Lepisteslerim yemlerini nekadar sürede tüketmeli?


command6Çevrim Dışı

Kayıt: 07/08/2010
Mesaj: 28
command6Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2011 05:40
Arkadaşlar 4 yavru lepistesim var onları büyütmeye çalışıyorum akvaryumum 30 lt. Fakat gelişimleri bayağı bir yavaş akvaryumumun hacim olarak küçük olmasından kaynaklımı bilmiyorum fakat sadece 4 yavru balığım olduğundan sorun olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden yemlemeyi azmı yapıyorum diye şüphelenmeye başladım. Sabah akşam yemlerini atıyorum, verdiğim yem 30 sn içinde bitiyor acaba daha fazlamı yem atmalayım? Tetranın kuru yemini kullanıyorum. Fakat ne kadar vermem gerektiğini bir türlü kestiremedim. Artemia kullanmayı düşünüyorum fakat yavru büyütmek için kuru yem tek başına yeterli değilmi acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2011 10:27
Merhaba ; öncelikle yavru lepisteslerin hızlı gelişmesi için normal lepisteslerde olduğu gibi günde 2 kez değil azar azar günde 5-6 kez yemlenmeleri ve yemlemede tek tip yem yerine birkaç farklı yem çeşidine ağırlık verilmesi gerekmektedir.Yavrular için suyun temizliği çok önemlidir.2-3 günde bir dipten çekilecek suyun yerine koyacağınız dinlenmiş taze su yavru gelişimini hızlandıracaktır.

Yavrularınızın çok hızlı gelişmesini istiyorsanız artemia kullanmalısınız.Artemia ile beslenen canlıdoğuran yavruları kuru yemle beslenenlere göre çok daha hızlı gelişirler.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir