
Şunda şüphe ediyorum, 1 dişi baya minik ama diğer dişilerin göbecikleri şişkin ve göbeklerinin arka kısmıyla kuyruğunun birleştiği yerde iki adet morluk var, sanki yaralı gibi. Acaba bunlar hamile mi yada bir çeşit hastalık mı?

Turuncu balıklar gayet güzel ve hareketli, ama onların cinsiyetlerinden şüpheliyim, hepsi erkek yada hepsi dişi olabilir. Çünkü onlarda da TIK yok :)

Son olarak balıklar Kıtlıktan çıkmış gibi yiyor. Özellikle Turuncu olanlar elektrikli süpürge gibi pul yemleri sömürüyorlar. Lepistesler için tetra min atıyorum. Neden bu kadar çok yerler?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ugur66trÇevrim Dışı

Kayıt: 11/06/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 102
ugur66trÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2011 13:38
Lepistesleriniz yeni bi tanka geçtiği için ilk önce keşfetme içgüdüsüyle etrafta dolaşırlar.Ayrıca zaten ilk aldığınız yerde dişi lepistesleriniz örnekleri almıştır :) yani hamiledir.Yaralar düzenli ve iyi bir yemleme ile iyileşecektir.Akvaryumcu ve petshoplardan alınan balıklar öyledir.Kıtlıktan çıkmış gibidir.Sürekli yerler.Çünkü akvaryumcular fazla yemleme yapmaz.Satılacağı düşüncesiyle.Japona benzeyen balığınızın resmini paylaşırsanız daha iyi yardımcı oluruz.

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir